Území vlků
J. R. Ward (p)
Doupě vlkanů série
1. díl >
Lydia Susiová se naplno věnuje ochraně vlků v jejich přirozeném prostředí. Když hotelový řetězec začne zastavovat pozemky v sousedství rezervace a začne budovat obrovský obytný komplex, Lydia patří k nejsilnějším odpůrcům výstavby – a promění se v pohyblivý terč. Na scéně se objevuje nový zaměstnanec Projektu vlčích studií Daniel Joseph, nejednou vytrhne Lydii trn z paty a zachrání ji. Ačkoliv se Daniel chová zdrženlivě, Lydia k němu vnitřně pociťuje důvěru. Neskrývá však něco? Sázky se zvyšují, jeden z Lydiiných kolegů je zavražděn a ona se musí rozhodnout, jak daleko je ochotna při ochraně vlků zajít. Potom však šokující odhalení ohledně Daniela změní Lydiinu realitu způsobem, jaký by nikdy nedokázala předvídat. Některé osudy vyžadují odvahu, jiné však žádají ještě mnohem víc a neposkytují žádné záruky. Je předurčena najít pravou lásku… nebo ji drtivá ztráta navždy zničí?... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2022 , BaronetOriginální název:
Claimed, 2021
Pro mě je tato kniha zklamání. U J.R.Ward jsem zvyklá na to, že se od knížky nemůžu odtrhnout a myslím na děj, i když momentálně nečtu. Ale tady mě to neoslovilo ani při čtení… Děj byl spíše nudný, pořád jsem čekala na nějakou akci, která ale nepřišla, postavy sice zajímavé, ale jakoby neúplné, prostě jsme se toho o nich moc nedozvěděli. Spíše jsem si v nich udělala zmatek (viz. šerif). Člověk by řekl, že autorka bude chtít čtenáře nalákat na další díly, ale to se tak nějak nepovedlo…. Faktem ale je, že si autorka dost zvedla laťku u série bratrstva, takže se jí to teď bude jen stěží dohánět. Ale i nadále má mou důvěru a věřím, že další díly budou lepší (snad).
Ohhh nein!
Dopoledne jsem dočetla, nechala si to projít hlavou, pročetla komentáře zde a nic z toho mi dojem nevylepšilo. Prostě slabota.
Postavy ploché - hlavní "hrdinka" je těsně před zhroucením, ale nic moc víc se o ní zjistit nedá. Hlavní hrdina odtažitý, ale má kolem sebe alespoň jisté tajemno.
Příběh je stěží dobrá detektivka, většinou nuda, nuda, nuda...i nudné pasáže Bratrstva v předchozích knihách se mi četly lépe, zde je útlá linka Bratrstva příjemným zpestřením.
Konec přinese malé překvapení a knize je pár postav o kterých si říkám, kdo nebo co jsou a jak to s nimi bude dál, ale když to nebudu vědět, v pohodě to přežiju.
Jako start nové serie je to dost mizerné. Při při rychlosti s jakou Ward knihy vydává, si říkám, jestli jen ona neposkytne námět, někdo to za ní nenapíše a ona to jen schválí...protože tohle nemůže myslet vážně. Upíry představila mnohem lépe.
Obálka luxusní, ale příběh už tak moc ne:(
Polovinu knihy jsem se docela i nudila, čekala jsem jako že víc vlkanů, proměn atd,ale bohužel.
Přijde mi že Wardka nasadila serii BČD laťku hodně vysoko,kterou uz neudrží i Šakal byl pro mě docela zklamání
Když už jsem se prokousala těmi novými postavami a prostředím, tak je jako co?? Ustřižený konec?? To mě štve. Jinak na první díl to není tak špatný.
Tohle bylo pro mne fakt utrpení. Myslím,že Ward měla nechat bratrstvo tam kde skončilo a vymyslet nový svět. Dílo bylo já nevím takové divné, že jsem měla chuť knihu odložit. Začátek byl doslova nudný do toho ta korektura textu a překlad palec dolů. Fakt hrůza. Další díl číst nebudu.
Knížku jsem dočetla až do konce, což je u mne znamení, že se mi příběh líbil.
Ovšem, něco mi tam přesto chybělo. Tajemno, napětí i erotická linka byly v pořádku, jako u Ward vždy, ale jak se píše níže: chybí tomu zřejmě ta správná jiskra.
