Ztracená, temná a znuděná (komiks)
Robert Reger
Emily Strange série
Emily Strange je záhadná a divná postava podrývající autority, v jejíž blízkosti vždycky najdete černé kočky, extrémní zážitky a nevyčerpatelnou inspiraci. U jejích podivně obutých nohou jí bude brzy ležet veškeré lidstvo. Je nezávislá, rebelská a mystická. Přijměte do svých srdcí Emily a ona vám za to nabídne nezapomenutelné zážitky. A navíc to je Emily 3x jinak a v jednom balení – ztracená, temná a znuděná!... celý text
Literatura světová Komiksy
Vydáno: 2009 , Albatros (ČR)Originální název:
Emily The Strange, 2005
oveľa temnejšia kniha ako ostatné, ilustrácie skvelé, nejde ale o príbeh skôr o útržky...
Po grafické stránce se mi to celkem i líbilo, bavila mne ta kombinace barev, je to vskutku temné - což odpovídalo i náladám hlavní hrdinky Emily. Ale co se příběhu týče, je to teda solidní slátanina. Autoři přeskakují od jednoho motivu k druhému a kde nic, tu nic. Děj to nemá takřka žádný, je to jen splácanina jakýchsi nesourodých maleb, kreseb či skečů o tom, jak se depresivně naladěná Emily brutálně nudí a přemýšlí nad smrtí a dalšími makabrózními věcmi. Většinu knihy jsem si přitom říkala, co ti autoři sakra berou za drogy, že z toho vznikl tenhle komiks. Něco tak děsně divného jsem už dlouho neviděla. :-D
Emily je vážně divná. Má ráda temné věci a hlavně Marylina Masona! Neustále ji doprovází pár černých koček.
Jelikož mám Emily Strange ráda tak jsem z téhle knihy byla nadšená. Četla jsem ji asi 100x a neomrzela mě. Nádherné ilustrace a prostě je to můj styl.
Skvělá knížka s krásným zpracováním, dokonalýma hláškama, dokonalým vším, navíc správně temná. Strhávám hvězdičku za to, že to nemá vůbec žádný děj.
Emily je prostě moje "soul mate" a s tím se nedá nic dělat. I když je to čtení spíš pro děti, mě to neuvěřitelně bavilo, o to víc, že jsem se s ní mnohdy dokázala ztotožnit. A o grafickém vzhledu komiksu ani nemluvě, to byla pastva pro oči!
Vždycky jsem chtěla být jako Emily ovšem....jsem spíš extrovertního rázu, knížka vás strhne svými ilustracemi a čtyři kočičáci Mystery, Miles, Sabath, NeeChee potěší srdíčko každého milovníka koček zkrátka hledáte-li nekonvenčnost v hmatatelné podobě sáhněte po tomhle komiksu :D
Tenhle komiks je vizuální pecka, která vás vymáchá v temnotě a depresi jako málo co jiného. V prezentaci depresivně hororového stylu do toho šlape na plno a nenechává si nic na příště. Třešničkou na dortu jsou i mnohé odkazy na popkulturu temnějšího a divočejšího rázu, z nichž jsem bohužel mnohé nejspíš nepostřehla. Doposud tedy dobré.
Co tím ale chtěl autor říct? A tady to jde do kopru. Komiks nemá příběh, nemá ani žádnou osnovu, nijak se nevyvíjí. Jde jen o hromádku střípků a epizodek bez ladu a skladu naházených na jednu hromadu. Trochu také váhám, kdo je cílová skupina. Infantilnost vyprávění (je-li co vyprávět) to táhne maximálně na děti dvanácti let. Ale ty sotva ocení násilí, děsivou atmosféru a hlavně odkazy na skupiny, se kterými budou do kontaktu přicházet spíše starší čtenáři. V závěru tak vzniká prapodivná neurčitá směs ve vizuálně vymazleném balení.
Něco úplně jiného než Emily v knižní podobě. Snad ztělesnění Regerova pubertálního snu; na hlavu postavený svět, kterému dominuje třináctiletá dívenka, kočky, hudba jako Led Zeppelin, AC/DC nebo Marilyn Manson, mystika a anarchie. Pokud se neangažujete v emo subkultuře nebo nejste na svět naštvaný teenager, tenhle komiks pro vás rozhodně není.
V knihách mi přišla Emily jako celkem obyčejný,sice geniální,člověk.Ale v komikse je mi až nesympatická."Jo já jsem ta Emily,klaňte se mi!"Prostě pan Reger trochu tlačil na pilu..........škoda.Ten příběh o Ztrátexu je perfektní i ty inzeráty,ale ten komiks je celkově..nic moc
Černým humorem nasáklý komiks, výrazná stylizace. Chvíli zábavné, chvíli trošku samoúčelné. Sarkastická reflexe, která se asi dobře prodává.
(Rádo by) punkový komiks, který je určen podle mého názoru nejvíc pozérům. Humor je křečovitý a až úporně punkový a příliš se tlačí na pilu "přejměte kult osobnosti Emily". Asi nejsem vhodná cílová skupina...
2009 | Ztracené dny |
2009 | Ztracená, temná a znuděná (komiks) |
2011 | Divná a divnější |
2012 | Temno |
2013 | Výměna názorů |
Skvěle ilustrovaná grafická novela. Příběh je pro nenáročné čtenáře, je to temné a pochmurné. Dobré pro začátečnáky s komiksy.