Domovina

Domovina
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/543630/bmid_domovina.png 4 416 416

"Žádná hvězda se nikdy nedotkne této země básníkovým světlem jiskřících tajemství, ani ji slunce neprozáří paprsky tepla a života..." Postavení je paradoxem světu mého lidu, poutem moci v hladu po moci. Získává se zradou a vybízí ke zradě těch, kdo ji získali. Nejmocnější postavy v Menzoberranzanu se celý život ohlížejí přes rameno a chrání si záda. Ale smrt obvykle přichází zepředu… Ve městě Menzoberranzan žijí nenávistní a krutí temní elfové, uctívači pavoučí bohyně Lolth. Vyrůstá tu také Drizzt Do'Urden, který se ovšem do bezcitné společnosti tak docela nehodí. Jeho jinakost naráží na zažité pořádky, jeho zásadovost mu způsobuje nemalé potíže. Ve světě, kde je intrikaření na prvním místě mu jde zanedlouho o holý život... První díl trilogie Temný elf nastiňuje dětství a mládí legendárního bojovníka, který se nakonec rozhodne vydat cestou vzdoru do neznáma.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: audiokniha , Saga Egmont

Homeland, 1990

Interpreti: Filip Jančík

lucie.8
21.06.2014 4 z 5

Pěkný začátek série. Fascinoval mě mocenský boj ve světě temných elfů.

Lenny33
06.02.2014 5 z 5

Krásná a výjimečná fantasy jejíž čtení mě naprosto pohltilo a na knihu jsem musela pořád myslet. Je to nevšední, dobře napsané. Pro mě lepší i než Hra o trůny.
Těším se na další díl. A další, další, další... :)

Walkyrka
24.09.2013 5 z 5

Mrzí mě, že se o tomto skvělém spisovateli málo mluvilo a mluví. Salvatora, společně s Martinem řadím mezi své oblíbence. Nejenom román Domovina, ale i ostatní knihy stojí za přečtení. Miluji fantasy a zde se jedná o opravdu dobře napsaný příběh. Salvatore jako většina spisovatelů fantasy čerpá ze zážitků od stolu Dungeons and Dragons, což bývá velice zábavné a tak kniha nepůsobí vůbec strojeně a člověk se u ní prostě nemá šanci nudit. Mé hodnocení je 6/6. Stojí za to.

Teii-hime
04.09.2013 4 z 5

Ačkoli fantasy žánr většinou nevyhledávám, tento svět temných elfů si mě získal a nejspíš se vrhnu i na druhý díl.

Eryl
07.10.2012 5 z 5

Z počátku jsem si myslela, že to bude jen další tuctové fantasy, ale jakmile jsem se seznámila s Drizztem, jeho osobností a životem, byla jsem naprosto unešená.

Maica
02.09.2012 3 z 5

Byla jsem zvědavá. A nakonec se mi to docela i líbilo. Zvrhlá společnost Menzoberranzanu mě samozřejmě odpuzovala a samozřejmě jsem fandila udatnému a dobrému Drizztovi. A tak to má být. Jen mě tak ale při čtení napadlo, jak by vypadal příběh z Menzoberranzanu, bez kladného hrdiny. Myslím, že by to mohlo být velice zajímavé. :-)

Brutius
07.04.2012 5 z 5

Tuto knihu jsem dostal darem a byl jsem k ní zprvu skeptický, teď už nevím proč tomu tak bylo... -a je to jedna z nejlepších knih jaké jsem kdy četl.

nezdula
07.04.2012

K Drizztovi jsem se dostala díky bratrovi a jsem za to vděčná...užásný příběh. Zamilovala jsem se do něj :-)

gilthix
20.07.2011 4 z 5

První kniha, kterou jsem od R. A. Salvatora přečetl, první setkání s Drizztem, nostalgická vzpomínka na hry Icewind Dale a Baldur's Gate. Přehledné, opravdu velmi poutavé, zábavné a perfektně odvyprávěné. Osobitost Drizzta se mi zdá vyjímečně kvalitně popsána a... je to prostě osobnost. Hrdina. Co dodat, další díl už čeká!