(SPOILER)
Tak jo Ward patří mezi mé oblíbence, ale tak nějak jsem tady s hodnocením na hraně. Je tam vše na co jsem u autorky zvyklá...tajemství, zápletka, krev, erotika a dějová linka lehce propletená s Bratrstvem a přesto i úplně nový příběh, ale pořád mám pocit jako by mi tam něco chybělo, jako by nebyla kniha dotažená ačkoli stránek má dost s ohledem na její konec což u trilogie není zase takové překvapení. Na začátku jsem se nemohla začíst, pak jsem padla do takové té čtecí rutiny a knihu zhltla, ale nevím jestli je to kvalitou příběhu nebo spíš sugestivní stav kvůli autorce. Samozřejmě kdo má slabost pro fiktivní svět Wardky jako já knihu i tak ocení a v tomhle směru si přijde na své. Jen doufám, že další díly tomu dodají nějaký ten "říz" a uberou množství "ale" pro ten ucelený pocit při čtení :)
„Nemám smysl pro humor, pamatujete? A nevyjadřuju žádný názor, jen se snažím objasnit ten váš. Nepletu se do věcí, do kterých mi nic není.“ „No, někdy se musíte zaplést, protože je to jediná možnost, jak v noci spát.“ Odkašlala si. „Nebo nejspíš můžete jít životem s ničím nepropojený, plout nade vším a přeskakovat z místa na místo. Namítla bych, že taková izolace vás nezahřeje, ale otupí. Jenže co já vím, viďte?“
„Víte, připomíná mi to něco, co vždycky říkal dědeček. Realita je jako mince. Má rub a líc, a vždycky je vidět jen jedna strana.“
„Ráda zachraňuješ, viď?“ zamumlal. Po chvilce zvolna zavrtěla hlavou. „Ne, to ne. Je to… děsné. Může ti to rozlámat srdce na tisíc kousků a jediná záruka, co máš, je ta, že budeš vždycky prohrávat, protože nedokážeš zachránit všechno a každého.“
Proč proč proč... 400 stran, abych se dozvěděla... pokračování příště? Žíši! Tohle nesnáším.
No a teda k příběhu...sice je tam záhada, napětí a romantika, ale... postrádá to "říz" Bratrstva. Už to prostě není ono. Spíš už jde jen o výdělek na úkor čtenářů (mě) hltajících Wardku z dob Bratrstva. A to že je tam Bratrstvo zmíněno okrajově v podobě Xhex tomu nijak vlastně nepomáhá.
Jo, jasně, teď už musím jen čekat na další díl, protože nevím jak to skončí, ale už to prostě není "ono", chjo...
No... Anotace příliš neodpovídá, ale láká, že ano..
Chápu, že prvni díly ze serie to mají těžké, jenže pokud máte už něco načteno, tohle od Ward nečekate, nehledě na pokus našroubovat do toho Bratrstvo, který moc nevyšel. Jen když si vzpomenu na první díl s wrathem a beth, tohle se s tím absolutně nedá srovnávat, postrádá to celou tu šťávu, energii, vášeň.. a to podstatné je na pár stranách až na konci.. Který má přitáhnout k pokračování ve čtení, což se asi zdaří, jen to bohužel nevymaže ta obrovská ale... Snad bude další díl lepší..
Vyzera to na zaciatok skvelej serie,snad to tak bude pokracovat. A mame tu prepojenie s BČD,sice male, ale potesilo.
Tak tentokrát musím Wardku pochválit. Trochu už jsem to s ní vzdávala, neboť poslední díly Bratrstva byly k uzoufání špatné. Tak doufám, že pokračování bude stejně napínavé jako tento první díl. Je to taková paranormální detektivka okrajově propojená s Bratrstvem. Ty střípky, které tam byly, pohladily na duši.
2010 | Milenec z temnot |
2010 | Probuzený milenec |
2014 | Král |
2010 | Milenec z věčnosti |
2013 | Vytoužený milenec |
Obdivuji J.R.Ward jak dokáže napsat série, které už mají mnoho postav a stále jsou příběhy propletené více dějovými linkami a vy jste rádi, že při čtení stíháte neuvěřitelný tok jejích myšlenek. Nicméně zde to nebylo tak náročné, linky byly dvě, z nichž jedna s postavami členů z bratrstva. Souhlasím s názory, že tomu něco chybělo, ale přikládala jsem to prvnímu dílu této série, že bude rozjezdový. No ale co ten střihlý konec? To se ostatním autorčiným příběhům vůbec nepodobá. Jinak námět dobrý, ale postavy zde stále více skrývali tajemství, které bylo na konci slabě odhaleno, což mě zklamalo. Nicméně si na další díl počkám a uvidíme.