Dva v šinkansenu

Dva v šinkansenu
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535381/bmid_dva-v-sinkansenu-6609208e80f80.jpg 3 12 12

Japonsko s humorem a deštníkem v ruce. Partnerská jízda za poznáváním Japonska i odstínů lásky. S humorem a deštníkem v ruce. „Kdyby bylo Tokio chlap, vezmu si Tokio,“ říkávala Marie, beznadějně zamilovaná do všeho japonského. Pak ale potkala Ondru, který se s ní do Japonska vydal. Ona je extrovertní novinářka, která jede objevovat nové tváře svého bývalého domova. On introvertní inženýr, který vůbec netuší, co ho s ní čeká. Jedno je ale jisté: bude pršet. Nastává totiž období dešťů Nasedněte na šinkansen a vydejte se na dobrodružství prosáklé japonskou kulturou, láskou a dešťovými kapkami!... celý text

Marekh
21.01.2025 4 z 5

Jedná se o cestopis po Japonsku. Autorka miluje Japonsko a je jakoby jejím druhým domovem.

Autorka v minulosti napsala knihu SAMA V TOKIU, ale tuto knihu jsem nečetl. Kniha DVA V ŠINKANSENU je jakoby jejím volným pokračováním. Knihu lze číst samostatně. Autorka na cestování není sama, ale cestuje společně se svým přítelem ONDŘEJEM, který je inženýrem a staví mosty.

Celkově se kniha četla dobře a dozvěděl jsem se spoustu informací o Japonsku. Autorka s Ondřejem navštívili hodně zajímavých míst a prožili různé události. Zajímavý byl čajový obřad, výlet, při kterém se mohli setkat s medvědy, anebo cestování v šinkansenu.

Autorka píše otevřeně o svém životě a rodině. Píše s humorem a zamýšlí se nad různými tématy. V knize se dočteme také něco málo z historie Japonska.

Kniha má poměrně nízká hodnocení, což mě mrzí, protože kniha si určitě zaslouží vyšší hodnocení.

Je škoda, že se v knize nenacházejí fotografie z cest. Myslím si, že by to určitě okořenilo knihu a pasovalo by to do této knihy.

Na počátku se nachází ÚVOD, PROLOG, v závěru se nachází EPILOG.

Kniha se mi hodí také do Čtenářské výzvy (Kniha, na jejíž obálce je fialová barva).

Kniha má pěknou obálku. Jednotlivé části jsou odděleny stranami s černou barvou.

Musím říci, že mám rád Japonsko a někdy v budoucnu bych ho chtěl navštívit. Lákalo by mě absolvovat čajový obřad, navštívit nějaké chrámy, projít se a poznávat okolí.

V posledních letech mě lákají knihy od japonských autorů kvůli příběhům a japonské mentalitě. Japonsko má také krásnou přírodu.

Lenka4
06.12.2024 3 z 5

Pozoruhodná posedlost Japonskem. Ti, kdo se do země nechystají, ocení detailní přiblížení některých japonských reálií. Hledání cesty k partnerovi i do vlastního nitra je hodně intimní a dodává putování další rozměr.

tami1
18.07.2024 1 z 5

Jsem zklamaná!

Ta jedna hvězdička je za nádhernou obálku, která mě nalákala.

2022  66%Sama v Tokiu
2024  58%Dva v šinkansenu