Dokonalé ticho

Dokonalé ticho
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/291663/bmid_dokonale-ticho-xrn-291663.jpg 3 262 262

24. listopadu se Angličanka Yasmin s desetiletou dcerou Ruby vydají na cestu přes severní Aljašku. Pátrají po Rubyině otci Mattovi, který se při katastrofálním požáru inuitské vesnice ztratil v polární divočině. S každou další mrazivou mílí se hrouží stále hlouběji do nekonečné polární noci. A Ruby, která je od narození úplně hluchá, musí čelit temnotě, v níž se nemůže dát vést ani zrakem. Nehodlá milovaného otce opustit za žádnou cenu. Avšak zima je svírá v ledových spárech stále pevněji… a kdosi je ve tmě sleduje. „Rosamund Luptonová ve vrcholné formě!“ Daily Mail „Elegantní, ledově jedinečný thriller – nic podobného už letos číst nebudete.“ The Observer... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Ikar (ČR)

The Quality of Silence, 2015

Luca235
03.12.2019 4 z 5

Rozhodovala jsem se mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Nakonec dávám 4, a to zejména za postavu Ruby a umístění děje do neotřelého prostředí Aljašky. Co mi, stejně jako mnoha jiným čtenářům, vadilo, je nereálnost mnoha situací. Trochu jako klasický americký akční film, kdy hlavní hrdinové umí všechno a přežijí nemožné. Ale jako čtení na dlouhou cestu - proč ne.

Janík511
13.11.2019 3 z 5

Za mě opravdu nic moc. Téměř do konce se toho moc neděje, jen na posledních 50 stránkách se dozvídám, jak to celé bylo. Jednou stačilo.

Nany_cz
12.11.2019 3 z 5

Trochu jiný styl než jsem zvyklá, ale nebylo to vůbec špatné. Příběh se prolíná povídáním malé Ruby s povídáním její matky či jiných postav, takže jsem byla občas mírně zmatená, ale jak děj plynul dál, tak jsem si na to postupně zvykla. Už z anotace je jasné, že je malá Ruby neslyšící a tak dostává kniha zcela jiný rozměr a o to víc je zajímavá, protože autorka umí skvěle vylíčit každodenní situace

zuzca.h
25.09.2019 2 z 5

Za mě nejhorší kniha autorky. Děj se táhl, vůbec mě nechytl a v podstatě mi bylo jedno co se tam děje. Knihu jsem vlastně dočetla jen ze stervačnosti. Dvě hvězdičky za zajímavé popisy Aljašky, jejich obyvatel a za to jak byla popisována hluchota a její vyrovnání se s ní jedné z hlavních postav.

ivzu77
24.09.2019 3 z 5

Do knihy jsem se dlouho nedokázala pořádně začíst, ale jsem ráda, že jsem ji nakonec četla, protože ač se mi to zdálo jako neskutečné ( nemyslím ta touha a víra a naděje ženy a dcery .... ale to, jak sama zvládla ovládat a řídit tahač s nákladem, sněhovou vánici a cesty bez označení v bílé tmě....), pochopila jsem, že odkaz autorky byl směřován na pocity hluchoněmé dívky, její spojení se světem a přírodní podmínky na Aljašce.

Péťa1950
10.09.2019 3 z 5

Celý příběh mi přišel jako fantazie, nedovedu si představit, že je možné přejet Aljašku po ledu s tahačem, ve vichřici, bez jakékoliv zkušenosti s řízením tahače v tak extrémních podmínkách. Zajímavé bylo vnímání světa, zvuků, hudby a komunikace neslyšící dívky s okolním. Jiný způsob i při komunikaci s rodiči.Digitální svět, bezohlednost těžebních společností a další.Většina knihy je formou úvah hlavních postav.Napětí až na konci. Moje první seznámení s autorkou, další knihy vyhledávat nebudu.

klaraskolkova
29.04.2019 4 z 5

Ze začátku mě kniha vůbec nenadchla, děj se vlekl a přemýšlela jsem, že knihu vůbec nedočtu. Po nástupu Yasmin a Ruby do náklaďáku ale kniha získala správnou šťávu a četla jsem ji jedním dechem. Nádherné vylíčení aljašského mrazu a země nikoho, navíc ozvláštněné popisem Rubyiny hluchoty. Nejvyšší hodnocení nedávám jen kvůli pro mě slabšímu začátku.

