Dvojitý kříž

Dvojitý kříž
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/547182/bmid_dvojity-kriz.png 5 4087 4087

Robert Hunter série

1. díl >

Pod luxusním závojem města Los Angeles pulzuje zločin temnější než noc. Dávno popravený vrah ožívá a pokračuje ve svých hrůzných činech. Jak je to možné? Existuje snad nějaký napodobitel, nebo byl odsouzen nevinný člověk? Vrací se snad ze záhrobí, aby pokračoval v nedokončeném díle? Ani jedna z možností není ideální – je tedy na detektivu Robertu Hunterovi, aby spolu se svým novým partnerem Carlosem Garciem zločin vyřešili. Tentokrát je naprosto v jeho zájmu pachatele dopadnou. Hlavní obětí se má totiž stát on sám.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: audiokniha , Audiotéka , Bookmedia

The Crucifix Killer, 2009

Interpreti: Jakub Saic

Per-quiee
16.05.2020 4 z 5

Hunter je typický detektiv, který přežívá na kofeinu, trpí nespavostí a nosí trenčkot. I přesto, že samotné vraždy byly zrůdné, jejich popis nepřevládal, takže jsem ani nestihla být znechucená. Neustále mě v průběhu knihy něco překvapovalo. Můj první Carter a rozhodně ne poslední.

adulik23
16.05.2020 4 z 5

Ako prvú som čítala druhú knihu zo série, takže už som vedela kto bude vrah ale nič to neubralo na zážitku z čítania, super séria, teším sa na ďalšie.

olívoil
16.05.2020 5 z 5

Začátek byl hrůzostrašný...…….pak spousta zapeklitých situací...….když už si člověk myslí, že to dobře dopadne, omyl...……….a rozuzlení? Naprosto překvapující...……...jdeme na další knihu

blackoutzuzi
14.05.2020 4 z 5

Tak už jsem konečně i já začala číst Chrise Cartera!
Velmi sympatický hlavní hrdina i jeho parťák, napínavý děj, krásně čtivé, místy surové, ale pořád do jisté míry snesitelné :)

Madi
14.05.2020 4 z 5

Jujky, jejda, Kriste Ježíši!
První Carterovka, čtená jako druhá po Hovorech se smrtí. Trošku zklamání, Hovory se mi líbili o hvězdičku víc. Detektiv Hunter je superpolda, všecko ví (protože hodně čte), postava Garcii je zbytečná. Vraha nejde odhalit dopředu, ale to mi nevadí.

PetrCepek
13.05.2020 4 z 5

Prima četba na deku k vodě, kvalitní béčko, které si na nic víc nehraje.
Pátou hvězdu nedávám kvůli příliš otrockému překladu (za což autor samozřejmě nemůže), kvůli nevěrohodně spisovné mluvě, kterou se v knize vyjadřují i ti největší lůzři či zabijáci (kde viníka určit neumím) a kvůli autorově téměř obcesivní touze detailně popisovat (výška, barva vlasů i očí, tvar obličeje, přízvuk) co možná největší počet bezvýznamných osob, které se dějem kratičce mihnou v jediném odstavečku - viz například recepční ve fit centru. U důležitějších postav to samozřejmě vítám, ale podrobně popisovat zdravotní sestřičku, která dá hrdinovi tetanovku a navždy zmizí z příběhu, je na pováženou.
Nicméně všechny tři výše uvedené výhrady jsou jen drobnosti. Jinak to je dobrý rodokaps.

vladus.r
13.05.2020 5 z 5

Na knihu jsem narazila náhodou, když se o ní zmínila kolegyně. Perfektní kniha!! Přečtena za tři dny, krásně se čte a až do konce jsem byla napjatá jak to bude dál. Rozhodně sáhnu po další od Cartera :)

Arlienen
10.05.2020 5 z 5

Moje první kniha od tohoto autora. Musím říct, že to byla parádní jízda, za kterou autora ohodnotím plným počtem hvězdiček.

glorie111
06.05.2020 5 z 5

drsné, ale jinak perfektně napsané

Patapuf
02.05.2020 5 z 5

První setkání s detektivem Hunterem i když u mě už druhé... samozřejmě opět parádní čtení....Autor dokáže zaujmout... a totožnost vraha sem do konce knížky nedokázal uhodnout, takže další plus...

Alex.Barunka
29.04.2020 3 z 5

Velký, příjemný překvapení. Body nahoru za to, že autor pracoval jako kriminální psycholog a v tomto ohledu prostě má zkušenost z praxe. Tohle je ten typ knihy, kdy na každém, malém detailu závisí a je potřeba dávat si hodně velkýho majzla, aby autor nevyzradil něco dřív než je potřeba, a to se mu více méně povedlo.
Skvěle rozehraná zápletka, která má podklady v minulosti, má opodstatnění a hodně dobrej motiv. To propletení minulých případů s případem vyšinutého vraha, který své oběti brutálně mučí, fungovalo jako promazaný strojek. Další body nahoru za dynamické tempo, postavy sympaťáky a sakra ten neuvěřitelně, neskutečně, nechutnej konec.

