Elita přehled
Kiera Cass
Třicet pět dívek přišlo do paláce soutěžit v Selekci. Všechny až na šest byly poslány domů. A jen jedna se provdá za prince Maxona a bude korunována princeznou Illey. America si pořád není jistá, kde leží její srdce. Když je s Maxonem, nechává se unášet jejich novou dechberoucí reakcí a nesní o ničem jiném, než být s ním. Ale kdykoliv vidí Aspena vykonávajícího práci strážce v paláci, je strhávána vzpomínkami na společný život, který si plánovali. Jak se skupinka zmenšila na Elitu, jsou ostatní dívky ještě odhodlanější získat Maxona - a Americe běží čas na rozhodnutí. Právě když si je America jistá, že se rozhodla, zničující ztráta ji donutí znovu o všem začít pochybovat. A zatímco se snaží představit si budoucnost, agresivní rebelové odhodlaní svrhnout monarchii nabývají na síle a jejich plány by mohly zničit její šanci na jakýkoliv šťastný konec.... celý text
Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: 2015 , CooBooOriginální název:
The Elite, 2013
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Elita. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER) Lady America nevěděla, co chce, a tak se málem nestala princeznou, ale jen vojákovou manželkou. Jenže voják taky nevěděl, a tak s ní nejdřív doma zametl, a tak ji dostal do paláce, pak přišel do paláce za ní a začal ji oblbovat, jako by mu za to nehrozila poprava, aby ji nakonec v totálně zmateném rozpoložení dorazil tím, že ji vlastně nechce. Princ Maxon díky nastalému zmatku stihl aspoň získat nějaké zkušenosti s ostatními dámami, i když už předtím požádal otce Ameriky o její ruku, no prostě tenhle díl byl docela bordel, a ne jen obrazně. K Selekci jsem se dostala, protože to má být jedna z kultovních zakladatelek žánru, ale teda je na ní poznat, že byla pokusem, ze kterého se pak talentovanější spisovatelé poučili. Každopádně je to krátký a jako oddechovka to číst jde.
50 nejčtenějších knih minulého roku (2016)
17.01.2017
Připravované knižní novinky (20. - 26. 4.)
19.04.2015
„Láska je nádherný strach.“
„Opravdová láska je obvykle ta nejprobamatištější.“
Kniha Elita v seznamech
v Přečtených | 7 215x |
v Knihotéce | 1 367x |
láska pro dívky romantika reality show pro dospívající mládež (young adult) kasty, kastovní systém americké rományAutorovy další knížky
2014 | Selekce |
2015 | Elita |
2016 | Dcera |
2016 | Šťastně až navěky |
2020 | Zaslíbená |
Po rereadingu prvního dílu jsem si znovu musela přečíst i druhý.
Opět se zde setkáváme s hlavní hrdinkou Americou, která se uchází o srdce prince Maxona. V tomto díle se America zamýšlí nad otázkou zda by byla dobrá princezna, ale také jestli více miluje prince Maxona nebo jejího bývalého Aspena.
Stejně jako při první čtení knížky musím říct, že z ní nejsem tak nadšená jako z prvního dílu. America mě v tomto díle docela štve jejím chováním a taky tím rozhodováním jestli Maxon nebo Aspen. Ale i tak musím říct, že se mi knížka docela líbí, příběh je krásný a dobře se čte.
Autorčin styl psaní je poutavý, autorka umí psát a knížka má ideálně dlouhé kapitoly.
Za mě má knížka stejné hodnocení jako poprvé, líbí se mi, ale o proti prvnímu dílu je slabší. To ale neznamená, že bych ji nedoporučovala.