Druhá šance

Druhá šance
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484706/bmid_druha-sance-KUD-484706.png 4 455 455

Nekonečné putování za nadějí a jedním velkým tajemstvím. Všichni chtěli začít znovu, až nezůstal vůbec nikdo. Muž se svou malou dcerou hledají odpovědi a doufají, že jednoho dne konečně zapadne slunce. Ze své minulosti si pamatují málo, ale pomalu nacházejí další díly skládačky. Vydejte se s nimi na cestu za hranice své fantazie, protože čas a prostor změnily svůj význam. Román Druhá šance vás zavede jak do naší minulosti, tak vzdálené budoucnosti. Je příběhem o nezkrotné touze po lepším životě i jiskřičce naděje, kterou má v sobě každý z nás.... celý text

absa2611
27.06.2023 5 z 5

Jak jsem slíbila na Adamově YT kanálu, píšu i sem.
Psala jsem mu, že mě opravdu dostal. Zpočátku jsem si totiž myslela, co že to poslouchám za slátaninu a že nemá smysl ztratit více než 12 hodin poslechem takové blbiny... Ale vydržela jsem a stálo to za to.
Příběh dokonale promyslel a dávkoval postupně tak, že vše začalo pomaličku dávat smysl. Přestože se pohybujeme v prostředí časoprostorových paradoxů, dalo se vše krásně představovat a pochopit.
Chvilku mi to připomínalo Krajní meze, chvilku zase Kinga... Ale ne, že by kopíroval něco již napsaného. Je svůj a to se mi moc líbí. A těším se na další povedená díla - od teď - mého oblíbeného SF autora.
Jsem moc ráda, že dal Adam audioverzi knihy na YT a děkuji za to.
Doporučuji!

JaneM.LionLain
26.06.2023 5 z 5

Druhá šance není kniha pro prvničky a kdo není fanoušek sci-fi žánru, tak ji rozhodně nedokáže patřičně docenit. Já jsem ovšem maximálně nadšená. Nádherný popis prostředí, perfektně propracovaný příběh a má to neskutečný spád. Nic prvoplánového a předvídatelného. K postavám si vytvoříte vztah a budete dychtit po každé další stránce abyste věděli co bude dál. Z českých autorů mě naposledy takto nadchla Petra Stehlíková. Jsem moc ráda, že sci- fi žánr má kromě svých stálic i nové autory. Jen tak dál :)

denoush
19.06.2023 5 z 5

Ze začátku jsem byl strašně zmatený, že o co vlastně v knize jde. Postupně, jak se začaly příběhy jednotlivých postav prolínat, mě to začalo velice bavit a nemohl jsem přestat číst. Závěr, kde se všechno vlastně vysvětlí a všechny příběhy se propojí, mě asi bavil ze všeho nejvíc a byl jsem opravdu překvapený.

denniys
07.06.2023 5 z 5

Dala jsem si skoro měsíc na promyšlení komentáře a nejsem o nic moudřejší než ihned po dočtení - co mám tedy napsat???... Kniha měla brutální reklamu a je nutno uznat, že vlastně právem.. na zdejší luhy a háje se jedná o věc nevídanou.. a tím rovnou narážím na věc, která mě štve - proč se to muselo odehrávat někde v Americe a ne třeba na Šumavě? Proč galony a ne litry? Proč ta snaha o světovost? Vždyť ten příběh by tím nic neztratil...to jediné mě opravdu mrzí...
Příběh této knihy je zvláštní " puzzle "... A stojí to za to si ho zkusit poskládat!!
Tušila jsem, že to bude dobrá kniha, ale pane Pýcho - smekám!!

