Dobré prase všechno spase (aneb co se vše dá jíst)
Libor Novotný
Jen pro silné povahy, jen pro silné žaludky. Komu se dělá špatně při pohledu na mrazené mořské plody, ať raději nečte. A i pro ostatní platí, že čtou jen na vlastní nebezpečí. Při svých cestách po vzdálených zemích se často setkáváme s pokrmy, které jsou pro nás nezvyklé – a to je jen velmi mírně řečeno. Takže pojďme společně do toho a podívejme se, co také lidé jedí a pijí v různých koutech světa. Třeba takový smradlavý durian: Džony: „Chutná to jak shnilé hovno!" Pym: „Ne, ne, shnilé hovno chutná úplně jinak." Pán je totiž znalec, gurmán. Kdy by to do něj řekl, co vše už zkusil. Pym je jinak od přírody pesimista, proto jej vše dokáže pozitivně překvapit. Jeho filozofie je: „Pesimista si prdne a myslí si, že se posral. Optimista se posere a myslí si, že si prdnul. Proto jsem raději pesimista a od života čekám jen to nejhorší, takže mne může překvapit jen v dobrém." A jak tedy hodnotí ten durian? „Tohle je mnohem horší, než to shnilé hovno!" ... celý text
Štítky knihy
Autorovy další knížky
2013 | Dobré prase všechno spase (aneb co se vše dá jíst) |
2013 | Letem světem - Afrika |
2013 | Letem světem - Střední a Jižní Amerika |
2013 | Letem Světem |