Emil, to zvíře v nás
Stefan Frädrich
Emil, to zvíře v nás: vaše motivační příručka pro boj s horším já. Ve skutečnosti všichni moc dobře víme, co bychom měli dělat. Ano, ve skutečnosti… Ale taky známe ten potměšilý vnitřní hlas, který nám říká: Nech to být!, To uděláš později! nebo To nedokážeš! Je to Emilův hlas, hlas našeho našeptávače. Jak zasahuje do našeho života? Jak s ním můžeme vyjít co nejlépe? Přečtěte si více než sto ilustrovaných rad – a zjistíte, jak to „zvíře“ zkrotit!... celý text
Literatura naučná Osobní rozvoj a styl Psychologie a pedagogika
Vydáno: 2011 , Computer Press (CP Books)Originální název:
Günter, der innere Schweinehund, 2004
Krátká příručka o tom jak jsme všichni negativní a jak se to dá řešit :) Nic převratného..
Krátké, jednoduché a ikdyž se mi z počátku nezdálo, tak dokáže motivovat k zamyšlení nad Emilem ve mě. Ideální kniha, která vám zpříjemní čas na místech, kde stejně musíte nějakou chvíli posedět. Leží mi na záchodě a pokaždé přečtu nějakou tu stránku o pár větách :)
Kniha bez velkých ambicí, avšak některé pasáže jsou skutečně trefné a nákupem knihy nelituji. Humorné a odlehčené pojetí sebezdokonalování.
Kniha, která se v jednotlivých krátkých kapitolách zabývá problematikou lidského podvědomí a jeho vlivu na naše každodenní životy, přičemž vtipnou laskavou formou podává pomocnou ruku k osobnímu rozvoji, umlčení již nepotřebných vnitřních rádců a převzetí zodpovědnosti za sebe sama.
Ve své jednoduchosti se jedná o knihu, kterou zvládne přečíst asi úplně každý, ale aby její moudrost pomohla, o to se už musíme přičinit sami.
Já osobně oceňuji právě vtip a trefné ilustrace, jež každou kapitolu doprovázejí, ale také vhodně doplňují myšlenky, které se autor snažil předat čtenáři. Svým rozměrem je také vhodná jako vzpruha, když na člověka sedne nějaký smutek.