Egomaniak

Egomaniak
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/400587/bmid_egomaniak-VOk-400587.jpg 4 1284 1284

Mladá psychologička Emerie sa práve udomácňuje vo svojej novoprenajatej newyorskej kancelárii, keď ju prepadne akýsi chlap. Emerie ho považuje za vlamača, no vysvitne, že tým nepozvaným hosťom je v skutočnosti ona. Nóbl kancelária patrí právnikovi Drewovi Jaggerovi, a kým dovolenkoval na Havaji, jeho priestory prenajal Emerie nejaký falošný realitný agent. Na druhý deň, po výsluchu na policajnej stanici, sa Drew nad ryšavkou zľutuje a dá jej ponuku, ktorá sa v jej zlej finančnej situácii neodmieta – môže zostať v jeho kancelárii, kým si nenájde iné miesto, výmenou za pomoc pri dvíhaní telefónov. Emerie by mala byť vďačná a držať jazyk za zubami, lenže keď počuje, aké rady rozdáva tento rozvodový právnik klientom, ide ju roztrhať. Emerie je totiž manželská poradkyňa a vzťahy napráva, nie rozvracia. Lenže Drew je nafúkaný, arogantný, samoľúby chlap, nadšený sám zo seba, a tak sa napätie medzi nimi stupňuje. Bože, keby aspoň nebol taký príťažlivý!... celý text

Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: ekniha , Ikar (SK)

Egomaniac, 2017

marketabo
17.09.2024 5 z 5

(SPOILER) Zmiňovat v oddechové četbě problémy střídavé péče, rozvodu a otcovství je pravděpodobně trochu risk, ale Vi už několikrát dokázala, že se toho nebojí a více či méně závažná témata vždy alespoň nakousne. Za to má u mě velké plus a opět mohu jedině doporučit. Emerie mi chvílemi lezla na nervy, obzvlášť kvůli svým nevyjasněným citům vůči Baldwinovi. Ale Drew to ve velkém zachraňoval, občas jsem se i zasmála nahlas.

monika0181
08.08.2024 5 z 5

Vtipná romantika kříslá erotikou.
Dialogy mezi Drewem a Emery jsou někdy drsnější až lehce vulgární, někdo je na to citlivější. Mně to naopak v této knize nevadí.
Příběh je vtipný, situace mezi nimi jiskří, jsou žhavé, vtipné. Opravdu jsem si to užívala.
Jako vždy máme v příbězích autorky i něco vážnějšího podaného odlehčeně, tedy není z toho vážná literatura, ale není to typická slaďárna bez chuti a zápachu, jako nevěra, nebiologický otec, matka zlatokopka.
A co udělala Emery pro Drewa, wauuu. To mě vzalo za srdce.
Za mě další oddechovka, co mě pohřála na duši a nechala odpočinout.

Ciarra
27.07.2024 5 z 5

Kdyby to šlo, dala bych i víc hvězd. Drew je úžasný sympaťák, co si nebere servítky a říká vše tak, jak to je plus trochu upravuje nápisy na dveřích.
Emerie se nechá slušně napálit (Will Scarlett, to jako vážně? :-D) a na pomoc jí přispěchá princ na bílém koni nebo spíš sexy advokát.
Doporučuji všemi deseti, zábava zaručena a žhavých scén je tam tak akorát na prima večer se sklenkou vína.

Žampion
10.07.2024 5 z 5

Paráda, moc jsem si to užila.
Mimochodem:
- " Vy, dokážete udělat prasárnu i z tak nevinné věci."
- " To je dar."
Bylo to super

Dasa1313
01.07.2024 4 z 5

Velice sympatický a milý příběh, který má i menší vedlejší dějovou linku - minulost. Na čtení jsem se těšila, a i když je jasné, jak příběh bude probíhat a jak dopadne, tak se čte velmi dobře.

Krásná oddechová knížka, obohacena o erotiku i nepříjemnou ex.

zsykorova
17.06.2024 1 z 5

Já se normálně takovým knížkám vyhýbám obloukem, ale tentokrát jsem ke čtení byla tak trochu donucena kamarádkou. Chápu, že se to někomu může líbit a může to být příjemná oddechovka, ale já asi zůstanu u svojí náročnější literatury. A ta obálka mě docela děsí.

Books_by_Dee
12.06.2024 3 z 5

Jedna návštěva v Luxoru a tenhle pán se six packem na mě koukal s výprodejovou cenou 99 Kč. No nekupte si ho domů. A přišel víkend a s tím i chuť na čtení nějaké klasické jednoduché odpočinkové romanťárny.

Ale Alfa Samec docela překvapil. Jako ano, nečekejte žádný zázrak. Ale mě knížka docela sedla do nálady.

V knize mají Emerie a Drew tak trochu vtipnej meet cute. Emerie si pronajme kancelář na Park Avenue a myslí si, že Drew se do ní vloupal, ale přijdou na to, že Emerie naletěla podvodníkovi a kancelář patří Drewovi. Nemůže ji dostat z hlavy a nabídne ji ať prozatímně sdílí kancelář. On pracuje jako rozvodový právník, ona jako párový terapeut. A do toho všeho se řeší drama s jeho bývalkou a synem.

