Přízraky domu Carrowů přehled
Darcy Coates
Strašidelné domy série
Remy pracuje jako průvodkyně v Carrow, nejstrašidelnějším domě ve státě. Po jedné z prohlídek jí jeden z účastníků sdělí, že by rád v domě spolu s dalšími nadšenci zorganizoval dvoutýdenní pobyt. Remy souhlasí a doufá, že během něj spatří některé z nadpřirozených jevů, které místo proslavily. Sejde se osmičlenná skupina a zpočátku se zdá, že se naplní jejich očekávání, se kterými do Carrow přijeli. Potom ale začne bouřka, odřízne je od okolního světa a začnou se dít podivné věci. Dveře se samy otvírají. Seance se začnou zvrtávat. Tapetou prosakuje červená tekutina. Náměsíčné médium se v noci potuluje chodbami… Když jeden z hostů za podivných okolností zemře, Remy je donucena uvažovat o možnosti, že duch původního majitele domu, zvrácený sériový vrah, stále bloudí jeho chodbami. Jenže už je příliš pozdě na to snažit se utéct.... celý text
Literatura světová Horory Romány
Vydáno: 2020 , FobosOriginální název:
The Carrow Haunt, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Přízraky domu Carrowů. Přihlašte se a napište ho.
Tak to bylo zase něco!!!! Knihu jsem zhltla za 2 dny a neskutečně mě bavila!!! Už se těším na další díl. Vůbec mi nevadí, že autorka jede stále stejný styl. Beru to jako odpočinkové čtení, které mě fakt baví.
Bubu house 3. Krvave skvrny, podivne zvuky, prievan a mrazenie, chichoty v tme. (Mimochodom krvave skvrny som pouzil v mojej prvej..a poslednej hororovej poviedke, ktoru som hrdo napisal ako 10-11 rocny a otravoval som nou celu rodinu. Totiz cital som ju kazdemu, od mamy az po starych rodicov aj taku aka bola, t.j. nedopisana)
Darcy ide "domy" podla sablony, ktora jej sadla. Nijaka velka literatura, skor mi stylom pridu jej duchariny ako napisane pre mladez tak od 13 rokov. Tentoraz nijaky opusteny osamely hrdina, hrdinka, ale obmenila to trochu a hned je tu partia 8 "badatelov prieskumnikov" rozneho razenia a s roznymi zamermi. Co dost ubralo na obcas mrazivej atmosfere predoslych knih. Nemate pocit strachu o protagonistu. Dalej ubera na atmosfere samozrejme, ze ked mame osem postav, (dost kliseovitych... stara pani medium, jej sluha, lovec duchov, bohata mlada majitelka bubu-nehnutelnosti, trosku tajomny objednavatel sledovacky, nadejny zdroj romantickeho snenia rozpravacky), musi sa autorka venovat ich interakciam a dialogom, o to menej je mrazivych pasazi a pomalo zakradania, menej opisov divnych zvukov, rozkryvania minulosti, viete co myslim. Su tu, ona Darcy vie co na citatelov funguje. O to viac je tu seans, vyvolavania duchov. No take ako niekto spomenul, scary movie bez trapneho humoru. Len cakate, kedy zacne vyvrazdovacka ala Desat prasiatok :) Darcy dalej na mna az velmi casto pouziva na konci kapitol nejaky hacik. "A zrazu zaznel vykrik!" "A zrazu sa otvorili dvere!" "A vtom zahliadla niekoho bezat krovim!" "A vtom sa za oknom mihlo padat ...."
Ked je to na konci kazdej druhej kapitoly, zacne to vyznievat znacne ako lacna barlicka ako budovat napatie. Nerobim si srandu, naozaj to tu tak je a najhorsie je ze sa tie iste "sokantne" veci opakuju.
Ale v podstate som docital a spokojnost. Vedel som co cakat, ake to asi bude, a dostal som prijemnu ducharinu. Nie je to zbytocne dlhe, skor pekne rychlo to napreduje. Oddychovka.
Pravidla hry, Léčebna a další knižní novinky (15. týden)
07.04.2024
Knižní novinky (15. týden)
05.04.2020
„Ne vše na tomhle světě jde strčit do zkumavky“
Kniha Přízraky domu Carrowů v seznamech
v Přečtených | 1 894x |
v Mé knihovně | 780x |
nadpřirozené bytosti paranormální jevy duchové a přízraky strašidelné domy dobří duchové duchařské romány médium (spiritismus)Autorovy další knížky
2019 | Duch domu Ashburnů |
2019 | Tajemství sídla Craven Manor |
2021 | Kořist |
2020 | Přízraky domu Carrowů |
2021 | Hlasy v bouři |
Zatím nejlepší ze série. Děj od začátku do konce napínavý. Na postavách se mi líbí, že nejsou tak úplně černobílé. Knihu jsem zhltla za pár dní. Kéž by se další knihy série nesly v duchu a tempu jako nastavili Přízraky domu Carrowů. Hodnocení následujících dílů tomu moc neodpovídá, no tak uvidíme.