Duch domu Ashburnů

Duch domu Ashburnů
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/443902/bmid_duch-domu-ashburnu-DDv-443902.jpg 4 2553 2553

Strašidelné domy série

1. díl >

O tomto domě se šířily podivné zvěsti bezmála sto let. Jeho majitelka, Edith, odmítala nechat kohokoli vstoupit dovnitř a nedaleké městečko navštěvovala jen málokdy. Po její smrti zdědila dům její jediná příbuzná, Adrienne. Vše co má, je jeden kufr, dvacet dolarů a milovaný kocour. Dům je pro ni příležitost, jak začít nový život, kterou si nemůže dovolit odmítnout. Ačkoli na duchy nevěří, při zkoumání svého nového domova naráží na věci, které v ní vyvolávají neklid. Do tapet na zdech jsou vyryty podivné nápisy, v lese nedaleko domu je ukryt starý hrob a tajuplné portréty v chodbě v prvním patře jakoby sledovaly každý její pohyb. Jak odhaluje další a další tajemství domu, začíná věřit, že pověsti, které se o něm vyprávějí, mají možná pravdivější jádro, než předpokládala. Budova má chmurnou a děsivou minulost. Adrienne postupně zjišťuje, že o její život usiluje něco hluboce nepřirozeného a děsivě odporného.... celý text

Literatura světová Horory Romány
Vydáno: ekniha , Fobos

The Haunting of Ashburn House, 2016

bafuskyBaf
18.02.2021 5 z 5

Moje první duchařina. Musím říct, že se mě kniha líbila. Nechtěla jsem ji odložit, i když jsem měla husinu... Nutilo mě to číst dál. Určitě si ráda přečtu další knihy.

dachi
16.02.2021 5 z 5

Teda musím říct, že pro mě to byl masakr. Knihu jsem četla ve čtečce po večerech a dlouho se mi nestalo abych měla husí kůži po celou dobu četby. Moc se mi líbila. Mohu jen doporučit.

Domulenka
16.02.2021 5 z 5

Do příběhu se velice pěkně vnesete...pomalí plynulý děj vás vtáhne až do zběsilého hltání každého detailu....
Kdyby se ta kniha jmenovala jinak asi by si to čtenář s okusujícími nehty užil mnohem víc..takto tam byla ta otázka kdy se duch objeví...
Vlastně jste věděli že něco přijde...ale ani to knize na kouzle neubírá..je to drobná hloupost... :)

efka.saf
14.02.2021 4 z 5

Mé první setkání s Darcyinými strašidelnými domy dopadlo velmi dobře. Duchařiny čtu poměrně málo, většinou mi v nich totiž něco vadí. Ale tahle kniha v podstatě fungovala v podobě, v jaké nám ji autorka naservírovala. Začátek byl lehce pomalejší, ale postupně děj gradoval a gradoval, až jsem před půlnocí zjistila, že těch posledních 60 stran prostě musím dočíst stůj co stůj. Dlouho jsem nevěděla, s jakým přízrakem máme vlastně co do činění, ale v tomhle žánru se dá s "duchy" experimentovat téměř bez omezení, čehož autorka rozhodně využila. Výsledkem je svižný, velmi napínavý příběh s možná až moc pozitivním koncem, který jsem si ve výsledku opravdu užila. Na 5* mi to úplně nepřišlo, ale 4* jsou plně zasloužené.

michimuller
12.02.2021 5 z 5

Jednohubka a vlastně hodně povedená. V krátké době jsem zvládla tři knížky ze série strašidelné domy autorky a tenhle příběh se mi asi líbil nejvíc. Držela jsem palce sympatickému kocourovi. Prostě oddychovka, žádný horor jsem neočekávala a knížka na mě působila svým zaměřením spíše na mladší ročníky.

jarin58
10.02.2021 5 z 5

Popravdě nejsem milovníkem hororů,ale tahle kniha mě dostala.Kdybych se nestyděl asi by jsem se přiznal že jsem se i bál.

TinaBookBlog
08.02.2021 4 z 5

Po dlouhé době jsem přečetla knihu za jeden jediný den, i když měla téměř 400 stran. Po každé kapitole jsem byla prostě zvědavá, co příjde dal.

Autorka si skvěle prohrála s atmosférou a díky tomu jsem byla tam, kde byla hlavní postava. Je pravda, že posledních 100 stran bylo asi trochu víc přitažených za vlasy, i tak ale se kniha četla skvěle. Byl to prostě zajímavý a napínavý příběh, který mě nenechal knihu odložit na další den. Nečekejte ale žádný horor.

AlčaH
06.02.2021 4 z 5

Povedená duchařina, u které jsem se sice vyloženě nebála, ale napínavá byla a vlastně se mi nakonec docela zalíbila. Rozjezd knihy byl (alespoň pro mě) sice pomalejší, ale zhruba poslední třetina mi to vynahradila a tam jsem se od příběhu už nemohla odtrhnout. Celkově se kniha četla moc dobře, vyhovovalo mi i to, že autorka zvolila kratší kapitoly. Plusové body dávám za velmi sympatickou hlavní hrdinku a za jejího správňáckého kocoura, jehož přítomnost celý příběh správně okořenila. :)

Damonka18
03.02.2021 5 z 5

(SPOILER) Kvůli jednomu ztracenému dopisu se vyskytne tolik potíží!
Musím se přiznat, že i přes to že jsem hrozný strašpytel, mě to bavilo číst i v noci (i když už asi nikdy nezhasnu XD). Adrienne mi byla velmi příjemná jako hlavní hrdinka. Tím jak se snažila vidět Edith jako milující osobu i přes pomluvy a to že milovala kočky? Plusové body!
Kniha se skvěle četla. Občas jsem se zasmála, ale spíše jsem měla husí kůži. Jen to bylo částečně předvídatelné. Bylo mi jasné, že Edith má dvojče.
Určitě se ještě v budoucnosti vrátím k sérii Strašidelné domy a přečtu si i ostatní díly.

