Elita
Kiera Cass
Pokračování soutěže o prince Maxona, která začala v Selekci, je čím dál tím tvrdší. Jak si s tím poradí Elita - zbylých 6 dívek? Do Selekce vstoupilo 35 dívek. Nyní jich je jen šest, ale soutěž o srdce prince Maxona je tvrdší než kdykoli předtím. A k tomu všemu se America nemůže rozhodnout, po kom vlastně touží. Je to Maxon, s kterým by mohla žít jako v pohádce? Nebo Aspen, její první láska? America nejvíce ze všeho potřebuje čas, avšak zbytek Elity přesně ví, co chce. A okamžik rozhodnutí se neodvratně blíží.... celý text
Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: 2021 , CooBooOriginální název:
The Elite, 2013
Kniha byla tak... nepopsatelná! Málem jsem se rozbrečela, když Marlee zbičovali ruce a její milovaný ji neopustil a utěšoval! Když jsem zjistila co Maxon s nimi udělal byla jsem šťastná! Vše jsem prožívala s Americou. Určitě doporučuji! Celou sérii!
Fíííhááá, druhá kniha je stejně skvělá, jako první díl. Zase se mi při ní rozbušilo srdce a nemohla jsem ji odložit. Skvěle napsaný příběh. Jdu i nadále držet pěstí Americe.
Řekla bych, ze slabší než první dil, přesto vyborna knížka. Události ke konci knihy mě celkem překvapily.
Kniha je velmi krásná, jako první díl. Celá napjatá jsem čekala co se bude dít dál. America i v tomto díle mě přesvědčila k její oblíbenosti. Ale musím uznat, že občas dělala blbosti. Elita mi přišla trochu horší než Selekce. Ale Elita měla hodně nečekaných zvratů. Rozhodně si přečtu i První.
Elita, velmi napínavá a krásná kniha od které se nedokážete odtrhnout. Je to krásné pokračování prvního dílu ( Selekce) této série. Překvapilo mně jak moc jsem se do knihy zabrala a jak jsem četla až jsem zjistila že jsem u konce. Na této knize mně potěšilo jak zajímavě je napsaná.
Tento díly byl oproti předchozímu slabší, trošku štvala ta její nerozhodnost, nicméně příběhu nechyběla akce a to mám ráda.
Všechny knihy série Selekce jsou jediné knihy, které jsem nečetla, ale byla v nich. Byla jsem další postavou v knize. Brečela jsem, ale pak jsem taky měla radost. Prostě jsem to prožívala. Nejlepší série a autorka všech dob.
První kniha se mi líbila o malilinko více, ale i tak mě druhý díl opravdu bavil a hned po dočtení jsem se vrhla na díl třetí. Krásná romantická slaďárna, avšak vůbec nevím, co od celé série čekat, takže jsem velmi napjatá :)
Pořád jsem se snažila objevit nějaký hlubší význam, poselství, ale marně. Je to "jen" románek. Zajímalo by mě víc z válek, rozdělení světa, systémy v jiných zemích. Ale chápu, že to by již bylo pro jinou cílovou skupinu, i tak je nápad zajímavý.
Nemohla sem knihu položit a za 3h sem ji odložila ovšem až po přečtení poslední strany...
Čtivost tu je, ale v některých částech mě hlavní hrdinka dost iritovala a štvala mě. Jinak dobrý.
Po skoro dvouroční pauze po prvním dílu jsem s očekáváním sáhla po Elitě. A byla jsem velmi zklamaná. Žádná z postav mě nezaujala a hlavní hrdinka mě vyloženě iritovala. Čtivost se knize upřít nedá, ale o smysluplném ději nemůže být řeč. Můžu jen odufat, že po tomhle vycpávkovém díle přijde něco lepšího.
Ten pocit, když jedete do práce, čtete v tramvaji a pak musíte celej den čekat, abyste si přečetli, jak to bude pokračovat....:D Nebo když si vezmete knížku na víkend a dočtete ji už první den, protože se prostě nemůžete odtrhnout... za mě skvělá oddechovka.
Když odbočím od svého žánru, je série Selekce přesně tou oddechovkou, kterou jsem hledala.
Druhý díl nezklamal. Aspen je stále na pěst, Maxon miláček, u kterého je pochopitelné, že nevsadí vše jen na jednoho koně. Místy se dokonce konečně chová jako chlap. Jen Amerika se nám začíná měnit, místy je otravná a myslí si, že jí projde všechno. Uvidíme co bude dál :)
láska pro dívky romantika reality show pro dospívající mládež (young adult) kasty, kastovní systém americké rományAutorovy další knížky
2014 | Selekce |
2015 | Elita |
2016 | Dcera |
2016 | Šťastně až navěky |
2020 | Zaslíbená |
Maxon je miláček a je i pochopitelné že si nevsadí jen na jednoho koně. Proč je tam furt Aspen? :D
Hlavní hrdinka Amerika mě jen docela začíná štvát, místy je otravná a myslí si, že jí projde opravdu všechno a ta její nerozhodnost mezi Maxonem a Aspenem? Proč?
Uvidíme co přinese další díl, jen doufám že se Amerika vzpamatuje i když už nám napovídá název knihy První. A jsem zvědavá co udělají s útoky rebelů, které jsou stále častější.
A za mě je to fakt dobře napsané, vzklouzávám do příběhu tak, jako kdybych tam opravdu byla - velmi čtivé a stačí Vám na knihu 3 až 4 hodinky a neodložíte dokud nepřečtete poslední stránku :-)