Josez-z-knih
04.06.2023 5 z 5

Velké překvapení. Přiznávám, že jsem slyšel jako audioknihu na YouTube a v prvních desítkách minut jsem si říkal, že to vůbec nebude sci-fi. Tímto hodnocením si vlastně nejsem jist ani nyní. Je tam toho mnoho. Konec světa, putování, vztah otce a dcery... No co je zásadní, tak mě to ve výsledku vážně bavilo a mám v plánu i tištěnou podobu knihy Za mě jednoznačně doporučení. A dávejte pozor.

m2056
30.05.2023 2 z 5

Čtivé hodně postav trochu míchání guláše mě to připomíná zklamání.

Fufina093
06.05.2023 3 z 5

Hodnotím jako průměr, autor se snažil až moc a bylo to cítit. Jak ve stylu psaní, tak příběhu.

kristyna3257
20.04.2023 5 z 5

Podle mě výborná kniha. Linie jednotlivých postav zdánlivě nesouvisejí, postupně se ale proplétají, objevují se nové informace a souvislosti. Některé části mi silně připomínaly Kinga. Doporučuji audioknihu v podání pana Švarce.

Ailee
18.04.2023 3 z 5

Zajímavě zacyklený příběh. Možná jsem jen nedávala dost pozor, ale myslím, že ne vše bylo vysvětleno a pokud ano, tak ne k mojí spokojenosti. Nedokázala jsem si najít vztah k postavám a celkově mě děj bohužel moc nezaujal.

Andrea864
04.04.2023 4 z 5

Zajímavá kniha. Napínavý, neotřelý, trochu kingovsky laděný příběh, který je čtivý a má spád. Někdy jsem se v ději trochu ztrácela, ale postupně se ta mozaika časů a dalších realit začala spojovat a na konci to do sebe přesně zapadlo. Bavila jsem se.

Jitulin90
25.03.2023 4 z 5

Uz dlouho jsem neměla v ruce tak krásnou knížku. Příběh byl velmi čtivý, napínavý... Normálně sci-fi nečtu, ale tohle mě moc mile překvapilo.

Ticiana
22.03.2023 4 z 5

Kniha je velice ctiva a rozuzleni je na konci. Za mne moc hezky pribeh, ale myslela jsem, ze trochu jinak skonci. Petka, Jenny a Ella byli fajn, Daniel uplne na palici. Libil se mi popis Domu a pak casti s Ghostem. Kniha je hodne propracovana, jednotlive dilky zacnou zapadat az pozdeji. Myslim, ze tohle je jedna z tech knih, ktere se po case oplati precist znovu.

Atemar
07.03.2023 5 z 5

Kniha je velice čtivá. Krásné utíká a nejde se od knihy odtrhnout. Zároveň jak knihu člověk čte tak musí nad knihou přemýšlet jak dopadne a proč se to děje takto. Postupem dostane odpovědi na knihu. Kniha se mi moc líbila a věřím že si ji přečtu ještě jednou. Všem ji doporučuji

Kniholenka9
05.03.2023 3 z 5

Autor píše velmi zajímavě, ale těch postav už tam na mě bylo moc. Například Xavier a jak to s ním dopadlo? Nepochopila jsem jak Druhá šance souvisí s portály a dómy. Po dočtení se mi hlavou honí plno nezodpovězených otázek. Sci-fi asi nebude žánr pro mě.

assaly
18.02.2023 5 z 5

Adame díky, knihu jsem si koupila díky výhře na knižních závislácích. Žádnou kampaň na ni jsem předtím nikde neviděla, takže by mě kniha jinak asi minula, i když scifi čtu ráda. Doufám, že je to scifi, že se během pár let nepřeklopí do reality, jak už se to párkrát stalo. Přečetla jsem ji asi až příliš rychle, protože občas jsem se trošku ztratila, ale to je právě to kouzlo příběhů - nepřežvykovat každou větu jako hnidopich, ale užít si celý příběh. Ani v životě neznáme hned a stále všechny souvislosti a pokud se před námi poskládají v ucelený obraz, tak je obvykle už příliš pozdě na cokoli. Před chvílí jsem dočetla poslední stranu a moje recenze je - wow! Vyprávět děj by bylo příliš složité, důležité jsou pocity, motivy a pohnutky a ty jsou skvěle vykreslené. Za sebe jdu pátrat po dalších dílech autora.

