Druhá šance přehled
Adam Pýcha
Nekonečné putování za nadějí a jedním velkým tajemstvím. Všichni chtěli začít znovu, až nezůstal vůbec nikdo. Muž se svou malou dcerou hledají odpovědi a doufají, že jednoho dne konečně zapadne slunce. Ze své minulosti si pamatují málo, ale pomalu nacházejí další díly skládačky. Vydejte se s nimi na cestu za hranice své fantazie, protože čas a prostor změnily svůj význam. Román Druhá šance vás zavede jak do naší minulosti, tak vzdálené budoucnosti. Je příběhem o nezkrotné touze po lepším životě i jiskřičce naděje, kterou má v sobě každý z nás.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Druhá šance. Přihlašte se a napište ho.
Kniha se mi do rukou dostala náhodou. Slyšela jsem na ni pár kladných ohlasů, tak jsem si říkala proč ne. Ale nakonec jsem byla jen ohromně zmatená a taky zklamaná. Ačkoliv námět působil zajímavě, byla pro mě kniha zmatená a plná otázek, na které jsem nedostala odpověď. Konec byl prazvláštní. Ačkoliv jsme knihu dočetla, neměla jsem pocit, že bych si z ní něco odnesla. Byla to kniha, kterou jednou přečtu a vím, že už si na ni nikdy nevzpomenu.
U knížky mě upoutala obálka. Tak jsem řekla, zkusím českého autora.
Nemohu říct, že to byla chyba.
Námět byl zajímavý i když ne zcela originální. Četlo se mi vcelku dobře.
Místy bylo si trochu zdlouhavé a chvílemi i nepřehledné, ale zase ... nic, co by se nedalo zvládnout. Jen mi připadalo, že už jsme se se s vícero momenty a situacemi jako by někdy setkala.
Knižní novinky (23. týden)
06.06.2021
„Špatný den může dobré kafe pouze vylepšit.“
Kniha Druhá šance v seznamech
tajemství konec světa apokalypsa české sci-fi české romány sci-fi romány
2021 | Druhá šance |
2022 | Držet břitvu na tepu doby |
2019 | V odstavném pruhu |
2020 | Desatero |
2022 | Víš, tak to prostě musí být |
Začátek měl byl trošku zdlouhavý a moc jsem nechápala, o co tam jde, ale pak se to rozjelo. Sice se střídaly roviny děje, ale celkem jsem se v tom začala orientovat a nakonec mě kniha velmi zaujala a překvapila.
Celkově se mi moc líbila a ke konci bylo vše vysvětleno, takže jsem pochopila všechny spojitosti.
Moc pěkné, doporučuji přečíst fanouškům sci-fi a postapo.