Dvě trubičky s krémem
Noël Randon (p)
![Dvě trubičky s krémem Dvě trubičky s krémem](https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41893/dve-trubicky-s-kreme-41893.jpg?v=1316027949)
Detektivní román se odehrává po druhé světové válce v malém jihofrancouzském městečku, kde je před obecními volbami a obě soupeřící politické strany svádějí boj o svě kandidáty. Do této napjaté situace přijíždí americký režisér, aby zde natočiil filmi podle scénáře místního spisovatele. Dříve však než se může se spisovatelem o scénáři dohodnout, dochází ve městě ke krádeži cenného šperku, spisovatel je zavražděn a záhadně umírá též jeden z politických kandidátů. Oficiální vyšetřování vede policejní inspektor s geniální intuicí, avšak pátrá na vlastní pěst a větší úspěch má i americký filmař.... celý text
Detektivky, krimi Literatura česká
Vydáno: 1970 , Lidové nakladatelstvíOriginální název:
Dwie rurki z kremem, 1958
![Pavelpi Pavelpi](https://www.databazeknih.cz/img/users/52_/5286/pavelpi-E8y.jpg?v=1540849932)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Celkem dobrá detektivka,i když tento styl není moje parketa.Rozuzlení je logické.Bohužel mi tam nesedí americký filmař jako detektiv.
1970 | ![]() |
1975 | ![]() |
1972 | ![]() |
1972 | ![]() |
1959 | ![]() |
Příjemné oddychové čtení. Pro mě je přitažlivá už jenom tím, že děj se odehrává v jižní Francii.