Dvanáct pohádek z onoho světa
Václav Říha (p)
Popis knihy zde zatím bohužel není...
Tyto pohádky byly krásné, ale oblíbila jsem si jen některé. Kniha má nádherné ilustrace, které můžu sledovat hodiny, takže s dětmi prozatím jen sledujeme obrázky a vyprávíme vymyšlené příběhy a někdy když děti zlobí, tak je straším, že přesně takoví „škaredí“ čerti z knihy odnáší zlobivé děti. Tak to se čtením zkusíme za pár let:-)
Nepamatuji si, od koho jsem knihu dostala, ale vím, že jsem ji vždy velmi ráda otvírala, listovala v ní a prohlížela si ilustrace od Josefa Lady. Moje nejoblíbenější pohádky jsou Kázání (obzvláště ilustrace, kdy andělé krmí lid knedlíky sypané perníkem), Čert čeledínem a Bída. A stále s k této knize ráda vracím.
Při předčítání první pohádky jsem nebyla zrovna nadšená a trochu litovala, že jsem tuto knihu vybrala. Ale nevzdala jsem to, dočetla a dobře jsem udělala. Nekteré pohádky byly opravdu moc pěkné.
pohádky česká literatura andělé strážní andělé Josef Lada svatí patroni
1977 | Zvířátka a Petrovští |
1987 | Knížka pohádek Václava Říhy |
1940 | Božena Němcová |
2007 | Dvanáct pohádek z onoho světa |
1969 | Alšovy pohádky (15 pohádek) |
Knížka mě velmi zaujala, hlavně svým pojetím o Pánu Bohu, Luciferovi, čertech a andělech a smrti. Rozhodně jde o poučné příběhy, v některých jsem poznala náměty známých pohádek.