ThinThar
03.02.2021 4 z 5

Čteno v rámci čtenářské výzvy. První dvě třetiny knihy jsou pomalu rozjížděcí a poslední je už opravdu jazda. I když zhruba v polovině jsem měl lehké nutkání to zabalit, příběh pomluvit a dát jednu dvě hvězdy za snahu. Jsem rád za zvyk neodkládat knihu v půlce.

Adilajla
02.02.2021 4 z 5

Moje první hororová kniha a byla jsem nadšená. Byl to takový příběh ,že jsem celý den přemýšlela v prací co se bude dít dál v knize než se k ní večer dostanu. V některých chvílích jsem se opravdu bála podívat z okna doma. Kniha se četla velmi rychle a určitě budu pokračovat v této sérii

Alizon
01.02.2021 4 z 5

Ne ze bych se u knihy vylozene bala:), ale napinava byla celkem slusne a ja si jeji cteni uzila. Knihy tohoto zanru moc nectu, kdyz uz tak starsi veci. A k tomu musim rict, ze tajemne prizraky ve stare Anglii mi prijdou jaksi "uveritelnejsi" nez v 21. stoleti. Tady mi atmosferu narusovala moderni doba - ale za to autorka nemuze. Kdyz budu stourat - par veci co mi vadilo by se naslo. Ale celkove musim hodnotit pozitivne...uz jen proto, ze jsem knihu nechtela odlozit 40 stran pred koncem - a i za cenu dnesniho spankoveho deficitu jsem ji v noci musela docist.

slečna.k
29.01.2021 2 z 5

Díky tomu, že mám vzhledem k této době víc času na čtení, jsem se rozhodla přečíst si knihy autorky. Mohu říci, že tahle jediná z celé série měla tu správnou hororovou atmosféru a byla celkem čtivě napsaná ale to je tak vše. Příběh banální, literární kvality spíš podprůměrné a než se příběh pořádně rozjel a čtenář se začal trochu bát, už byl v podstatě konec.

Ála41
24.01.2021 1 z 5

Kniha mě nebavila. Asi není třeba psát víc.... Konec spíš k zasmání.

Dragounova96
20.01.2021 5 z 5

Krásný příběh, v jednu chvilku mě až dojal :).

BariEli
14.01.2021 4 z 5

Jů, to byla sranda. Opravdu taková duchařská pohádka. Mezi klasické horory na 100% nepatří.
Líbilo se mi to, protože to je zase něco jiného. Chvíle s touhle knížkou byly odpočinkové, až mě mrzí, že jsem měla přečteno tak rychle. Dávám 4 hvězdičky a budu se těšit brzy na další.

Makaja
13.01.2021 3 z 5

Abych to shrnula, četlo se to dobře, za tři hodiny přečteno, děj celkem ubíhal, i když se tam vlastně nic moc nedělo, bavilo mě hlavně to odkrývání minulosti....na druhou stranu to bylo velmi předvídatelné, částečně nelogické - a nemyslím tím to nadpřirozeno (třeba chování Edith za živa k vesničanům, to jako proč?) - zbytečně protahované a ani ne moc děsivé. Spíš trochu vtipné mi to přišlo.... Horory, pokud to měl být horor, nejsou ale moje krevní skupina, tak nevím. Hodnotím tedy jako průměr.

blackoutzuzi
11.01.2021 5 z 5

Tento díl se mi zatím líbil nejvíc! U čeho jen začít? Má parádní námět, hlavní hrdinku jsem si oblíbila a stejně tak i jejího kocoura :) Pro autorku je typické, že není úplně na zbytečné "okecávání" a už na první stránce vás příběh vždycky vtáhne do děje. Tady se jí navíc povedlo udržet tíživou a děsivou atmosféru téměř po celou dobu. A konečně jsem se u hororu dočkala pořádného wow efektu - to vyústění příběhu jsem teda vážně nečekala, z toho jsem doopravdy nadšená!
Duch domu Ashbornů je duchařina, jak má být. Navíc je to taková jednohubka, čte se fakt rychle, má 250 stran, takže ji budete mít max. do dvou dnů přečtenou :)

bekule
11.01.2021 3 z 5

3,5
Příjemná duchařina která se velmi dobře čte ale při které se bát určitě nebudete protože to pravé hororové napětí tam chybí. Možná je to tím že Adrien je holka odvážná a nic ji nevyvede z míry . Zato je to sympaťačka ještě navíc se s hrdinným kocourem Wolfgangem , já sama bych v tom domě nezůstala ani jednu noc.
V-2021/4

Bustedka
08.01.2021 4 z 5

Hledala jsem knihu, která bude trochu z jiného žánru a nakonec z toho byla docela pěkná oddechovka. Předpokládám, že je to spíš taková duchařina young adult, ale celkem zdařilá. Dobře napsaná, čtivá, ačkoliv některé scény mi přišly prostě mimo :-D