Hesonit
13.02.2023 4 z 5

Naprosto skvostně provázaný design knihy (desky, přebal, motiv na předsádce, oddělení tematických celků symbolem nekonečna) s obsahem.
Jako by autor měl kostičky z lega a postupně z nich stavěl příběh, v němž lidská bohorovnost, bezohlednost, touha měnit minulá rozhodnutí, být šťastný a nikdy neselhat vedou k totální destrukci. Příběh ponechává prostor k vlastním představám a pokračování možných scénářů, což pokládám za skvělé.
V rámci tématu narušování časoprostoru a jeho lineárnosti moc pěkný příběh bez filosofování, moralizování, s reflexí skutečných vzorců lidského chování.

Vidlička
26.01.2023 3 z 5

(SPOILER) Zajímavý nápad s přeskoky z jedné reality do druhé, bohužel trochu "nevydojený". Několik nedovysvětlených linek (Ella, ta manželka, stín/temnota...) a konec na jedné straně trochu předvídatelný, a na druhé takový neslaný nemastný. Mě prostě chyběla nějaká ta přidaná hodnota u ale jinak docela dobře napsané knížky, takže tři hvězdičky, kterými hodnotím, září velmi silně.

veverrka11
20.01.2023 3 z 5

Druhou šanci mi zaslal sám autor po jednom z livestreamů KD, moc děkuji!
Co spojuje osudy starého muže a jeho dcery s dvěma mladými lidmi? Má jejich cesta vůbec nějaký konec?
Knížka je psaná téměř až strohým stylem, na který jsem si docela dlouho zvykala. Po začtení jsem sice byla stále zmatená jako na začátku, ale styl i příběh mě nutili číst dál a přemýšlet nad souvislostmi.
Děj je vyprávěn jako příběhy několika lidí, které, jak už to v knihách bývá, se někde protnou. V ději je také zakomponováno téma paralelních světů a cest časoprostorem, které je pro žánr sci-fi poměrně typický. Nicméně v této knize najde světů spoustu a občas vám může dělat problém se v nich zorientovat.
U některých postav jsem měla problém vytvořit si nějaký vztah nebo sympatie. Byly takové, které jsem nesnášela už od začátku i takové, které jsem měla ráda. Jenže nejen děj, ale i postavy jsou komplikované. Zatímco Jenny jsem měla ráda, o Pětkovi jsem nevěděla, co si mám myslet. Ella se poměrně rychle změnila z obyčejného člověka na superhrdinu a Daniel se občas choval jako psychicky nemocný.
Celkově se mi knížka četla poměrně dobře, ač jsem se občas ztrácela v časoprostorech. Posledních pár stran jsem zhltla opravdu jedním dechem, až mi skoro přišel konec lehce uspěchaný.
Doporučuji všem milovníkům sci-fi, cestování časoprostorem a těm, kteří si rádi v ději všímají i těch nejmenších detailů a spolu s postavami si skládají střípky dohromady.

Enolain
31.12.2022 5 z 5

Za me teda pekna pecka...chytlo me to od prvni kapitoly a pekne to odsejpalo.. nevite co bude na dalsim radku.. pekne originalni tema..

mallamut
09.12.2022 4 z 5

První kniha kterou jsem četl díky Tiktoku kde ji její autor párkrát zmínil a když mi knihy Dobrovského nabídli se slevou při uzavírání košíku vzal jsem ji. Čte se výborně, děj hezky plyne, skvělé vymyšlený svět a dobré postavy. Bohužel celý dojem kazí mnoho nevysvětlených, nebo mnou nepochopených věcí a dějů. Vlastně celý výsledek je že moc nevím co, kdo a proč. Jinak by to bylo na plný počet.