Egon: Děsná psina
Petra Baďurová
Jaké to je být opečovávaným domácím mazlíčkem? Byl by pes opravdu nejlepším přítelem člověka, kdyby uměl mluvit? Co bychom se o sobě dozvěděli? A co je to za spolek tihle pejskaři? Příběh jednoho psího seniora, jeho nesnesitelné paničky a shovívavého páníčka. Psí vzpomínky, plné zábavných a ironických postřehů i nechtěného humoru z odposlechnuté hovorové češtiny, jakou mluví Egonova dvounohá smečka a kamarádi-pejskaři z pražských Košíř. Na papíře to vypadá trochu rebelsky, ale jde o situace majitelům psů důvěrně známé, jen tentokrát vyprávěné z pohledu psa. Egonova literární panička, zvaná panda, je nejen neskutečně trhlá, ukecaná a otravně důsledná ve své poněkud přehnané péči, ale také toho o psech dost ví. Autorka Petra Baďurová se touto zábavnou formou dělí se čtenáři o své celoživotní kynologické know-how. Možná nakonec po čtyřnohém příteli zatouží i čtenář, který všechny ty radosti, útrapy a souznění s blízkou psí duší na vlastní kůži dosud nepoznal.... celý text
Milá kniha o psovi Egonovi, který zábavnou formou popisuje psí život se svými paničky přísnou Pandou a hodným Testosteronem, který jej rozmazluje.
Milé příběhy, kde hlavním vypravěčem je pes. Kniha je doplněný velmi krásnými fotografiemi.
Egonuv deníček jsem sledovala na Facebooku , jsem ve psi skupince kterou paní pisatelka vede. Na knížku jsem se moc těšila a minuly týden jsem ji konečně dostala . Pro mě milovníci NO přímo povinna knížka .
Vzhledem nedostatku času nejsem velký čtenář,ale jsem pejskař a tudíž jsem si knihu zakoupila.Večer jsem začala číst a přečetla jsem knihu jedním dechem,nedalo se jinak.
Po dlouhé době jsem se od srdce zasmála ke konci jsem si i poplakala,ale tato kniha mne vzala za srdce.Úžasná kniha o psím stvoření a jeho rodině.
Příběhy Egona jsem sledovala dlouhou dobu i na jeho stránce na Facebooku, kde si "vedl" deník. Když se jeho panička rozhodla, že vydá knihu nemohla jsem se dočkat. A opravdu mě nezklamala. Kniha je čtivá, vtipná a doplněna krásnými fotografiemi.
Koupeno v antikvariátu za cca 150 kč, s podpisem autorky a pěknou záložkou - a nelituji ani koruny z této částky.
Krásné fotografie moc pěkného psa, vtipné a zábavné čtení s bohužel nevyhnutelně smutným koncem.
V reálném životě by mi jako pejskařka lezla Panda neskutečně na nervy a kamarádky bychom nebyly, takže úplně chápu, že je z pohledu Egona místy fakt nesnesitelná, na druhou stranu se snaží svým psům (co prošli jejím životem) udělat pomyšlení, jen se bohužel liší ten lidský a psí náhled na tuto snahu.
Líbilo se mi to tak, že jsem si natěšeně koupila i audioknihu - a to je velký problém, takže před ní varuji. Igor Bareš samozřejmě skvělý a interpretace úžasná, ale není to audiokniha ve smyslu celého titulu, jen výběr cca dvaceti kapitol, ale bohužel nikoliv těch nejúžasnějších, naopak těch nudnějších - chybí sny o labuti a hromadě písku pod vánočním stromečkem, krtci, dikobraz, louka, co je nejkrásnějším výběhem na světě, vyprávění, jak se utíká Pandě za zajícem v lese a taky poslední den Egona, který knihu logicky uzavírá.
Kniha je skutečně nádherná Děsná psina pro každého, kdo má celoživotně psy v srdci, ale audiokniha bohužel ne - velká škoda.
Milé, úsměvné. Akorát, sama mám pejska a Egonovo shazování paničky už mi někdy přišlo moc, že už mi bylo nepříjemné číst, jak moc si z ní utahuje, jak je nerad když je s ním na chalupě, jak je nejraději jen s páníčkem a panda ať klidně neexistuje...
Měla jsem tu čest tohoto Pana Psa znát osobně :-) Krásná kniha, hodně jsme se nasmáli (četli jsme knihu synovi před spaním) a na konci jsme se hodně naplakali... No, byl to čirý masochizmus číst tuto knihu tři měsíce po uspání naší "vovčandy", ale o to víc můžu tuto knihu ocenit. Děkuji Petro, že jste napsala knihu, se kterou mohou ožívat vzpomínky na všechny naše čtyřnohé přátele.
Egonka jsem sledovala na FB. Ještě dnes si vzpomínám, jak jsem jednou ráno u kávy četla příspěvek a mě pomalu docházelo, že vlastně bude poslední, protože Egonek umřel. Obrečela jsem to. Tenkrát i dnes.
Milé a vtipné povídání psa Egona, nádherné fotky. Kniha mi přišla smutnější, protože vás provází starší pejsek, který je už hodně nemocný a vzpomíná na léta, kdy byl fit a prožíval nejrůznější vtipné příhody. Celou knihou se trošku táhne nitka smutku, alespoň já to tak cítila. Kniha je nádherná, určitě ji doporučuji nejen si přečíst, ale i koupit, právě kvůli těm krásným fotkám.
Četla jsem Egonovy příběhy už když vycházely na FB a proto jsem ráda podpořila knižní vydání. S láskou a nadhledem popsaný "psí" život.
Jeden z nejhezčích vánočních dárků! Skvěle jsem se bavila, na závěr si pobrečela. Dlouho jsem nečetla takto pohodovou knihu se vtipným nadhledem. Každý, kdo má pejska, ho v knize neomylně "najde". A nejen jeho, i sám sebe.
Naprosto perfektní volba pro chvíle odpočinku. Kdo měl kdy psa nebo přímo ovčáka, tak se v mnoha příhodách pozná. Název nelže, je to děsná psina. Všem, kteří se chtějí zasmát vřele doporučuji.
Egon a krtci, to j epsina k popukání a spousta dalších příběhů....skvělá oddychovka...pohlazení, žádný stresy a depréze...pod stromeček super dárek!!!!
Tato kniha udělá radost všem, kdo mají rádi psy a humor. Německej vlčák Egon vypráví krásnou lidovou češtinou krátké příběhy, ve kterých se mnozí z nás, kteří jsme spojili své životy se psy, poznáváme. Kniha je napsaná s humorem, nadhledem a velkou láskou ke psům. Při čtení této knihy si připravte kapesníčky, potečou slzy od smíchu, jen ta poslední kapitola přinese slzy dojetí, vyvolá v nás vzpomínky na ty naše čtyřnohé parťáky, kteří už také přešli přes ten duhový most....., ale to je život, o kterém celá tato kniha je. Dávám 5 hvězdiček :-)
Báječné. Skvěle, s humorem a potřebným nadhledem popsané soužití se psem. V mnohých situacích jsem se viděla. Jistě zaujme i ty, kteří nemají s pejskařským světem zkušenosti. Jsem ráda, že se projekt podařilo realizovat.
Naší devítileté dceři se knížka moc líbila, ale na konci hodně brečela, protože jí pejska bylo líto. Přála by si pokračování.