Doktorova žena
Daniel Hurst
Doktorova žena série
1. díl
Můj manžel je lékař. Je chytrý a okouzlující a všichni mu věří. Kromě mě. Doktor Drew Devlin není tak úctyhodná postava, za jakou se vydává. Důvodem, proč jsme se přestěhovali na tuhle krásnou starou usedlost s nádherným výhledem na moře, bylo, že jsme potřebovali nechat minulost za sebou. Měl to být pro nás oba nový začátek. Až na to, že jsem zjistila, že mi manžel opět lže. Využívá moci, kterou má ve své práci, k tomu, aby si zahrával s lidskými životy a dosáhl přesně toho, co chce – bez ohledu na to, komu to ublíží. Jenže mě podcenil. V tomhle velkém, osamělém domě jsem měla spoustu času přemýšlet o všech jeho chybách.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2024 , KalibrOriginální název:
The Doctor´s Wife
Příběh se soustředí na složitý vztah mezi Drewem a Fern, přičemž střídání vyprávění z obou pohledů přineslo do příběhu alespoň nějakou dynamiku. Bohužel, už od začátku mi byl Drew nesympatický a jeho naivita působila až neuvěřitelně. Absolutní nepochopení pro chování obou postav zapříčinilo, že jsem si k nim nedokázala vytvořit bližší vztah.
Během čtení jsem stále doufala, že se přede mnou otevře něco nečekaného, nějaký velký zvrat, který chování postav objasní. Místo toho se ale všech zdálo poměrně jednoduché až banální, takže rozhodně nešlo o něco, co by mi vyrazilo dech. To bohužel vedlo k tomu, že zbytek příběhu se pro mě stal velmi předvídatelným.
Líbí se mi, jak se autor drží hlavního tématu a nenechá se odloudit k jiným, vedlejším. Zároveň je to však také slabina knihy, je to jen takové počteníčko do postele. Děj je však dostatečně zajímavý, jedovaté vztahy mezi postavami jsou popsány plasticky, dějových zvratů se také bohatě dočkáme. Nevím, jestli si na tuto knihu ještě někdy vzpomenu.
Nenáročné rodinné drama. Nevěru v knihách často nevyhledávám, ale příběh mě pohltil. Krátké kapitoly dodávají knize čtivost. Fern je hustá, na pokračování se těším.
Toto byla příjemná jednoduchá oddechovka na jeden večer.Příběh jednoho manželství, který navenek vypadá,jako naprosto dokonalé....ale je plné lží a intrik.Kniha se čte dobře a ještě jsem se u ní i pobavila.Kniha se doporučuje všem,komu se líbila kniha Pomocnice od Friedy McFalden.
Kniha je doporučována fanouškům F. McFadden. A já bych po přečtení tentokrát souhlasila, ještě bych přidala starou dobrou Shari a B. A. Paris.
Jak jsem psala na začátku - pokud máte rádi ony tři zmíněné autorky, klidně si DOKTOROVU ŽENU dopřejte. Nemějte žádná velká očekávání, z trenek vás to nevystřelí až na Měsíc, ale myslím si, že pobavit vás může. Netřeba žádný hlubší rozbor, toto je kniha pro pobavení, ne na přemýšlení.
Celá recenze v záložkách recenzí od Knižních střípků
Nenáročné čtení, které neurazí, nenadchne. Předvídatelné a všechny hlavní postavy záporné. Epilog připraven pro pokračování, tak uvidíme.
81%
Jen čas ukáže, zda se mu ji podaří lapit a udělat to, co se nikomu jinému zatím nepodařilo.
Jen čas ukáže, jestli to bude on, kdo odhalí skutečnou povahu té příjemné, krásné a zdánlivě dokonalé doktorovy ženy.
Příjemná jednoduchá detektivka, trochu předvídatelná, velice dobře se četla.
Jako oddechovku ji můžu směle doporučit.
Thriller je možná trochu jednoduší, ale mě to bavilo.
Příběh je vyprávěn jak z pohledu Fern, tak Drewa a vy se pomalu dozvídáte jednotlivá tajemství a lži, které se kolem těch dvou točí. Některé části knihy byly trochu předvídatelné, ale není to nic, co by mi vyloženě vadilo a ten kýžený zvrat, který se v těchto knihách objevuje (aneb všechno není tak, jak se na první pohled zdá) naopak už tak předvídatelný nebyl. Kniha se čte navíc opravdu rychle a pokud člověk není omezený časem, tak je to jednohubka na jedno odpoledne. Není to sice něco strhujícího, ale na podzimní večer je to fajn čtení.
Knihu tedy můžu doporučit a jsem zvědavá na další díl, protože se jedná o knižní sérii :)
Musím se přiznat, že nemám ráda knihy plné intrik a lží.... A tady je toho zla opravdu hodně :(.... Knihu jsem nakonec dočetla, ale znovu bych se k ní už nevrátila.
Čtivé,oddechové,zábavné. Napětí i zvraty.
Viděla jsem na "goodreads", že už vyšly 4 díly a všechny dobře hodnocené.Vzestupně, nejlepší hodnocení má 4.díl.
Jestli vyjde nějaký další díl i u nás, ráda si přečtu.
Knížka skvělá. Překvapivá. Bavila mě. Závěr jsem nečekala. Za mě epilog zbytečný- až moc už překombinovaný.
Detektivní zápletka na jeden večer. Předvídatelné, ale čtivé a občas mě to i pobavilo z pozice ženy - manželky:-)
Kniha se četla dobře, ale je trochu jednodušší . Autor se snaží překvapit a snad se mu to i trochu daří. V každém případě ji mohu doporučit.
Anotace říká, že kniha je thriller pro fanoušky Pomocnice Freidy McFadden. Jenže zatímco Pomocnice se mi moc líbila, Doktorova žena mě vůbec nenadchla. Bylo to nudné a do čtení jsem se musela nutit, vše se točilo v kruhu a už tak banální zápletka nepřinesla žádný pořádný zvrat, či vysvětlení.
Nízká hodnocení vůbec nezveřejňuji, ale tady jsem už musela.
Podle Epilogu to vypadá na pokračovaní, ale nevím nevím.