Temno
Robert Reger , Jessica Gruner
Emily Strange série
Při svém dalším nepravděpodobném dobrodružství vás divňačka Emily vezme na cestu do 18. století, kam se vydává s pomocí po domácku sestrojeného stroje času, aby zabránila úmrtí své pratetičky. Nesmí přitom ani v nejmenším změnit minulost. Co myslíte, bude takový výlet bezpečný?
Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: 2012 , CooBooOriginální název:
Dark Times, 2011
Temno je moje nejoblíbenější z celé série. Zbožňuju způsob, jakým je kniha vizuálně zpracovaná. Malůvky, rádoby poznámkové lístečky atd. Přitom ale text nepokulhává. Kniha je čtivá a má tempo, které se mi líbilo. Je třeba brát na zřetel, že je to pořád dětská knížka, takže určitá naivita textu je, myslím si, na místě. Nicméně...když budu mít dceru, bezesporu bude vyrůstat na Harry Potterovi a Emily.
První díl je nejlepší, ostatní se už jen snaží být rádoby jiné, vtipné. Děj nebyl špatný (rozhodně lepší než díl druhý), ale něco tomu chybí...
Nevím proč, ale jakoukoli knihu o Emily nejsem nikdy schopná dočíst do konce :D vždy skončím tak ve 3/4 :))
Líbí se mi všechny ilustrace, protože zbožňuji kočky :))
O hodně zajímavější než Divná a Divnější. Cestování časem mne zkrátka fadcinuje. Párkrát jsem se fakt bála, že se Emily nedostane domů. Opravdu originální námět, rozhodně stojí za přečtení.
Nejlepší díl ze série.