Ohnivý drak
J. R. Castle
Dračí rytíři série
1. díl >
Vstupte do světa Dračích rytířů, obránců svrženého krále; bojovníků, kteří na sebe umí vzít podobu draků! Vydejte se na Alariské ostrovy, kde Dračí rytíři svádí nelítostný boj s generálem Vaynem. Ten se zmocnil vlády a pomocí černé magie uzamkl draky v jejich lidské podobě. Podaří se korunnímu princi Quinnovi přemoct svého strýce Vayna, vysvobodit ohnivého draka ze zakletí a znovu nastolit v zemi řád?... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: 2016 , Albatros (ČR)Originální název:
The Flame Dragon, 2015
Kdyby byla kniha pro starší, určitě by bylo super víc děj rozvinout. Ale chápu, že pro mladší čtenáře je to v ideální rozsah. Jinak kniha má všechno, co fantasy mít má, takže paráda.
Už nejsem věková cílovka, ocenila bych mnohem více detailů a rozvinutí příběhu. Chápu ale, že když je kniha pro děti od 9 let, tak se úplně nehodí, aby měla kniha 400 stran. Taky mi vadila velká spousta chyb. I přesto ale příběh hezky plynul a těším se na pokračování. 4*
Dračí rytíře jsem četla 6,5 letému synovi. Příběh zaujal nás oba. Líbí se mi, že zbytečně nic rozsáhlé nepopisuje a děti příběh pochopí. Děj má spád a u knížky se člověk nenudí.
Jediné, co mi vadilo byli chyby v tisku. Těšíme se na další pokračování :-)
Tak to je pořádný nářez v podobě krásně napsané knihy která mě uchvátila hned od prvních řádků.Doporučuji
Skvělý a napínavý příběh. Kniha vás rychle uvede do děje,má svižné tempo,zajímavé charaktery a vše šlape,jak má. Určitě se těším na další díl :)
Moc pěkně psaná fantazy o dracích pro děti. Rychlý děj, žádné složité popisy. Vzhledem k cílové skupině dávám 4 hvězdy, ale v okruhu dospělých čtenářů by kniha měla mnohem horší hodnocení. Vadilo mi velké množství překlepů či vypadlých písmen, které dospělého vytáčí a děti dost mate.
draci magie rytíři zrada pravda princové chudoba, bída fantasy pro děti prokletí proměna, přeměna
Souhlasím, příběh je jednoduchý tak akorát právě kvůli věku čtenářů. Draci pořád "frčí", za mě rozhodně lépe číst knihy o dracích než o minecraftu. A u našich čtvrťáků to opravdu fungovalo - desetiletá čtenářka knížku zhltla a vyprosila si další dva díly; víc jich bohužel Albatros nevydal. Tak jen doufám, že i pokračování Quinnových dobrodružství se povedlo ke spokojenosti malých čtenářů a že Terezka nebude zklamaná.