Dobrá nebo špatná rozhodnutí

Dobrá nebo špatná rozhodnutí
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492976/bmid_dobra-nebo-spatna-rozhodnuti-BVw-492976.jpg 3 10 10

Jak to vypadá a jiné to je, z pera psycholožky. Co vlastně hledáme a proč se do některých situací dostáváme? To je hlavní a nejdůležitější otázka této knihy z pera renomované psycholožky Jany Woleské. Hlavní hrdinky jednotlivých příběhů pocházejí z nejrůznějších společenských vrstev a různé jsou i jejich osudy, zasazené do horizontu posledních třiceti let. Tyto ženy často bojují o přízeň lidí, kteří si jejich pozornost ani nezaslouží. Dostávají se do víru nejrůznějších událostí a jsou někdy vláčeny životem i mnoho let směrem, který nikam nevede. Přesto se snaží ze všech svých omylů poučit a najít to, po čem touží, ať už se jedná o cokoli.... celý text

Jane2016
22.02.2025 3 z 5

Dobrá nebo špatná rozhodnutí – název knihy, který mě okamžitě zaujal. Přestože samotná obálka mě příliš neoslovila, věta "Jinak to vypadá a jiné to je," napsaná psycholožkou, ve mně vzbudila zvědavost a nakonec mě přesvědčila, abych se do knihy pustila.

Do čtení jsem se ponořila poměrně rychle. Autorka píše jednoduchým a srozumitelným stylem, takže nebyl problém se ke knize kdykoliv vracet. Na druhou stranu, nejedná se o vyprávění, které by mě natolik vtáhlo, že bych měla potřebu číst dál a dál bez přestání.

Životní příběhy popsané v knize jsou zajímavé a přimějí čtenáře k zamyšlení. Pokud vás baví psychologie a rádi nahlížíte do lidské mysli, tahle kniha by vám mohla sednout. Je to příjemné a nenáročné čtení na jedno dopoledne. Osobně bych ale neřekla, že mě kniha nadchla nebo ve mně zanechala silnější dojem. Spíš ji vnímám jako příjemnou volbu na chvíle, kdy člověk hledá něco kratšího a nenáročného.

ma_Run_ka
12.07.2024 3 z 5

Přečteno během jednoho dne...
Osm životních příběhů různě starých žen, které chtějí být milovány, hledají životní jistoty, bojují o přízeň lidí. Jak sama autorka (psycholožka) píše: Nezáleží na tom, jak vypadáte, co umíte či kolik vám je let. Nejdůležitější je, v jaké rodině jste vyrostla, jaký vztah máte sama k sobě a jak moc si doopravdy věříte.
Každý příběh vybízí k zamyšlení. Není vůbec jednoduché se s traumaty z dětství vyrovnat, zvládnout život se všemi nástrahami, které nás potkají a nakonec se rozhodnout správně.

KnihomolkaEva
19.11.2022 3 z 5

Knihu jsem přečetla hlavně proto, že její autorka je psycholožka a mě psychologie hodně zajímá. Řekla bych ovšem, že právě autorčino povolání knize uškodilo, protože různé její postřehy o lidských povahách působily v příbězích rušivě, narušovalo to plynulost děje.

gargamelka
24.07.2022 5 z 5

Zajímavé a poučné příběhy z praxe psycholožky.

Maky1505
26.05.2022 4 z 5

Přečteno během dne, krátká kniha jsou v ní příběhy lidí, kteří se v životě nějak rozhodli..
K zamyšlení, jak někdo má buď život těžký, nebo si ho sám těžký udělal???
Mě se kniha líbila, doporučuji přečíst tomu koho baví psychologie.

Autorovy knížky

2022  67%Dobrá nebo špatná rozhodnutí