Dobrý a špatný šéf
Robert I. Sutton
Již ve svém předchozím bestselleru Kreténům vstup zakázán se autor dotkl tématu, které je velmi živé a citlivé, totiž vztahů na pracovišti. Následovala záplava otázek typu „Co musí člověk udělat, aby se stal opravdu dobrým šéfem?“, „Co dělat, když máte smůlu a dostanete špatného šéfa?“, „Co dělá dobrého šéfa kvalitním nadřízeným, a co je naopak příznačné pro mizerné šéfy?“ a to ho přimělo věnovat se speciálně tomuto tématu. Profesor standfordské univerzity Sutton přichází s praktickými radami, jak si mohou vedoucí pracovníci vylepšit své vůdčí dovednosti, v knize také najdete případové studie z reálného života a obsahuje i zajímavé výsledky výzkumů, které se zabývaly chováním a návyky dnešních šéfů. Kniha Dobrý a špatný šéf je doslova povinnou četbou pro ty, kdo byli na pracovišti povýšeni do vedoucí role a chtějí být svým podřízeným užitečnými nadřízenými.... celý text
Literatura naučná Osobní rozvoj a styl Psychologie a pedagogika
Vydáno: 2011 , Beta-DobrovskýOriginální název:
Good Boss, Bad Boss, 2010
verbální (slovní) komunikace manipulace (psychologie) vztahy zaměstnání pracovní vztahy vedoucí pracovníci, manažeři
Pracovat pod dobrým vedoucím, je přání asi každého z nás. Bohužel, těch špatných, neurvalých, namyšlených, nespravedlivých nebo i slabošských či zuby nehty se držících svých dobrých židel je převážná většina.
Tato kniha může být pro vedoucí zaměstnance docela dobrou pomůckou. Je pochopitelně napsaná, jsou v ní příklady a rozhodně Vám pomůže být dobrý šéf. Nebo nastaví zrcadlo.
Doporučuji.