Čtyři hvězdy z toho důvodu, že dialogy docela zaostávaly za vší tou úžasností, co autor nabízí. Byly neskutečně strojené, předvídatelné a mnohdy nedotažené. A protože jsem hnidopich, tak si nemyslím, že každá zúčastněná osoba nutně musela mít do úst vkládanou hlášku Ježíííši Kriste :D

zandu
28.04.2020 5 z 5

Moje první "carterovka". Super. Sice nechápu, co nás - normální lidi - baví na takových šílenostech, ale očividně to má úspěch. Tak se těším na další :-)

Andynka
16.04.2020 4 z 5

Po dlouhé době kniha, kde mě opravdu zajímal konec.
Velmi jsem si oblíbila postavy, kterým jsem fandila.
A nejvíc mě rozčiloval ten pocit, kdy už tušíte, že přijde něco špatného a nejraději by jste přestali číst, ale nemůžete.
Jediné, co mi tedy na příběhu vadilo , jsou pocity. Podle mě jsou tedy málo popsané. Není to tak, že bych se dokázala vcítit do situace. Tedy jsem moc neprožívala ty nejdrastičtější okamžiky v knize. A to je za mě velká škoda. Jinak by kniha byla naprostá pecka.

sloninka
15.04.2020 4 z 5

Velmi čtivé a těším se na další díly, přestože jsem vraha odhalila již při jeho prvním objevení v ději. I přesto jsem hltala knihu až do konce.

IVANA0123
06.04.2020 4 z 5

Tak dočteno a spokojenost. Kniha je hodně čtivá a dvojice detektivů dostatečně sympatická, aby se zařadila mezi mé oblíbené. Příběh je trochu drsnější a začátek pomalejší, ale celkově je knížka natolik napínavá, že ji rozhodně neodložíte v půlce a vydržíte až do konce a tím koncem myslím až do poslední stránky. Za mě 4,5*.
(4/20)

inom
03.04.2020 5 z 5

Tuhle knihu mám v hledáčku už asi rok. Kvůli vysokým hodnocením a množství pozitivních recenzí mě příběh lákal stále více a více a absolutně nechápu, co mi trvalo tak dlouho, než jsem po knize sáhla - protože jsem absolutně nadšená. Přestože jsem si jméno vraha tipla již v první polovině knihy, tak mě vysvětlení okolností celého případu opravdu dostalo. Bylo překvapivé a propracované vážně do nejmenších detailů. Možná byl příběh trochu brutálnější, ale to mi vůbec nevadilo. Zbožňuji, když mě spisovatel dokáže překvapit, znechutit, vystrašit a tohle všechno se Carterovi podařilo.

Bolomsson
02.04.2020 5 z 5

Tak této knize nemám, co bych vytkl...napínavá a skvěle promyšená do posledního detailu! Nejsem dychtivým čtenářem detektivek a thrillerů, ale tohle mě opravdu mile překvapilo a doslova posadilo na zadek! Důkazem toho je, že jsem první díl zhltl za dva dny a druhou, paralelně rozečtenou knihu z mého oblíbeného žánru historické beletrie, jsem tím doslova odstavil na vedlejší kolej:-). Je to precizně napsaná kniha, plná napětí a podmanivé atmosféry. Vše parádně dokreslují kratší kapitoly a svižný děj. Do toho sympatická dvojice v podobě bažanta Garcii a zkušeného mazáka Roberta Huntera, které jsem si hned od začátku oblíbil. Teším se na další díly, které budou zcela učitě v rychlém sledu následovat;-).

boxas
30.03.2020 3 z 5

Na mě moc krve a nechutných detailů. Myslím, že úměra Čím víc takových detailů = tím lepší detektivka, neplatí, nebo by aspoň platit neměla.

Bezkyne9
28.03.2020 4 z 5

Knihu mi doporucovalo az podezrele mnozstvi lidi, kolegu a ctenaru, jejichz vkusu a doporuceni si vazim... Tak jsem do toho sla, ackoliv jsem vedela, ze to nebude nic pro me... O knize nedokazu napsat nic objektivniho, snad jen, ze je ctiva a remeslne dobre zpracovana... bohuzel mi usudek zastira jeji prilisna drnost a brutalita, holt jsem asi slaby cajicek :) ... v detektivnich knihach vyhledavam neco navic, zajimava fakta a prostredi, postavy... coz zde bylo, ale zustava po ni pachut, nad kterou se nedokazu povznest a videt vice prednosti...

Sumatrae
27.03.2020 5 z 5

Napinave cteni od zacatku do konce...propracovany dej, sympaticke postavy, vsechny moje otazky byly zodpovezeny...ja jsem spokojena a tesim se na autorovu dalsi knihu