Umění naslouchat
Otec Jeroným
Duchovní spisy otce Jeronýma série
< 4. díl
Tato publikace obsahuje další autentické texty otce Jeronýma a je tedy volným pokračováním knihy "Protože navždy trvá dlouho..." Ústředním námětem úvah je tentokrát modlitba. Modlitba je tu pojímána jako převzácný nástroj, který nám umožňuje setrvávat v Boží přítomnosti. Otec Jeroným se ukazuje být mistrem tohoto nástroje. Zároveň nám však dokazuje, že základem duchovního mistrovství je umění být pokorným učedníkem a umění naslouchat.... celý text
Přečetla jsem celkem rychle a přesto - vzpomínky na knihu stále přetrvávají i po dlouhých letech:))
Úpřimná kniha autora, který v ní předává to, čeho dosáhl zkoumáním a hledáním, za celý život. Líbilo se mi jak píše hned na začátku o modlitbě, jak ji protchnout četbou-zvoláním-mlčením - viz. kniha. :)
Navazuje na knihu: Protože navždy trvá dlouho, ale lze číst i samostatně.
Jedná se o knihu duchovní, která by se měla číst pomalu a čtenář by si na její četbu měl vyhradit čas a nespěchat. Je zde i plno pěkných myšlenek.
duchovní život modlitby spiritualita řeholní, klášterní život
1995 | Umění naslouchat |
1993 | Protože navždy trvá dlouho |
2002 | Dopisy bratru Patrikovi |
2014 | Dobré vlivy |
2015 | Růst v nadpřirozeném životě |
Přečteno jedním dechem a ty myšlenky o modlitbě - úplné poklady. Ještě po čase ve mně velmi rezonují. Konečně i konkrétní návody, jak se modlit. Škoda, že jsem knihu poslala dál, umím si představit ji číst opakovaně. Hluboká moudrost skromného mnicha.