Druhý život
Karolina Tůmová
Eva žila před druhou světovou válkou bezstarostný a pohodlný život. Za okupace se zamilovala do Němce, který se po osvobození uchýlil do Argentiny, a Eva přijíždí za ním. Kristian jí dokáže i v Buenos Aires zajistit život v luxusu, ale do jejich partnerství se vkrádá odcizení, a tak oba nacházejí útočiště v jiném vztahu, který ovšem nezůstává bez následků… V románu se prolínají Eviny vzpomínky na minulost s životem, který nyní žije jako devadesátiletá paní v Buenos Aires, kde se občas cítí jako vyhnanec vlastního života. Silný životní příběh ženy, který za všech okolností zůstávala svá.... celý text
Líbilo se mi ,že se v teto knížce psalo o Emě z prvního dílu ,ale musím říct , že se tady nic moc nedělo ,takže první díl byl lepší ...
Krásný námět, krásná obálka a... vůbec mě to nebavilo. V první třetině knihy to byl zajímavý příběh, na autorčin styl psaní jsem si byla schopná přivyknout, ale zbytek už mi připadal absolutně o ničem. Vše bylo řečeno již v komentářích přede mnou.
Námět by byl velmi zajímavý, kdyby byl pečlivě a určitě i pracně zpracován. Z Chile a Argentiny doby po 2. sv. válce mnoho literatury není. Ovšem tato knížka je o ničem. O Argentině pár řádků. Představovala jsem si, že se příběhy postav budou odehrávat na pozadí historických, politických a ekonomických událostí Argentiny. 1. pětina knížky by možná slibovala rozvinutí děje, ale došla k nudě a nudná byla až k poslední pětině, kdy se přehoupla do červené knihovny. Pro mě ztráta času.
Pěkný příběh, ovšem jenom kdyby byl trochu poutavěji zpracovaný. Rádoby kladná hlavní postava Evy byla charakterově vylíčená jako chameleon, nebyla mi moc sympatická a stejně tak Kristian. Slabé 3 hvězdičky.
Obsahově krásný příběh, ale bohužel svou formou moc nefunguje. Chvílemi je člověk pohlcen slovními obraty a najednou tolik klišé a otřepaných frází, že je to pak líto a kazí to celkový foném z celkem povedené knihy.
Příběh devadesátileté Evy, která žije v Buenos Aires je plný vzpomínek, nostalgie, touhy po domově, po přátelích i po dětech, které mít nemůže. Eva vypráví svůj životní příběh, který se odvíjí jako film, o svém příteli Kristianu, o kamarádce Noře, o jejich přátelství...
Je to příjemné čtení, takové trošku jiné, které čtenáře přivede k zamyšlení nad vlastním osudem a životem.
Příběh se mi moc líbil přečteno za jeden den taková oddechovka která se moc dobře četla.
Byl to opravdu velice zajímavý příběh, který mi přinesl zase pár nových poznatků, dozvěděla jsem se hodně zajímavého o tom, jaké to bylo žít po válce v Argentině. A u příběhu z Evina mládí jsem byla chycená na vějičku ihned.
Toto bylo mé druhé setkání s paní autorkou a opět jsem spokojená. Kniha plynula bez nějakých větších zádrhelů a přinesla mi pár hezky strávených chvilek u její četby.
Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky.
Tragédie , horko těžko jsem se prokousala aspoň do poloviny v naději, že se to nějak zlepší . Nestalo se . Hlavní hrdinka mi byla od začátku těžce nesympatická a i ta čeština byla prostě divná . Za mě tohle opravdu ne .