Dům hedvábí
Tabea Bach (p)
Dům hedvábí série
1. díl >
Po smrti manžela přijme Angela pozvání své tety a navštíví ji v Asenze v italském Venetu. Během pobytu ale dojde k překvapivému zvratu, když místnímu Domu hedvábí, poslední tradiční tkalcovně hedvábí, hrozí zánik. Angela začne s tetou plánovat, jak by se dal dům zachránit. Majitel by Angele tkalcovnu prodal, ale má několik podmínek. A ona pak nečekaně potká muže, do něhož se na první pohled zamiluje… Je ale připravená na nový začátek v Itálii a na novou lásku?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2022 , Ikar (ČR)Originální název:
Die Seidenvilla, 2020
Příjemné čtení, sice obrys červené knihovny se zcela dokonalými hrdiny a chyběla snad jen svatba, ale téma hedvábí, tkalcovství, umělecké tvorby a Itálie jako takové to vyrovnalo až na čtyři výsledné hvězdy - bylo to zajímavé a všechny ty šály, šátky a přehozy bych chtěla mít! :-)
Knížka je pěkně napsaná,jenom mě neuchvátila,protože Angela byla prostě ta dokonalá,na všechno našla na jednou řešení,a ta její dcera byla prostě nejlepší.Ještě zkusím druhý díl,uvidím jak to s nimi dopadne.
Nejdříve jsem nevěděla, co čekat, ale nakonec mě kniha velice mile překvapila, děj krásně plynul. Hned se budu pouštět do dalších dílů:)
Příjemné, oddychové čtení, pro mě nové informace o výrobě hedvábí a romantický příběh k tomu..spokojenost.
Milé, čtivé, dobré až láskyplné a hlavně silně romantické. Ředila jsem detektivkou.
Pozvěte si na návštěvu Němku a tuto bude presto ajnc cvaj v richtiku!
Krásný příběh s nádherně popisovaném prostředí, že si připadáte, že vám ruce hladí krásné hedvábné látky a do toho příběh lásky
„Nech všechno za sebou a otevři srdce lásce..."
Angela byla skvělá žena..krasny příběh...
Od knihy jsem bohužel očekávala kromě romantického oddechového čtení také nějakou historickou linku a proplétání dvou časových rovin, tak mi to přišlo alespoň podle obálky a názvu knihy, navíc anotace byla dost neurčitá a mlhavě formulovaná. Nakonec se z toho vyklubala relativně příjemná oddechovka pro ženy na dovolenou, která ale byla úplně o ničem. Dám šanci ještě druhému dílu a uvidím, jak se to bude vyvíjet :).
Připravila jsem se na romantiku a nebyla zklamána. Zápletka jednoduchá, řeší se tu všechny možné situace, tak jako vždy. Kulisy, které si autorka vybrala, mě potěšily, Itálie, Dům hedvábí a pohoda pomalu plynoucího času. Krásná oddechovka, u které nemusíte přemýšlet.
Příjemná oddychovka na léto, která mě bavila. Hned bych se do tessitury šla na hedvábné šátky podívat. Další díly si rozhodně přečtu.
Nerada se pouštím do sérií, je to zavazující a navíc to čekání na další díl... Tuto knížku jsem si přinesla z knihovny jako letošní novinku, abych si splnila poslední bod výzvy. Moc se mi do ní nechtělo, podle obálky jsem čekala přeslazenou romantiku, což není úplně moje gusto, a teď jsem překvapená, jak se mi kniha líbila. Romantika je tu okrajově taky, co mi však sedlo do nálady je pomalu plynoucí děj bez dramat a napětí. Knížka perfektně zapadla do současné prázdninovo-dovolenkové atmosféry. Základní informace o výrobě hedvábných tkanin jsou dobrý bonus navíc.
Podle obálky jsem do ruky brala romantiku ,ale ne, sice pohodové čtení, romantika je tam v pozadí. Mě se knížka moc líbila. K látkám mám kladný vztah a tady z popisu výroby hedvábí, jsem úplně zatoužila daný šál vlastnit . Škoda, že už tkalcovna neexistuje, klidné bych ji navštívila.
Tuto knihu jsem poslouchala jako audio v jazyce originálu a opravdu jsem se na ni těšila. Bohužel se však dostavilo spíš zklamání. Celý příběh je dost zdlouhavý, navíc mě hedvábí, jeho výroba a všechno to, co k tomu patří, nedokázalo vůbec nadchnout. Angela, její dcera Nathalie i přítelkyně Tess jsou sice sympatické, ale zápletka jako taková je slabá, bez nějaké výrazné gradace. A co mi chybělo opravdu hodně, byla nějaká pořádně záporná postava ;-). Z toho důvodu byla kniha tak nějak nevýrazná a já na ni velmi brzy zapomenu. Až teprve v její poslední části dojde ke zvratu, kdy je (mimo jiné) odhalen původ skutečného Angelina otce. Za tuhle autorčinu snahu o vytvoření určitého napětí tedy jednu hvězdičku přidávám, jinak ale hodnotím jako slabší průměr. A určitě si ještě fakt hodně dobře rozmyslím, zda budu v této řadě pokračovat, když je spousta jiných, o celou třídu lepších knih...
PS: Po zralé úvaze jsem se rozhodla další knihou opravdu nepokračovat, když jsou jiné série, které mne nadchly mnohem víc ;-).
2018 | Ostrov kamélií |
2022 | Dům hedvábí |
2019 | Ženy z ostrova kamélií |
2020 | Návrat na ostrov kamélií |
2023 | Dům knih |
Příjemné nahlédnutí do tradiční tkalcovny hedvábí. Úplně jsem se viděla, jak se procházím úzkými italskými uličkami.