Dokonalý hrob

Dokonalý hrob
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537824/bmid_dokonaly-hrob-6636e0e688e12.jpg 4 79 79

Nikki Huntová série

< 2. díl >

LED SKRÝVÁ MNOHÁ TAJEMSTVÍ. VČETNĚ TĚLA MALÉHO CHLAPCE… Když je poblíž opuštěné dálnice v minnesotském Stillwateru nalezen otevřený hrob, zvláštní agentka FBI Nikki Huntová ví naprosto přesně, čí těla skrývá. První obětí je pohřešovaný chlapec Kellan Rhodes, po kterém usilovně pátrá poslední dva dny. Druhou pak jeho matka Dana, kterou Nikki považovala za hlavní podezřelou z jeho únosu. Řezné rány na Danině těle nasvědčují tomu, že zabila svého syna a pak i sebe. Nikki však na místě činu nachází otisky bot někoho třetího. Když místní novinářka Caitlin Newportová zjistí, že zmizelo další dítě, ihned si tyto dva případy spojí: Zacha Reevese odebrali následkem právních tahanic jeho matce, stejně jako tomu bylo u Kellana. Caitlin dříve sice pomohla Nikki zjistit pravdu o vraždě jejích rodičů, ale její honba za šťavnatou historkou agentku málem stála život. Teď se Nikki musí rozhodnout, zda může Caitlin znovu věřit. Dokážou vraha najít dřív, než skončí na dně ledového hrobu i Zach?... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ekniha , Mystery Press
Originální název:

One Perfect Grave, 2021


více info...

Přidat komentář

Olous1
07.10.2024 5 z 5

Jako vždy skvělé počteníčko, dobrá série. Určitě se těším na další díl. Za mě doporučuji,90%.

ctenarkaEva
27.09.2024 4 z 5

Fajn série, trochu klidnější, než některé jiné. První díl se mi ale líbil o dost víc.


ninano
02.09.2024 2 z 5

Nechala jsem se nalákat pěknou obálkou a označením USA bestseller. To se ale ve finále ukázalo jako kontraproduktivní, protože jsem očekávala víc. Tady mi přišlo tempo hrozně pomalé a celé se to trochu rozjede až ke konci.

mapet85
23.08.2024 3 z 5

V druhom diele s agentkou FBI Nikki Huntovou sa pri nehode ženy v otvorenom hrobe nájdu telá deväťročného Kellana a jeho matky Dany, ktorí zmizli a po ktorých pátrala aj Nikki. Uniesla a neskôr zabila svojho syna Dana, ktorá prišla o jeho opatrovníctvo kvôli drogovej závislosti? Aj keď všetci tvrdia, že by svojmu synovi nikdy neublížila?

„Nikki se rozbušilo srdce, když opodál zahlédla pár nohou. Kolem těl se utvořila menší kaluž krve a dítě leželo na boku mezi ženinýma nohama, schoulené do pozice plodu a s hlavou opřenou o její hruď. Modrá zimní bunda, která zakrývala horní část těla dítěte a ženinu hlavu, obrostla jemnou vrstvou ledu, stejně jako chlapcovy obnažené ruce.“

Zmizne ale ďalší chlapec, ktorého tiež odobrali jeho matke a nástojčivá reportérka Caitlin Newportová prosí Nikki o pomoc s pátraním.

„Oba chlapci skončili u příbuzných, protože jejich rodiče to nezvládali. Nezdá se ti trochu divné, že oba chlapci zmizeli ve stejný den?“

Dej sa odohráva len pár týždňov po udalostiach prvej knihy zo série Dívky ve sněhu. Väčšina knihy má pomalšie tempo ako prvý diel, a spád naberie až ku koncu. Hlavná postava Nikki, ktorá sa snaží za každú cenu prípady vyriešiť je ale veľmi sympatická, no popri náročnej práci to nemá ľahké ani v osobnom živote. Má nového priateľa, exmanžela, s ktorým sa striedavo starajú o ich malú dcéru, a rovnako sa vyrovnáva aj s odhaleniami o smrti jej rodičov, prípadu, ktorému sa autorka venovala v prvom diele.