Míša02
28.04.2019 1 z 5

Přišlo mi, že v knize se toho za celou dobu vlastně moc nestalo. No a ten konec....

artepeli
28.03.2019 3 z 5

Příběh odjinud. Prostředí bylo výborně vykreslené, musela jsem si zavírat okno. Ale příbéh sám o sobě mi přišel trochu přitažený za vlasy a tak trochu předvídavý. Nicméně plusové body za nový nápad.

hruskovalucie93
28.03.2019 3 z 5

Skoro dočteno. Asi posledních 20 stran, jsem už nezvládla. Bylo to chvílemi hrozně zdlouhavé a pořad stejné, v některých částech na můj vkus zase šíleně zrychlené a až neuvěřitelné. Trosku mi to připomínalo postapokalyptickou literaturu. Za mě nic moc, plusy mohu dat aspoň hezke obálce.

Peti081
25.03.2019 2 z 5

Z knihy opravdu sálal chlad,ale napětí tam moc nebylo,spíš jsem byla unavená z neustálé jízdy a dočetla jsem jen,abych se dozvěděla konec.Příběh se mi zdá dost nepravděpodobný a tak bohužel dost velké zklamání.

micha-ella
16.03.2019 2 z 5

Z téhle knížky mi byla docela zima. Když je nějaký příběh přehnaný a nepravděpodobný, tak mě nebaví ho číst.

monikamidrla
11.03.2019 4 z 5

Bylo to zase něco jiného než obvykle čtu, ale svým způsobem se mi ta kniha líbila. Nepřečetla jsem jí jedním dechem, ale hrozně jsem Yasmin a Ruby fandila :)

bbara155
06.03.2019 2 z 5

Můj druhý pokus přečíst knihu této autorky mě přesvědčil, že tohle opravdu není můj šálek kávy. Už to zkoušet nebudu.

pingu1
05.03.2019 3 z 5

Moje třetí kniha od autorky, na kterou jsem se těšila, protože předchozí "Sestra" a "V plamenech" byly skvělé... Tahle mě ale bohužel příliš nenadchla. Některé situace mi přišly přitažené za vlasy, děj byl rozvleklý ... Přečíst se to dalo, ale celkový dojem nic moc...

Devil-Ivet
05.03.2019 4 z 5

Dokonalé ticho je naprosto skvěle podaná kniha. Autentické, živé a nebezpečné. Autorka mě svou jednoduchostí a vypravěčským umem vtáhla do děje. Doslova jsem cítila onu mrazivou a smrtící Aljašku. Ruby jsem si oblíbila a její odvaha byla neskutečná.

Lubisek
05.03.2019 3 z 5

Knížku jsem si vzal na týdenní pobyt v Alpách, jelikož je tématika alespoň trošičku podobná, a tak jsem si říkal, že by to mohlo být fajn. :) Začátek byl velmi rychlý a potěšil mě. Nicméně jsem se těšil na trochu více napětí a propletenější děj, což se nakonec moc nepodařilo. Konec mě taky docela zklamal - žádná gradace děje. Očekával jsem nějaké BUUUM na závěr, které bohužel nepřišlo. :( Nicméně hodnotím příběh jako průměrný. 3 hvězdy jsou ideální. ;)

jana1941
05.03.2019 3 z 5

Jako thriller mi to moc nepřišli. Byl to spíš dobrodružný, ne příliš pravděpodobný příběh. Nechci říct, že by mě kniha nebavila, ale něco mi tam chybělo.

Medunka22
12.02.2019 2 z 5

Kniha mne zklamala, očekávala jsem napětí, ale to se nedostavilo. S velkou námahou jsem knihu téměř po třech týdnech dočetla. Nálepka bestseller tam nepatří...

v.july
09.02.2019 2 z 5

Ze zacatku mi prisel pribeh zajimavy, hlucha holcicka, energicka matka, nicmene zadna velka gradace neprisla a pribeh mi prisel ponekud ucourany. Konec nezaujal, ale i nepohorsil. Takovy slaby prumer. Nezaujme, ale i neurazi