Kdo rád sáhne po tomto typu knih rozhodně nebude litovat. Patří rozhodně k těm lepším odpočinkovkám.

LenkaStr
17.03.2024 3 z 5

Proč? Proč musí mít ty knížky tak příšerný obaly nebo tak debilní názvy? Tahle odrazuje dokonce obojím a ten název je ještě ke všemu úplně mimo. Naštěstí jsem se tolikrát přesvědčila, že se opravdu vyplatí nesoudit knihu podle obalu, že se už odrazovat nenechám a zatím jsem ještě nelitovala. A nelituju ani teď, dostala jsem sice nijak nadstandardní, ale přesto fajn příběh, který se četl jedna báseň, místy pobavil, místy dojal a ani chvíli nenudil. Začínám mít pocit, že Vi by dokázala napsat čtivě i návod k obývací stěně z Ikea.

A abych se ještě vrátila k tomu názvu: Na rozdíl od jiných si myslím, že ten původní je ještě víc mimo než český, protože ..... SPOILER JAK PRASE ..... chlap zjistí, že jeho dítě není jeho, spolkne spoji pýchu a po rozvodu platí nejen alimenty na dítě, ale živí i ten učebnicový příklad zlatokopky, jen aby mohl dítě dál vídat. Jestli ve vztahu k tomuhle není výraz egomaniak oxymoron, tak je asi potřeba upravit definici egomanika ...... KONEC PRASETE.

Jo a jen mě tak maně napadlo: jakživa jsem nepotkala člověka se zelenýma očima, ale z knih Vi a její kámošky Penelope by jeden myslel, že je má přinejmenším polovina populace. Ale to jen tak pobaveně konstatuju, neberte to jako výtku, simvás.

Rapeh
22.02.2024 3 z 5

Klasická odpočinková kniha. Řekla bych, že exmanzelka typická americka zlatokopka.

Eliska107107
30.01.2024 4 z 5

Nenáročné, nekomplikované příliš velkýma úvahama, takže odpočinkové. Alfa samec bych to nenazvala, ale to asi není tak důležité. Drew se mi líbil, Emerie trochu míň.;-)

Mona7741
30.12.2023 4 z 5

Moc fajn kniha, která se čte skvěle.
Opět jedna z oddechových ,,slaďáren".
Až příliš pohádkové a idylické na běžný život.

Papimami
23.10.2023 5 z 5

Hravé, vtipné, s plynoucím děj a vývojem postav, které byly sympatické. Přesně to chci od knihy.

Ála1968
04.10.2023 5 z 5

Bylo to úžasné jako vždy,i když mi to hodně připomnělo knihu Nahá pravda,kterou jsem četla nedávno.Bylo tam hodně stejných věcí, malé dítě s určitým postižením,rozchod.Přesto jsem si to užila

Jacinda123
15.09.2023 2 z 5

Jedna z lepších keelandoviek. Zaujímavý príbeh aj vtipné dialógy.

Senza Jenka
13.09.2023 4 z 5

Název je trochu klišé a moc neodpovídá obsahu (anglický název je asi blíž). Nejsem úplně nadšená z obhroublého výraziva ohledně sexu, ale budiž.
Celkově je to ovšem hezký příběh - Drew se (na protřelého právníka znechuceného vztahy) do Emerie vrhl po hlavě a jeho vztah s Beckem byl krásný.
Mělo to spád i vtip a to u mě boduje vždy :)

baji42
11.09.2023 2 z 5

Vyloženě ženské čtení. Musím říci, že tohle nebyl můj šálek kávy, i když podle obálky jsem čekala ještě něco mnohem horšího.

jajcak
14.07.2023 3 z 5

Příjemné čtení, vtipná zápletka, sympatičtí hrdinové.

katerina4564
14.06.2023 4 z 5

Naprosto skvělé!! Od Vi Keeland jsem jako první četla Hříšné dopisy, na které jsem napsala negativní recenzi. Na další knihu od autorky jsem se tedy trochu déle chystala a teď toho nelituji. Název Alfa samec mě nejprve moc netáhl, ale řekla jsem si, že to vezmu podle abecedy. Použití původního názvu by bylo možná výstižnější.
Příběh Emerie a Drewa je jako pohádka protkaná humorem, humorem, kdy se při čtení knihy nahlas uchechtnete. Ty jejich naschvály a legrácky byly naprosto skvěle zpracované. Protichůdnost jejich povolání knize nasadila korunu. Nejedná se sice o žádný velezapeklitý příběh odpovídající realitě a předem víte jak pohádka skončí, ale jako oddychovka to pro mne bylo skvělé čtení. Určitě si časem knihu přečtu znovu, protože hlasité uchechtávání u knih je pro mne dobrou známkou.

Sally1993
13.03.2023 5 z 5

Super kniha, Emerie a Drew boli spolu skvelí :-) moja najobľúbenejšia od Vi.

LucieVero
18.02.2023 5 z 5

Tak tohle byla moc fajn kniha a bylo skvělé co všechno Emerie a Drew spolu překonali.