Hilda a domácí skřítek

Hilda a domácí skřítek
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/447776/bmid_hilda-a-domaci-skritek-6Mc-447776.jpg 4 34 34

Dobrodružství Hildy série

Život dobrodruha není jednoduchý. Kdo však čte Hildu, ten ví, že může být i ohromně zábavný. Zvlášť když v pokoji za nábytkem objevíte tajuplná doupata, kam skřítci schovávají věci, o nichž jste si mysleli, že jsou už dávno ztracené. Třeba staré klíče, stínítka nebo hrací kostky. Ale aby Hilda neseděla jenom doma, vypraví se v tomto díle svých napínavých příhod lovit bobříky. Stane se totiž členkou skautského oddílu Vrabčáků. Chybět nebudou Větvík nebo Poleňák, ovšem v hlavní roli se tentokrát představí i velký krvelačný pes. Nenechte si ujít ani dobrodružství v knihách Hilda a pidilidi a Hilda a parádní slavnost.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Paseka

Hilda and the Nowhere Space, 2018

Kattie
22.01.2025 5 z 5

(SPOILER) První díl se mi líbil moc. I dětem (7 a 5 let). Druhý díl nic moc, tím, kdybychom začali, tak nevím, zda bychom si tak nadšeně sháněli v knihovně další díly. Přišla mi škoda, že z tak zajímavé a pestré divočiny se přesunula Hilda do nudného města, kdyby to zachránila alespoň ta zápletka. Ale u dvojky byla zápletka skoro o ničem. Ale u třetího dílu se to podařilo alespoň částečně to město udělat zajímavým a minimálně část okolo domácích skřítků nám přišla výtečná. Děti měly záchvaty smíchu. Část s lovením bobříků a skautským oddílem už tolik zajímavá nebyla. Tedy až na písničku o černém psovi :) Takže dokud se autor drží mytologie, divočiny nebo zábavných tvorů, tak se náramně bavíme. Ale jakmile se zabrousí do školy, skautského oddílu nebo mezilidských vztahů, starostí všedního dne, tak už to tak originální a zábavné není. Tak jsem zvědavá, co nás čeká v dalších dílech.

Morgana
29.11.2024 4 z 5

Zase mi chyběla promyšlenost a hloubka oproti komixu/seriálu. Ale tenhle díl mě narozdíl od těch předchozích dvou bavil.

Boruvka22
16.04.2023 5 z 5

Poutavý příběh o kamarádství a dobrodružství. Kniha byla někdy docela strašidelná, na to že je to určené pro děti od 6 let, ale knížka se krásně četla.

marketa3815
21.03.2023 5 z 5

Pro naši druhačku jsou tyhle Hildy čtení na jeden den, prý jsou lepší knížky než komiksy.

martin č.
01.04.2022 4 z 5

Je to dobré, četl jsem dcerám po večerech (dcera zvládla sama první díl). Nicméně to kouzlo, kterým je prostoupen komiks, v této beletrizované verzi tolik nenacházím. Je to dobré, ale komiksová podoba je prostě téměř geniální.

š.m.i.k
16.07.2021 5 z 5

Připadá mi to čím dál lepší ;) Zábavné, vtipné a napsané s velkou fantazií.

Sabča92
24.11.2020 4 z 5

Dobrodružné příběhy nezbedné holčičky s modrými vlásky vychází jak v komiksové podobě tak i jako krátké mini romány mám opravdu moc ráda. Hilda a domácí skřítek je třetí knihou v řadě příběhových dílů ale vůbec nevadí, pokud budete jednotlivé díly číst nějak na přeskáčku. Asi je samozřejmě lepší mít přečtený alespoň první díl, abyste pochopily kdo je Hilda a Větvík. Ale co kniha, to vlastní příběh. V nejnovější knize se střetává hodně zajímavých témat. Příběhy Hildy se čtou velmi dobře a mají i příjemný font, který se bude dobře číst i začínajícím čtenářům.

vi_k
06.10.2020 5 z 5

Krása!!!!! Hlavně to nemísto. :-]

MiLiška
14.09.2020 5 z 5

Miluju Hildu! Těším se na každý nový díl. Že vyšel už třetí, mě velmi potěšilo. Ze začátku jsem se sice lehce nudila, o to víc jsem si však knihu užila, když se děj rozjel. Užijte si ji i Vy!

Stephen Davies
britská, 1976