Draci se nedělí
Nicola Kinnear
Naučí se drak podělit se o svůj poklad? Rubínka je výborná dračice. Poslouchá všechna Dračí pravidla: krade od VŠECH a o svůj poklad se s NIKÝM nerozdělí. Ostatní zvířata toho začínají mít opravdu dost. Kdyby se jim tak podařilo změnit Dračí pravidla... Krásný pohádkový příběh o tom, jak je důležité se podělit.... celý text

Krásné ilustrace, příběh pro děti od 3 let, může ale též fungovat jako první knížka, kterou pak dítě samo přečte.

Pro děti 3+
Příběh i téma se mi líbilo. Ale ilustrace u mě tentokrát narazili. Na můj vkus jsou příliš prvoplánové a takové až moc Disneyovské. Já vím, já vím... Disney je taková klasika, ale když on mi přijde tak zoufale neoriginální a asi až moc okoukaný.

Nápad výborný, ilustrace povedené, jen mi občas neseděl překlad:
"Jednoho dne byla Rubínka téměř příliš ospalá na to, aby šla ven krást."
Ale soudím, že malí čtenáři by mohli být spokojení, je to milé a lehce výchovné čtení, určitě doporučuju.
Od autorky už máme Malého hrdinu, kterého jsme si četli opakovaně. Tato o dráčkovi Rubínce je opět velmi povedená.
Jednoduchý příběh s hezkou pointou a ponaučením je doplněn krásnými ilustracemi. Kniha vám díky tomu vystačí jen na jedno večerní uspávání, ale je nádherná.