Ubulená hromádka štěstí
Sarah Andersen
Dospělost je mýtus série
Plavková sezona se blíží! Ulov plážového krasavce! Začni cvičit! Zvedni zadek! Hmm... ne. Radši na všechno zapomeň a buď hromádka štěstí! „Další várka skvělých internetových stripů!“ Další svazek pro všechny, kdo čtení považují za smysl života, kdo zvládnou celou řadu seriálu za jedinou noc, kdo se nejraději tulí v krásně teplých vytahaných svetrech, kdo žijí se svou kočkou, kdo se bojí více jak jednoho člověka v místnosti a kdo si připadají výjimečně nevýjimeční. Prostě pro všechny, kdo milují Sarah's Scribbles a našli se v jejích komiksech.... celý text
Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: 2017 , CooBooOriginální název:
Big Mushy Happy Lump, 2017
Tohle byla pecka! Možná se mi líbil i o trochu víc než ten první. Ale jediné, co bych vytkla jsou ty texty nad samotným komiksem, ale i tak jsem si koupila 3.díl.
Na komiksy moc nejsem, ale tyhle od Andersenové mám moc ráda. Věřím, že každý se v něčem z toho najde.
Na autorčiny stripy jsem narazila na internetu a mnohé z nich mě zaujaly, tak jsem si došla pro knížku. Tenhle kousek jsem zhltla jako první a to asi za čtvrthodinku, bylo tedy jasno, že si potřebuji pořídit další. A protože ho v Ústí neměli, zajela jsem si pro něj do Prahy. Stojí to za to, zjistila jsem, že mám s autorkou víc společného, než se na první pohled zdálo. =)
Nádhera. Tak tohle mě moc baví. I těch pár písmenek, co tam autorka přidala mi naprosto vyhovuje, teď už jen pořídit kočku a bude vystaráno. Klidně by to mohlo být i delší...
Půjčila jsem si na den od dětí a musím si jí určitě pořídit. Neuvěřitelně výstižné příběhy, to s kočkami mě pobavilo asi nejvíce, netušila jsem, že se to stalo více lidem. Myslím, že je to spíš pro mojí věkovou kategorii (21). Já si půjčila od 13tiletých holek, ale myslím, že dost věcí ještě neznají. Určitě doporučuji k odpolednímu posezení u kafe s kočkou na klíně.
I druhý výbor z díla Sarah Andersenové je vtipný, milý a zábavný - prostě příjemná jednohubka, která pobaví. Pokud jste navíc tak trochu asociální introverti se slabostí pro knihy a kočky a je vám kolem dvaceti, připočtěte si ještě jednu hvězdičku navrch.
Spoustu stran jsem už znal z internetu, ale to nijak nebránilo tomu, abych si čtení výborně užil, protože asi jako spousta dalších lidí, se v mnohých situacích prostě vidím.
Jednu hvězdu strhávám za druhou polovinu knihy, tedy tu s doprovodným příběhem. Tyto "vysvětlivky" mě rušily a mnohem hůř jsem se s komiksem ztotožňoval.
Stejně jako první knížka toto byla parádní oddechovka na půl hodinky. Přišlo mi, že se autorka věnuje i trochu vážnějším tématům než dříve, ale to rozhodně není na škodu.
Tak to byla parádní půlhodinovka, kdy jsem se jen a jen smála a tolik se v tom viděla! Určitě musím mít doma! Jinak pro mě víc humorná první polovina. Jako celek ale boží!
Co dodat. Vidím se snad ve všem. Holka, co je introvert, krade oblečení svému příteli, aby se do toho mohla zachumlávat pořád a pořád, protlouká se životem, je jaká je, svá, není kdo ví jak atraktivní (nebo si to o sobě aspoň neustále myslí). Jsou to komiksy opravdu ze života. Nasmála jsem se.
Dospělost je mýtus mi přišla lepší, ale to pro mě není důvod dát o hvězdičku míň - i tak jsem se opravdu pobavila, ve spoustě věcech se našla a čtení jsem si moc užila.
Prvotina od Sarah bola o dosť lepšia, tam mi 5 hviezdičiek ani nestačilo, toto bolo zábavné a trefné, no niektoré témy (ohľadom tejto doby) boli pre mňa viac podpichujúce a ironické ako vtipné. Každopádne, oddychovk, zábavka.
2016 | Dospělost je mýtus |
2021 | Tesáky |
2017 | Ubulená hromádka štěstí |
2018 | Kočky útočí |
2021 | Mimoňka |
Výběr neméně skvělých vtípků Sarah Andersenové. Opravdu skvělý počin, těším se na další její knihy.