Útočiště přehled

Útočiště
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/374/bmid_utociste-65c8f83157512.png 4 311 311

Legenda o Drizztovi 3 - Temný elf 3 Pálily mě z něj oči a bolelo celé tělo. Zničilo mé piwafwi a boty, sežehlo magii zbroje a oslabilo věrné scimitary. Ale přesto jsem každý den sedával venku a očekával příchod svítání, svého soudce. Drizzt Do Urden

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fantom Print

Sojourn, 1991

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Útočiště. Přihlašte se a napište ho.

DK_Ronie
07.09.2024 4 z 5

Ja bych asi potreboval, aby slo dat ctyri a pul hvezdy. Par prvnich stran jsem byl trochu skepticky, ale pak me to zacalo zase hodne bavit a hlavne jsem byl napjaty, jak to dopadne. A i ke konci to zase trochu opadlo, kniha sama o sobe by si pet hvezd mozna vyslouzila. Ale hodnotim v kontextu cele prvni trilogie, a proste se mi tahle libila o neco mene. Nejvic me nadchl asi prvni dil a az depresivni popis dungovani Menzoberanzanu a kednotlive postavy zejmena z rodu Do Urden.

EmanuelBremi
20.08.2024 5 z 5

Sérii Temný elf jsem četl jako první z mnoha příběhů o Drizzitovi. Vše dává smysl a je dostatečně dobře popsáno i bez znalostí světa Forgotten Realms nebo DnD. Není to úplně klasický fantasy příběh a obsahuje trochu více "filosofování" o dobru a smyslu života, ale skvěle to doplňuje hlavní postavu i příběh. Všechny tři knihy si drží úroveň a dokáží zaujmout novým prostředím i vedlejšími postavami.
Nutné je také ocenit skvělé komentáře autora na konci knihy, které krásně doplňují pochopení příběhu.

špulo
03.02.2024 4 z 5

Kedysi som prečítal 6 kníh o Drizztovi za sebou. Malo to svoje čaro a (budem sa opakovať) je to fajn fantazydovolenka. Dovolenkovať však treba aj inde, aj s inými parťákmi. Preto som si dal po prečítaní tejto trilógie od salvatoriek pauzu. No jak som si to tu teraz pripomenul, trochu sa mi po tom našom temnom elfovi zacnelo. Asi sa mu budem musieť opäť kuknúť do tých jeho fialových očí ;)).

Ti kdo mají menší cíle, toho v životě méně dokáží. O tom není pochyb. Myslím, že je lepší natahovat se po hvězdách než litovat, že jich nikdy nemůžu dosáhnout. Ten, kdo se o to snaží, se alespoň dobře protáhne, rozhlédne se kolem, a možná si dokonce utrhne i nízko visící jablko.

Kniha Útočiště v seznamech

přátelství elfové magie meč a magie fantasy

2007  88%Domovina
2006  84%Magický krystal