Ema a lesní zvířátka

Ema a lesní zvířátka
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/387560/bmid_ema-a-lesni-zviratka-IbK-387560.jpg 5 22 22

Bohatě ilustrovaný příběh pro předškolní děti o malé Emě, která jde do lesa pozdravit lesní zvířátka. Vyprávění doprovázejí otázky a úkoly. • Co se stane, když se malá holčička Ema rozhodne, že půjde do lesa za zvířátky? Les je místo, kde se skrývá mnoho překvapení, ale Ema se může setkat i s nebezpečím. Při své cestě potká hladového ježka, nevlídného jezevce i chytrou paní sovu, která jí vypráví o obyvatelích lesa. Když se večer začne stmívat, budeme držet Emě palce, aby se v pořádku vrátila domů. Překlad ze slovenštiny.... celý text

Luciluc
předevčírem 3 z 5

Knížka čtená dětem. Viděla jsem na ni doporučení a měli jsme štěstí, že ji měli u nás v knihovně k vypůjčení. Líbila se mi kombinace příběhu s úkoly, které se k němu vztahují. Nenašla jsem věkové doporučení, dle mého je to pro děti kolem čtyř let. Četla jsem 2,5letému synovi a 5,5leté dceři, pro něj byli úkoly ještě těžké, pro ni většina naopak zase lehká. Příběh je hodně jednoduchý, holčička Ema putuje lesem, kde se setkává se zvířátky, o nichž se něco dozvídá (jsou to opravdu základní informace) a pak se se stmíváním vrací zpátky domů. Ilustrace byly zvláštní, hodně mi vadila neproporcionalita objektů. Had mohl být pojmenován (mohla to být např. užovka), děti by se naučily další pojem. Sova si o Emě pomyslí, jaká je to zdvořilá holčička, když se jí omluvila za to, že jí skočila do řeči, ale pak do řeči skočí sova Emě a to už se neřeší... Plus za to, že ježek nenesl na bodlinách žádné ovoce a že bylo zmíněno, že ovoce nemá rád, že by si dal raději brouka nebo žížalu. Za nás momentálně hodnotím 3,5 *.

bibi.r
23.09.2024 4 z 5

Pro děti 4+

Myslím, že je to skvělá kniha pro paní učitelky mateřských škol. Příběh se dá rozdělit na několik částí a šikovná paní učitelka z něj dostane maximum. Navíc autorka sama předkládá úkoly související s příběhem a přírodou.

Juss-Berry
02.01.2023

Nejúžasnější kniha do environmentální výchovy. Emička se rozhodla, že si půjde popovídat se zvířátky do lesa a zažívá tam mnoho zajímavých poučení, poznává bylinky na louce, plody lesních dřevin, ptáky, stopa aj. Velmi poučná kniha pro práci s dětmi již od 4 let.

Zlatinka.Emilly
12.12.2021 5 z 5

Moc krásná knížka pro děti, bohatě ilustrovaná a úkoly k procvičení znalostí i paměti. Ema se seznamuje s lesními zvířátky, jen si myslím, že měl být příběh pojat trochu jinak, aby se nám za chvíli děti, na základě Emina příběhu, nerozeběhly do lesa, kde had není kamarád a medvěd by si asi všiml.

TerJac
13.05.2021 5 z 5

Určitě doporučuji každému, kdo se chce se svým dítkem věnovat přírodě a z četby si zároveň odnést i nějaké informace. Kniha je nabízí a to nejen je, ale i menší aktivitky. Navíc se z příběhu dítě krásně dozví potřebné informace o přírodě. Prostě krásné.

hojchna
16.10.2019 5 z 5

Krásná knížka, hodně obrázků, akorát textu, úkoly pro děti, moc nás bavila..

tanik
17.07.2019 5 z 5

Kouzelná knížka o dívce, která jde do lesa pozdravit zvířátka. Čtení o jejím putování je proloženo úkoly pro malé čtenáře, kterými Emě pomáháme například barvami tvary, určováním stop, zvuky ptáků, atd. atd. Mojí tříleté se opravdu velmi líbí a každý večer se na ni těší. Nechybí poučení, jak se v lese chovat a podobně. Ilustrace jsou velmi povedené, milé. Vřele doporučuji!

GaleW
09.04.2019 4 z 5

Pro malé děti (školka, 1.třída) kouzelná knížka, mé dcerky bavily především úkoly, které byly vloženy mezi vyprávění. Za nás povedené!

Metla
15.02.2019 5 z 5

Ideální četba pro malé milovníky přírody. Příběh o děvčátku, co se vydalo samo do lesa poznávat zvířátka, proložený několika jednoduchými kvízy. Ema si popovídá třeba s jezevcem, dozví se, že nemá dělat kravál, zjistí něco například o užovkách, mravencích, o zvířecích stopách, stromech a jejich listech, o květinách, získá nějaké informace od sovy... Byla jsem předem napružená, jestli tvůrci zkusí předškolákům nakecat, jak je v pohodě motat se kolem včelích úlů, případně porozprávět s medvědem. Čekalo mě milé překvapení: Ema projevila pud sebezáchovy a žádný přátelský potlach s potenciálně nebezpečnými tvory se nekonal. V závěru se objeví varovně vztyčený prst, když vyplašená dívenka po setmění spěchá domů.
Knížka je vcelku bohatě a roztomile (nikoliv kýčovitě) ilustrovaná, příjemná, poučná, ideální pro věk 3 - 6 let, s dcerkou jsme si ji obě pěkně užily a nerady výtisk vracely do knihovny. Taková zkrácená soft verze Kingovy "Holčičky, která měla ráda Toma Gordona" :-). Za mě spokojené čtyři hvězdy a jako obvykle přidám jednu za moji zvídavou cácorku. 90%

Autorovy knížky

2018  95%Ema a lesní zvířátka