Plusom je zakomponovanie viacerých tém do deja, či už ide o drogovú závislosť, alebo tzv. grooming. Kniha ponúka aj otázky na zamyslenie - čo všetko sme schopní urobiť pre lásku k dieťaťu, kam nás môžu doviesť naše činy, a aké dôsledky to môže mať.

„Lidé ani netuší, čeho jsou schopní, dokud není jejich svoboda v sázce.“

Kniha ako celok sa čítala veľmi dobre, a aj keď obsahovala niekoľko menej logických momentov a ja osobne preferujem knihy písané z pohľadu viacerých postáv, tretí diel si určite rád prečítam. Ak vás táto séria zaujala, určite odporúčam začať prvým dielom.

Za poskytnutie e-knihy ďakujem: Mystery Press

Maky806
18.08.2024 5 z 5

První díl jsem nečetla, ale určitě přečtu, protože tohle vypadá na zajímavou sérii. Moc se mi to líbilo.

Mirek3012
18.08.2024 5 z 5

Druhý díl série se zvláštní agentkou Nikki byl lahůdka. Přečteno za víkend. A ještě lepší než první díl.

Nestorkea
11.08.2024 3 z 5

Na můj vkus se to jaksi moc táhlo. Konec byl akční, ale předcházela mu nudná omáčka. Bohužel jen ***.

astra3
01.08.2024 5 z 5

Čtivé, napínavé. Jen nechápu, že musí být vyšetřovatelka vždy tak zřízená. Po 10 případech invalidní důchod?

moudivlacek
28.07.2024 5 z 5

Mně se to líbilo. Je pravda, že byl rozjezd trochu pomalejší, ale vůbec mi to nevadilo.
Nikki se svým týmem je požádána o pomoc při vyšetřování vraždy malého chlapce a jeho matky. Zprvu se ale všichni domnívali, že chlapce unesla jeho matka. Nyní je vše jinak a Nikki se pouští do hledání.
Do toho řeší složitější vztah se svým novým přítelem Rorym, bratrem Marka, kterého díky Nikki dříve zavřeli do vězení. Nikkin bývalý manžel stále doufá, že se k němu Nikki vrátí.
A najednou je tu ještě jeden chlapec, který se pohřešuje, dle šerifa vedlejšího okrsku se utopil, když se pod jeho skutrem propadl led na řece. To rozporují jeho prarodiče i biologická matka.
Prostě tu máme příběh dětí, těch nejvíce zranitelných, kteří si už vytrpěli své a ještě něco navíc. Máme tu nastíněno soupeření sourozenců o lásku rodičů. Máme tu příběhy těch, kteří se snaží dostat z šikmé plochy života, někomu se zadaří, někomu ne. Příběh těch, kdo ještě stále doufá v zázrak.....
Je to smutné vyprávění, protože tu jde především o děti, ale dle mého dost reálné. Je to dobře podané z několika úhlů pohledu. Vyprávění není jen o samotném vyšetřování, ale o lidech, kteří jej vykonávají.
Moc se těším na další setkání s Nikki a jejím týmem.

alnahu
26.07.2024 3 z 5

Po pomalém rozjezdu se příběh rozjel.Agentka Nikki Huntová pátrá po pohřešovaném chlapci.U dálnice je objeven otevřený hrob,agentka přesně ví čí těla skrývá.Pustí se do pátrání za vydatné pomoci novinářky Caitlin.V příběhu nahlédneme I do osobního života Nikki.Již druhý díl s touto agentkou,ten byl ze začátku trochu rozvleklý ,až po polovině jsem se dočkala několika zvratů ve vyšetřování.První díl jsem nečetla,tak nemohu knihy porovnat.

mkkoudy
23.07.2024 3 z 5

Kniha nás opět zavede do Stillwateru, rodného městečka agentky Huntové. Ta v posledních vede usilovné pátrání po pohřešovaném chlapci. Když je však poblíž opuštěné dálnice v minnesotském Stillwateru nalezen otevřený hrob, Nikki Huntová ví naprosto přesně, čí těla skrývá. První obětí je bohužel pohřešovaný chlapec Kellan. Druhou pak jeho matka Dana, kterou Nikki považovala za hlavní podezřelou z jeho únosu. Řezné rány na Danině těle nasvědčují tomu, že zabila svého syna a pak i sebe. Nikki však na místě činu nachází otisky bot někoho třetího.

