Noční směna přehled

Noční směna
https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/161421/bmid_nocni-smena-8kt-161421.jpg 3 107 107

Edie Spenceová série

1. díl >

Zdravotní škola připravila Edie Spenceovou na spoustu věcí. Pacienti s popáleninami? Žádný problém. Utržené končetiny? To je hračka. Upíři? Ani za nic. Ale Edie coby nejnovější sestra na Y4, tajném oddělení ukrytém v samém nitru Okresní nemocnice, má plné ruce práce s nejrůznějšími paranormálními pacienty: od upírů po zvěrodlaky, zombie a další bytosti ze záhrobí… Edie se v tom snaží naučit chodit tak, aby další noční službu přečkala bez újmy. Ale když se jí upíří služebník pod rukama rozpadne v prach, rozpoutá se pravé peklo. Nyní ji pronásledují jeho poslední slova – „Zachraňte Annu!“ – a než se naděje, vezme na sebe úkol zachránit jednu ubohou dívku před nemrtvými. Přičemž se ocitne v upířím doupěti, zamiluje se do zombieho a musí bojovat o vlastní duši. Nic takového se v televizních seriálech z nemocnic nevidí… 1. vydání. -- zdroj: legie.info --... celý text

Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: , Fantom Print

Nightshifted, 2012

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Noční směna. Přihlašte se a napište ho.

Senza Jenka
11.12.2023 3 z 5

(SPOILER) Když se Ediin bratr Jake předávkuje drogami, dostane Edie nabídku - Stíny (jakési tajemné bytosti, které střeží nemocnici a okolí a za to se krmí bolestí a utrpením) udrží jejího bratra naživu a "čistého" a ona nastoupí za pár šupů na přísně tajné oddělení Y4, kde se léčí upíři, denní služebníci, zvěrodlaci, měňavci, zombie apod.
Po smrti pana Listopada vyráží Edie hledat Annu, což se jí povede, ale zabije u toho upíra a jeho klan se ji rozhodne zabít a připravit o duši. Má sice předstoupit před jejich soud, ale výsledek je jasný dopředu.
Zastupovat ji má právník z jiného klanu. Edie se potýká s bratrem, který ji neváhá okrádat a upíry, snaží se najít Annu, aby šla svědčit k soudu a zároveň chodit do práce na noční směnu, protože větší výpadek příjmů si nemůže dovolit. Pomáhá jí zombie, kterého potkala v nemocnici, a jeho kamarád psodlak, měňavec, jehož sbalila v klubu, právníkova denní služebnice, kolegové z práce i samotné Stíny (které ale sledují vlastní zájem).
Příběh se odvíjí celkem lineárně, ale přesto je vlastně dost zmatený. Občas nebylo úplně jasné proč se do toho některé postavy tak hrnou - Ti, tam to vypadalo na vztah, ale Asher? Jsem zvědavá na dvojku.

pejty
20.01.2021 2 z 5

No, tak tato kniha mě nepřesvědčila o své kvalitě. Nápad byl podle mě úžasný. Nemocnice pro nadpřirozené bytosti zněla skvěle. Bohužel, ale zdání klamalo a nakonec jsem byl dost zklamaný. Autorčin styl psaní mi prostě nesedl.

Selve
07.01.2021 4 z 5

Za mne se nejedná o zase tak velký průšvih, jak se zde píše. Celkem fajn nenáročné čtení. Upírská tématika se mi dříve hodně líbila a proto jsem i tuto knihu četl. Fajn, ale podruhé bych nečetl

Kniha Noční směna v seznamech

upíři zombie nemocnice, špitály horory fantasy

2013  60%Noční směna
2013  73%Měsíční směna