S odvahou draka

S odvahou draka
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/541048/bmid_s-odvahou-draka.jpg 5 12 12

Drak série

< 3. díl

Tragický příběh osudem pronásledovaných milenců. Třetí díl korejské dračí série. Annu Carlsonovou, Američanku s korejskými kořeny, tentokrát přizvou k vyšetřování smrti japonského starce. Podezřelou je téměř stoletá Korejka, která se chce se svým příběhem svěřit právě a jen Anně. V jejím vyprávění ožívá okupovaná Korea 30. let. Dívka je přinucena vzít si Japonce Hitašiho, křehké lásce, která mezi nimi nakonec rozkvete, však doba nepřeje. Emotivní vyprávění vás zavede do drsného světa korejských rebelů či neblaze proslulého oddílu 731, kde prováděl své nelidské pokusy „japonský Mengele“… Anna Carlsonová se zabývá mezinárodním právem, ale detektiv z Los Angeles ji nečekaně přizve k vyšetřování vraždy stoletého Japonce v pečovatelském domě v Koreatownu. Vyžádala si ji hlavní podezřelá, devětadevadesátiletá Korejka Sukpo I. Chce, aby si vyslechla její příběh, který má samozřejmě spojitost se vzácným hřebenem s dvouhlavým drakem... Příběh Sukpo začíná v roce 1937, v Koreji okupované Japonskem. Na základě asimilačního zákona nařizujícího svobodným korejským dívkám, aby se provdaly za Japonce, vstoupí do manželského svazku s mladým Hisašim a stane se opovrhovanou cizinkou pro jedny a odpornou kolaborantkou pro druhé. Přes kulturní rozdíly a předsudky se do sebe mladí lidé zamilují. Když Hisaši, který se během války musel připojit k japonské císařské armádě, zmizí, Sukpo se ho vydá hledat navzdory válce, chudobě a všudypřítomnému fanatismu. Na pozadí tohoto epického milostného příběhu objeví i Anna své vlastní dědictví.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Mladá fronta

The Spirit of the Dragon, 2019

nada3314
25.10.2024 5 z 5

S ODVAHOU DRAKA je třetí kniha autora ze série „Drak“. Já první díl ještě nečetla, ale vůbec to ničemu nevadí, počká na mě až bude ten správný čas.
Trojka byla stejně skvěle napsaná jako dvojka. Ponořila jsem se do příběhu a nic kolem mě, mě nezajímalo. Autor má úžasný styl psaní, který mě opět nenechal chladnou. Příběh, ač není veselý je úžasně dokonalý a je přečtený za pár dnů. I když se nejedná o lehké téma, čte se to vážně samo. Dokázala jsem se vcítit do hlavních hrdinů, vše jsem s nimi prožívala.
Pro nás Evropany je těžké rozeznat Japonce od Korejců, ale autor mě vyvedl z omylu, že opravdu nejsou stejní. Něco málo jsem z historie věděla, ale celá tato série mě nenásilně, tak obohatila o informace, že by to ani kdejaká encyklopedie nesvedla. Hltala jsem informace, sama jsem si přečtení i nějaké doplňující dohledávala.
V knize se vyskytuje hodně emotivních momentů, některé mě i rozbrečely. Čekala jsem, že se mi bude líbit, ale autor dokázal předčít moje myšlenky. Příběh téměř stoleté Korejky je inspirován skutečnou událostí o to víc to bylo pro mě smutnější čtení.
Kdo ještě sérii nezná, moc doporučuji se po ní podívat. Děkuji za zážitek.

Magdalenkačte
20.10.2024 5 z 5

Američanku s korejskými kořeny Annu Carlsonovou známe z příběhu Dcery dvouhlavého draka.

Jednoho rána ji zastihne telefonát z policie s tím, že si ji jako advokátku žádá téměř stoletá žena jménem Sukpo. Je obviněna z vraždy starého Japonce a se svým příběhem, je ochotna se svěřit jen Anně.

Díky vyprávění ženy se vracíme do okupované Korei ve 30. letech. Ona, jako velmi mladá dívka je přinucena vzít si za muže Japonce Hisašiho. Jejich lásce však doba nepřeje. Během příběhu společně s Sukpo prožijeme velmi těžká léta okupace, její těžký život a hledání cesty zpět do života.

Najde po válce Sukpo svého manžela, který byl nucen pracovat pro “japonského doktora Mengeleho?

Tahle kniha byla úžasná! Ostatně jako všechny knihy od Williama Andrewse. Četla se překvapivě snadno, na to, jak těžké téma autor zpracovává. Nevim, jak to William dělá, ale umí těžké časy Korejců popsat tak, že se jeho knihy nedají odložit. Ostatně i tuto jsem přečetla za tři dny (teda večery). Vřele doporučuji všechny tři knihy!

tittanie
14.10.2024

Ze začátku jsem měla stejný pocit jako u druhého dílu, že si jej nechci půjčovat, ale jakmile jsem se začetla, tak kniha byla fajn. Úplně nevím, jak to napsat, ale děj mi přišel nějak moc přímý možná jednoduchý, ale i tak se kniha velice dobře četla a po dočtení, jsem si říkala, že bych ve čtení ještě pokračovala.

iška
14.10.2024 5 z 5

Tak to byla velmi silná trilogie. Velice čtivě napsáno a dozvěděla jsem se mnoho nejen o Koreji. Rozhodně bych doporučila nevynechat závěrečnou poznámku autora. A já si na závěr dovolím malou citaci z konce příběhu: - Ale teď si myslím, že žádná dračí kletba nikdy neexistovala. Drak lidi neproklíná. Proklínáme se sami.

Mišulka331996
07.10.2024 5 z 5

To jak moc mě zasáhly Dcery dvouhlavého draka mě už nezasáhne asi nic, ale tohle bylo čtení na které také nezapomenu. Příběh korejské dívky, která byla nucena prožít tak neskutečnou bolest, sílu a odvahu. 400 stran, které v každém zanechají spousty otázek. Knihu jsem přečetla za dva večery, nešlo se odtrhnout. Moc doporučuji a rozhodně kapesníky nutné!

2021  92%Dcery dvouhlavého draka: Příběh „ženy pro útěchu“
2023  85%Dračí královna