Pokud nebudu počítat vcelku pomalý rozjezd, pak samotný děj je docela svižný a zatraceně čtivý. Po začtení budete mít opravdu problém přestat, neboť si stále budete říkat ono pověstné „ještě jednu kapitolu“, až se najednou ocitnete v samotném závěru. Zápletka je docela fajn. Podezřelých hodně, důkazů málo. Tentokrát jsem vraha odhadl až těsně před koncem. Samozřejmě nechybí ani nějaká ta akce a napínavé momenty. Co se zcela vytratilo je ona mrazivá atmosféra, která se táhla minulým dílem.

Opět přijde na přetřes i agentčina minulost, kdy tragicky přišla o své rodiče. V předchozím díle to fungovalo, protože na tom byl částečně založený příběh. Tady to působí však trochu navíc. Když už jsme u toho, trochu otravné mi přišly výjevy z milostného života. A to ne proto, že by mi nějak vadily. Ono by to bylo fajn zpestření. Spíše mi přišlo, že byly na úkor samotného vyšetřování.
Bohužel tady toho razantně ubylo. Samotná Nikki si však moje sympatie dokázala udržet. Radost mi udělalo, že více prostoru dostaly i vedlejší postavy. Především kolega Liam je fakt borec, kterého si oblíbíte.

Ve výsledku jsem vlastně spokojený a knihu jsem si do jisté míry užil. Ale kdybych dostal stejný zážitek, jako mi nabídl minulý díl, byl bych mnohem spokojenější. Takhle je to bohužel jen lepší průměr, který však rozhodně stojí za přečtení.

Kompletní recenze na Seznam Médium!

Didi15
22.07.2024 5 z 5

Další skvělý díl této série . Čte se to úplně samo a nezbývá nic jiného než čekat na další díl.

JustWomen
25.06.2024 4 z 5

Skvělé čtení, jen se mi trochu pletly postavy a některá propojení současného vyšetřování se starým případem mi přišla strašně nepravděpodobná, ale postavy super a tak se těším na další díl.

Nuttelka
12.05.2024 4 z 5

I druhý díl je velmi čtivý, moc jsem se na pokračování s Nikki těšila.. ale něco málo mi tu chybělo, aby mě to ke čtení přibilo jako u prvního dílu, který mě naprosto pohltil.. nijak mě asi ani nepřekvapil pachatel.. ale i tak je to skvěle rozjetá série, u které se budu vždy těšit na další díl :-)

kneslova
11.05.2024 4 z 5

Celkem slušná detektivka, moc napinava není , ale slušný průměr

Paja1709
06.05.2024 5 z 5

Za mě skvělé a myslím, že tady opět máme velmi dobrou krimi sérii.Tesim se na další díl s Nikki.

Jenny46
04.05.2024 5 z 5

Myslím si, že by tento díl se mohl číst i samostatně...
Nikki je zpět a její osoba se rozvíjí i v osobním životě, samozřejmě má i své nedostatky, ale já si ji oblíbila....
Skvělé čtení vyšetřování funguje a kniha vás drží v napětí, i když vám přijde motiv jednoduchý. Příběh má dobrou atmosféru, popisy jsou dost podrobné, že si dokážete představit, jak pracuje tým. Aby to nebylo jednoduché opět reportérka Caitlin se kolem vyšetřování motá a má své názory. Nikki s ní má komplikovaný vztah.
Doporučuji a těším se na zbytek série

Autorovy další knížky

Stacy Green
americká
2023  86%Dívky ve sněhu
2024  87%Dokonalý hrob
2024  100%Ztracení andělé
Skrýt reklamy