Noční směna
Cassie Alexander
Edie Spenceová série
1. díl >
Zdravotní škola připravila Edie Spenceovou na spoustu věcí. Pacienti s popáleninami? Žádný problém. Utržené končetiny? To je hračka. Upíři? Ani za nic. Ale Edie coby nejnovější sestra na Y4, tajném oddělení ukrytém v samém nitru Okresní nemocnice, má plné ruce práce s nejrůznějšími paranormálními pacienty: od upírů po zvěrodlaky, zombie a další bytosti ze záhrobí… Edie se v tom snaží naučit chodit tak, aby další noční službu přečkala bez újmy. Ale když se jí upíří služebník pod rukama rozpadne v prach, rozpoutá se pravé peklo. Nyní ji pronásledují jeho poslední slova – „Zachraňte Annu!“ – a než se naděje, vezme na sebe úkol zachránit jednu ubohou dívku před nemrtvými. Přičemž se ocitne v upířím doupěti, zamiluje se do zombieho a musí bojovat o vlastní duši. Nic takového se v televizních seriálech z nemocnic nevidí… 1. vydání. -- zdroj: legie.info --... celý text
Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: 2013 , Fantom PrintOriginální název:
Nightshifted, 2012
celekm zábavná knížka, ale její svět mě nijak neuchvátil, holt jsou v tomhle žánru mnohem lepší dílka...
Mám ráda, spojení lékařského rpostředí s fantasy. Mně se to líbilo. Bylo tam hodně nestvůr. Bylo to čtivé a zajímavé. Konec mě trošku zklamal.
Ani úchvatná, ani nudná.
Už ze začátku se objevily nitky, které mě navnadily abych četla dál a dozvěděla se jak to dopadne. Lékařské prostředí je určitě plus :-)
Jinak mě trochu bouchly do očí ty drobné překlepy, na které jsem v knize narazila, (musel místo musela, věděl místo věděla...) ale zase tak moc jich tam není.
Kniha mne ničím výjimečným nepřekvapila, na druhou stranu mne ale ani nezklamala. Bez lékařského prostředí by to byla naprosto tuctová fantasy s upíry, vlkodlaky a zombíky. Zápletka mi moc vzrušení nepřinesla, i když jinak byla kniha velmi čtivá. Vlastně jedna věc mne na knize pobavila, a to velmi netradiční přítel hlavní hrdinky. :-D
Knížka mě velmi zklamala, asi jsem od toho čekala více. Jediným pozitivem bylo lékařské prostředí, ale to je asi tak všechno. Kniha mě nezaujala a podruhé bych ji do ruky nevzala.
Přišlo mi to hodně splácané dohromady. Upíři, zombíci a různí dlaci. Až toho bylo příliš. Ale zase lékařské prostředí není v každé fantasy knížce, takže to je velké plus.
čte se dobře , ale znám lepší
do dalších dílů nejdu