Elita
Kiera Cass
Pohádkově laděný příběh zasazený do post-apo prostředí království Illéa je určený především dívkám a zavede čtenáře do světa, kde jsou lidé rozděleni do kast. Z těch je těžké se povznést a uniknout tak z životního předurčení. Únikem však může být reality show, ve které pětatřicet dívek soupeří o srdce prince Maxona. Do tohoto výběru se dostává i svérázná America Singerová, která chce od života víc, nežli jen zaujmout vysoce postaveného mladého muže. America se nakonec dostává mezi nejužší výběr, tzv. Elitu šesti dívek a zůstává v paláci, dokud jedna z nich nebude vybrána. Její srdce je však rozpolcené. Částečně touží po princi Maxonovi, který je jí čím dál bližší, ale lásku cítí i k Aspenovi, palácovému strážci. Když má America pocit, že se konečně rozhodla, dramatické povstání rebelů nutí všechny obrátit pozornost jiným směrem. Naděje na happy-end se tak odkládá.... celý text
Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: 2019 , CooBooOriginální název:
The Elite, 2013
Jednotka bola lepšia...
Táto časť mi prišla ako predlžovanie... jednotka bola nabitá a už tam som mal nervy, že sa tam už nerozhodol ktorú chcel. A v tejto časti ? čo sa tam vlastne stalo ?
Raz prišli rebelovia, potom raz vypadla jedna nepodstatná postava, raz plakala...
Za celú knihu som mal najväčší šok, keď sa tam zistilo aký vzťah má Maxon k Celest ...
No dúfal som, že sa tam stane niečo ako, že ... America sa konečne rozhodne KOHO KONEČNE CHCE...
ahh... jednotka ma totálne dostala, ale musím dať dobré hodnotenie, kvôli tomu ako rýchlo to ubehlo...
Hodnotenie: 2z5
Elita byla pro mne o něco málo horší než Selekce,ale i tak mě hrozně zaujala.Její obálka se mi líbí nejméně z celé série (šťastně až navěky, dceru a korunu nepočítám
Elita pro mě byla krátkou zastávkou na cestě do cíle. Měla jsem pocit jako by to mělo oddalovat něco, co se nenávratně blíží. Čtivě napsané, ale teď čekám na ten boom.
Druhý díl nebyl tak dobrý jako první :) mám pocit, že se tam snad vůbec nic nedělo :D ale... i tak to bylo fajn a opět neskutečně nakažlivě čtivé :)
Přečtené za den, nebo pár hodin, když člověk odmyslí spánek a práci. Byť jsem již matka čerstvě plnoleté dcery, tak tato pohádka o princi a budoucí princezně se mi strašně líbila. Nestydím se za tuto četbu pro dívky, krásně jsme si při ní odpočinula a na chvilku hodila svoje starosti za hlavu. Na konci tohoto dílu, jsme zjistila, že nutně potřebuji další :-)
Nemyslím si že by tento díl ze selekce byl nějaký oslabený...Naopak si myslím,že v něm bylo více akce než v prvním dílu a to i romantiky....Tedy štvalo mě ,že jsem do Americi tak vžila,že pokaždé když byla s Aspenem měla jsem pocit,že každou chvílí je někdo nachytá...Ale určitě pět hvězdiček
Druhé díly v trilogiích bývají nejslabší, protože jde o spojovací knihu mezi začátkem a koncem. Je to i tady, v celé knize šlo vlastně jen o to, že se America rozhodovala - Aspen nebo Maxon? Maxon nebo Aspen?
Druhý díl je napinavy, ma spad a v pribehu jde do tuheho.. Prestavalo me bavit přemýšleni hlavni hrdinky, když šlo jenom o to jestli jeji srdce dobije Aspen nebo Maxon. Jde z toho hlava kolem, nicméne jako prostredni kniha nema zadne velke nedostatky a donuti vas precist si dalsi dil, tak jako me :)
Tato kniha je fakt strašně čtivá. Nechci spoilerovat, ale America mně štve tím jak vždycky, když ji Aspen nebo Maxon naštvou utíká za tím druhým. Neuvěřitelně dojímavá scéna byla, když trestali Marlee.
Taky se nám pěkně vybarví krutý král Clarkson... No každopádně kniha stojí za přečtení. :D
Nepřišlo mi to natolik dějově zajímavé abych dala 5 hvězdiček, ale zase 4 si nezaslouží, protože se kniha četla opravdu jedním dechem. Sice zde bylo méně děje a již z názvu knihy bylo jasné co bude dál.
Vůbec se mi nelíbí, že si z Aspena dělá zadní vrátka!
Když se nad tím na chvíli zamyslím, knížka vlastně nebyla ničím pořádně zajímavá. Přesto je to velice napínavé čtení a knížku jsem nemohla odložit, rozhodně tedy doporučuji.
V porovnání s prvním dílem, je tento rozhodně slabší. V prvním díle jsem si Americu velmi oblíbila, v druhém díle jsem si o ní nebyla už zas tak jistá. Naprosto souhlasím s uživatelkou "Iluliacross" - i když není tato kniha nějak literárně vyspělá, člověk se do ní začte během chviličky a nemůže přestat. Člověk si někdy musí odpočinout od pořádné literatury a sáhnout po oddechovém čtení :)
Na podobné knihy se cítím být velká a po celou dobu čtení jsem se za knihu tak trošku styděla. Protože literárně se rozhodně nepohybujeme vysoko. Předvídatelné, trapné, průhledné,... ALE! velmi čtivé. To této sérii prostě nemůžete odpárat. A víte co? Chtěla jsem si číst o princeznách a o princích a o královně a prostě jsem na to měla chuť. A protože jsem holka a protože mě to bavilo, hodnotím velkým počtem hvězdiček. Při čtení jsem si odpočinula. Neřešila jsem nic hlubokého, zabavila jsem se.
Oddechovka pro holky, co se chtějí zase číst o princeznách.
láska pro dívky romantika reality show pro dospívající mládež (young adult) kasty, kastovní systém americké rományAutorovy další knížky
2014 | Selekce |
2015 | Elita |
2016 | Dcera |
2016 | Šťastně až navěky |
2020 | Zaslíbená |
I tento druhý díl krásné "pohádky" se mi líbil. :-)