Dustin Hoffman
Ronald Bergan
Životopis slavného amerického herce, kterého známe z filmů jako je Malý velký muž, Agatha, Absolvent, Smrtící epidemie a Rain Man.
Literatura světová Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: 1992 , EgemOriginální název:
Dustin Hoffman, 1991
20.04.2019
Životopis jednoho z mých oblíbených zahraničních herců.Jeho výkon ve filmu Rain Man byla světová extratřída.
14.01.2016
Veľmi podrobná a zaujímavá sonda do života geniálneho herca. Autor neprikrášľuje nič a spoločne s ľudmi opisuje Dustina ako veľmi nadaného horlivého umelca so sklonmi k nervozite a schopnosti narušiť bežne zaužívané praktiky a to nielen v umeleckej sfére pre dosiahnutie maximálneho zážitku.
2011 | 501 filmů, které musíte vidět |
1992 | Dustin Hoffman |
2011 | ... izmy - Ako rozumieť filmu |
2008 | Film - historie, žánry, světový film, režiséři od A do Z, 100 nejlepších filmů |
2008 | Film - Veľký ilustrovaný poradca |
... "A čím se hodláš živit ?" optala se teta Pearl 19-ti letého Dustina při paschální večeři v losangeleském domě Hoffmanových.
Dustin se podíval na svůj maces a neurvale ho rozlomil. "Chci být hercem," prohlásil vyzývavě.
Nastalo dlouhé ticho.
Teta Pearl si ho zkoumavě prohlédla a s jistým zadostiučiněním pravila " "To není možné.Nejsi moc hezký."
Inu víme, že se tetička neměla pravdu. Ze synovce (nar.1937) vyrostl herec světového formátu a stačí (slovy Járy Cimrmana) jen naznačit, ve kterých úžasných filmech Dustin Hoffman dominoval:
Malý velký muž, Tootsie,Kramer versus Kramer,Rain Man a desítky dalších. To vše k potěšení
milionů diváků po celém světě.
Kniha je dobře napsaná a vypovídající. Filmový fanoušek se o herci doví mnoho a také příhody, o kterých neměl zdání.
(V roce 1992 jsem kdesi koupil v perfektním stavu za 10.-Kčs).