Duhový luk
Karel Valtera
Filmová povídka. Dramatický příběh ze slovensko -polského pomezí nás zavádí mezi skalnaté štíty Vysokých Tater. Do milostného vztahu slovenské lékařky Evy a polského záchranáře Adama se prolínají vzpomínky z války, které dodnes ovlivňují lidské osudy.
Seriál pamatuji jako kluk, polský herec Mikulski tehdy hrál i seriálu Kapitán Klos, který byl v té době velmi úspěšný, kniha po letech nezaujala,v knize jsou černobílé fotografie z TV seriálu, že člověk mohl zavzpomínat
Nejdřív jsem si oprášil ve vzpomínkách onen třináctidílný seriál, pak jsem narazil i na knihu a odtud vedl oblouk opět k reprízovanému seriálu. Jako klad knižní verze vidím množství fotografií, ale zcela upřímně bych při rozhodování zda číst či vidět tentokrát upřednostnil vizuální provedení, byť někdy poněkud statické.
Televizní příběh dobrý, byť obsahově poněkud poplatný době.
Knížka se mi četla, řekněme, nedobře. Uvození přímé řeči, myšlenkových pochodů... nějak mi tam chyběly správné oddělovače. A zvláštní mi přišlo vyprávění ukotvené v přítomném čase, zřejmě jsem tomuto typu řehole odvyknul. Hůř se mi četl snad jen Wenigův Kašpárek.
Ani nevím, jestli bych neměl spíš doporučit TV seriál... :|
Seriál výborný a právě ho opakují na ČT3. Knížka je ale napsaná dost nezáživně, těžkopádně, jako by to byl jen popis jednotlivých obrazů. Neponoukla mě k přečtení další autorovy knihy.
Četla jsem z nostalgie. Chtěla jsem si připomenout seriál, který jsem si hodně matně pamatovala z dětství.
Knihu mi donesla kolegyně z práce, že prý je podle ní natočený výborný seriál. Ano, ten asi dobrý je, ale do knihy jsem se začíst nemohla. Dala jsem asi půlku, a odložila jsem...
Nejdříve jsem zakoupila tohle útlé dílko v bazaru za 1,-Kč a pak si i stáhla zpola zapomenutý seriál s krásnou Květou Fialovou a mužným Stanislavem Mikulskim v hlavních rolích. Knížečka obsahuje všechny díly seriálu a množství fotografií a pro toho, kdo si na seriál pamatuje je to prima čtení.
jako seriál o doktorce Evě a polském záchranáři Adamovi,se zápletkou z II.sv.války, ukrytým pokladem v horském plese a nádhernejma horama, se mi seriál kdysi hodně líbil,v antikvariátu jsem narazila na knížku,tak jsem si ji koupila....je plná fotek ze zmiňovaného seriálu. Škoda, že ho už u nás nevysílají.
1973 | Duhový luk |
1994 | Encyklopedie moderní dívky |
1983 | Konec pro dva |
1970 | Nahý Werther |
1980 | Chudák láska |
Knihu máme doma desítky let náhodou jsem narazil na konec jednoho dílu jako seriál a tak jsem se rozhodl si to přečíst. Výsledek nelituji líbilo zkuste to také.