Domek na pláži
Jane Green
Nan je vdova, děti jí už vylétly z hnízda a z ní je dnes zcela nezávislá, ničím nesvázaná žena, které je naprosto jedno, co si lidé myslí. Ale pak zjistí, že jí nějak docházejí peníze a že by mohla přijít o svůj milovaný domek. Proto se rozhodne pronajmout přes léto ve svém domku pokoje, do kterých tak s nájemníky vstupuje hluk, smích i slzy. A s nimi i Daniel, rozvedený otec dvou dcer, který se snaží zjistit, kým doopravdy je. A také Daff, rozvedená matka vzdorovitého pubertálního potomka. A do toho přijíždí na léto nečekaně i Nanin syn…... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2009 , BB artOriginální název:
The Beach House, 2008
Knížku jsem si vzala na dovolenou. Očekávala jsem lehké čtení na léto a to jsem také dostala. Milý, nenáročný příběh, který si líně plyne. Přesně to pravé ořechové k moři.
Je mi líto, 4 dny jsem četla 70 stran a kniha mě nezaujala. Nějak mi to nejde. Ohlasy na DB knih jsou kladné, nalákalo mě to, ale příběh mě nestrhl . Zaklapla jsem knihu a pokračuji jiným příběhem.
Tak to je opravdu prázdninová četba. Domek na pláži. Komu by se nelíbilo strávit celé prázdniny u moře? První klienti domku na pláži stojí všichni takříkajíc každý na své osudové životní křižovatce. Skončila jedna životní etapa. Rozchod, rozvod, uvědomění si svého já, ..... A co dál? Kudy se bude ubírat jejich další život? Je léto a ocitnou se v domku na pláži.... Přijíždějí, aby si ujasnili, co bude dál. Čtení jako stvořené na letní dovolenou.
Knížka pro letní nicnedělání. Příběh starší dámy žijící ve starém rodném domě v krásném prostředí u moře. A na léto nabídne pobyt v tomto domě několika zcela neznámým lidem, kteří si přijedou vyléčit své citové problémy, hlavně prohry, do tohoto klidného koutku světa. A tak vznikne vzácné společenství mužů, žen i dětí,přesně tak, jak v správné oddychovce má být.
Domek na pláži , nostalgická idylka pro vzpomínky i energie pro změnu , to je inspirace přírodní lokalitou, která vyvolá lidskou touhu po pocitu vyladit život tak , aby stálo za to žít, se nese celým příběhem.
Nádherná pohodovka k odreagování. Dostala jsem chuť strávit dovolenou na takovém místě, jaké je popisováno v knize. Docela všem postavám závidím, že se na tak krásném místě spolu sešly a bylo jim tam spolu hezky.
Jak už tu bylo napsáno, taková pohádka pro dospělé. Občas proč ne. Neurazí ani výrazně nenadchne. Jako odpočinkové čtení je dobrá.
Moc hezká kniha, pohodová, úžasné prostředí, bezva lidi. Styl psaní této spisovatelky mi prostě sedí.
V šedivých adventních dnech jsem moc chtěla být taky někde v plážovém domku...ale abych se vyjádřila k věci, tedy ke knize. Docela příjemné čtení, až jsem záviděla postavám z příběhu, jaké osudové náhody je potkaly, ale proč si nedopřát dobré konce aspoň v knihách :-)
Mám moc ráda knihy této autorky. Už jsem jich přečetla pár a zatím mě žádná nezklamala. Naopak. Domek na pláži doporučuji jako letní odpočinkové čtení k vodě. Splnil všechna má očekávání.
Taková pohádka pro dospělé. Ale život není pohádka, tak proč se nezasnít aspoň nad knihou. Fajn počtení pro deštivé dny.
Je to dobrý a pozitívny príbeh, a zámer autorky (aspoň si myslím) bol, aby sme si uvedomili, že život je vlastne veľmi jednoduchý. Stačí sa nechať viesť srdcom a snažiť sa nájsť svoje šťastie, niekedy aj napriek tomu, že zraníme svojich najbližších. Ak by našiel každý svoju „rodinu“, ľahšie by sa potom prekonávala bolesť.
Dobre sa to číta , ale postavy na mňa pôsobili príliš čiernobielo, akoby im chýbali sivé odtiene.
Propletenec několika osudů lidí, kteří v životě už něco zažili. JG umí psát poutavě a vykreslit charaktery svých hrdinů tak, že máte pocit, že je znáte.
2009 | Domek na pláži |
2001 | Knihárna |
2005 | Jsem v tom! |
2008 | Druhá šance |
2005 | Jiná žena |
Byla to taková pohádka pro dospělé, ale záviděla jsem domečky na Nantucketu.