Dvojitý kříž
Chris Carter
Robert Hunter série
1. díl >
Čekej na smrt a modli se, ať je rychlá. Popravený vrah ožívá a pokračuje ve svém zrůdném díle. Nebo se jeho odkazu chopil šílený napodobitel? A proč? To musí zjistit ostřílený samotář, detektiv Robert Hunter s pomocí svého partnera, nadšeného nováčka Carlose Garcii. Pod luxusem a září neonů města Los Angeles kvasí zločin, temnější než noc… Detektivu Hunterovi se vrací stará noční můra – bestiální vrah znovu útočí. Tentokrát to má ale háček: pachatel, který mučí své oběti s řemeslnou zručností, byl před léty dopaden a popraven. Napodobuje ho někdo? Vrací se nestvůra z onoho světa, aby pokračovala ve svém krvavém řemesle? Nebo snad za hrůzné činy pykal nevinný? Žádná z těch možností není právě lákavá – a je na Hunterovi, aby případ vyřešil; ale možná přitom hodně ztratí. Hlavní obětí se má totiž ve čtivém a napínavém thrilleru Chrise Cartera stát právě on.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2013 , BB artOriginální název:
The Crucifix Killer, 2009
Opět skvělá Carterovka. Pro mne tento díl byl ale poněkud slabší (závěr byl moc rychlý a ne moc propracovaný).
Ale i přes to je to úžasná četba. Robert je miláček a díky němu stránky se otáčí prostě samy. Těším se na další díly.
Opravdu jsem se po přečtení této knihy stala fanynkou C. Cartera :) Ani chvilku jsem se nenudila a Roberta Huntera i Garciu rozhodně nenechám ležet v knihovně... jdu na další díly.
Tak tohle byl mazec. Moje první a určitě ne poslední Carterovka. Myslela jsem si, že na mě bude moc brutus ale nějak jsem to nakonec přežila... Hlavní postavy jsem si hned oblíbila a hltala stránku po stránce. :)
Na jeden nádech, jinak se tahle kniha snad přečíst nedá. Mrazilo mě celý příběh, ale ten náznak v podobě pokoje s hvězdnou oblohou...to už na mě bylo moc.
Nicméně postava detektiva Huntera je skvělá, určitě sáhnu po dalších dílech.
Koupeno v Levných knihách za babku a rozhodně to byla super koupě! Budu určitě pokračovat později v dalších detektivkách od tohoto autora. Velmi dobře se to četlo, ubíhalo to jedna radost. Jen nevím, zda mi stejně trochu nechyběly náznaky, kdo by mohl být vrahem... A taky mi vadilo rozuzlení celého příběhu na pár stránkách... Trochu škoda toho konce, ale jinak se mi to moc líbilo a doporučuji.
Mam radši klasický detektivky ze starý školy, než tyhle nový thrillery/detektivky, ale tady musim říct, že se mi kniha líbila a jednou za čas si něco takovýho přečíst neni vůbec od věci. Vraha jsem samozřejmě neuhodnul, ale tady to snad ani nešlo.
Moje první knížka od autora. Byla super, napínavá od začátku až do konce. Těším se na další díly.
Kniha mě bavila od první strany. Detektiva Roberta Huntera jsem si hned oblíbila. Chyběly mi náznaky, kdo je vrah, ale závěr byl o to větší šok. Autorovi se podařilo seznámit mě s obětí tak, že mě její vražda velmi naštvala. Palec nahoru!
Tento typ knihy mam rada, misty to bylo velmi drsne az brutální, ale v tomhle podani mi to vubec nevadilo. Napeti me drzelo od zacatku do konce. Urcite autora radim mezi oblibence.
Je to slabé, je to špatné ovšem - "From my point of view". Dovolím si citovat z jednoho komentáře níže uvedeného : "Bylo to napínavé, temné, brutální, krvavé, místy trochu zvrácené, vygradovaný konec". Napínavé asi ano, ovšem zbytečně brutální, zbytečně zvrácené. Autor už neví čím by ohromil čtenáře. Chybí jen to, aby vrah ožíral svoje oběti, ale POZOR v "Popravčím" to autor dožene. Zkrátka není to můj šálek kávy.
Dvojitý kříž se rozhodně přiřadil mezi ty nejlepší thrillery, co jsem kdy četla. Dostala jsem od knihy vše, co od podobného typu thrillerů očekávám. Bylo to napínavé, temné, brutální, krvavé, místy trochu zvrácené, vygradovaný konec. Zápletku jsem neodhalila, byla jsem překvapena pachatelem. Na konci je všechno skvěle vysvětlené. Oba detektivové mi byli sympatičtí tím, jak jsou oba profesionálové a přitom umí být lidští. A hlavně Robert Hunter - geniální mysl, ale přesto má své nedokonalosti. Autor píše neuvěřitelně poutavě, těžko se mi od knihy odtrhávalo. Rozhodně si chci přečíst další díly série.
Skvelá kniha odporúčam, aj keď nie pre slabé povahy. Ja som si vraha odtipoval ale nevedel som ako to vrah dokázal. Bolo to skôr tipovanie z kníh, ktoré som už čítal. Určite budem v tejto sérií pokarčovať.
Moje první "Carterovka" a okamžitě jsem koupila další. Napínavá, velmi čtivá, nejde odložit z ruky.
Po přečtení knihy jsem se mrkla i na životopis autora a zjištění, že vystudoval psychologii a dokonce pracoval i jako kriminální psycholog je více než zajímavá a nutí mě k zamyšlení nakolik ve svých příbězích vychází ze skutečných případů.
Každopádně Dvojitý kříž je super krvavá detektivka, jestli se mi líbil i konec si pořád nejsem tak úplně jistá, ale rozhodně mě to od první stránky totálně pohltilo. Děj není zbytečně rozvleklý a drží si slušné napětí až do samotného finále.
Mrazivý, silný a napínavý detektivní příběh, který nebudete chtít odložit ani na minutu.
Dle recenzí a hodnocení jsem čekala "pecku". Netvrdím, že kniha nenadchla, ale začátek jsem louskala s velkými přestávkami než jsem se dostala za polovinu a teprve mě kniha nadchla tak, že jsem konec zhltla. Nic to ale nemění na tom, že se jdu pustit do další knihy ze série.
Vynikající ! Tomu nelze absolutně nic vytknout.
Je to první kousek od tohoto autora co jsem přečetl a musím uznat, že to je pro milovníky akčních krimi přesně to pravé :-) ... už se těším na další ;-)
Tak dlouho jsem se na nej tesila, ze jsem to precetla za jeden den. A opravdu se mi to libilo. Carter a Garcia jsou skvely tym. I presto, ze vrazdy byli tak odporne, u par dialogu jsem se i zasmala. Mela jsem par postav, co se mi nepozdavali, a nakonec se potvrdilo, ze to byla ta postava, co se mi nezdala nejvic. Presto jsem netusila, co je motiv. A ted rychle na dalsi dil.
2013 | Dvojitý kříž |
2016 | Zloba |
2015 | Jeden za druhým |
2013 | Noční lovec |
2016 | Já jsem smrt |
Výborná knížka, která má spád, čte se sama. Zajímavé a sympatické postavy, možná až příliš drsně popsané vraždy a i když jsem vraha tušila, nebyla jsem si tím jistá. Doporučuji:)