Emily Vichrná a pirátský princ
Liz Kessler
Emily Vichrná / Emily Windsnapová série
Po minulém dobrodružství čeká Emily, její rodinu a přátele za odměnu plavba na luxusní výletní lodi. Ta se ale brzy změní v noční můru, když loď přepadnou piráti… a unesou Aarona! Emily je odhodlaná udělat cokoliv, aby ho zachránila, a stane se tak součástí nebezpečné pirátské honby za pokladem. Podaří se jí Aarona zachránit?
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2019 , Albatros (ČR)Originální název:
Emily Windsnap and the Pirate Prince, 2019
8. povedený díl o Emily mořské panně. Všechny díly čtu s dcerami a všech 8 jedním dechem.
Čeho jsem se to na stará kolena dočkala? Románky pro holky a já je zbožňuju! Žijeme v zahraničí a pro naše dcery je přirozenější číst v holandštině, takže i když už jsou větší, večer jim stále předčítávám, v češtině. Na Emily Vichrnou jsme před několika lety narazily v rámci období zbožňování mořských panen a nějak se stalo, že teď už čteme poslední, devátý díl a pořád nás to všechny čtyři baví! Samozřejmě, já jako nejstarší určité připomínky k příběhu mám (věčně nechápavé postavy, všemocná Emily, relativně „průhlédné“ pointy, donekonečna natahovaná a oddalovaná odhalení čehokoliv…), ale to je všechno, nad co se lze povznést při vědomí, že je to knížka pro děti (a mládež). Důležité je, že příběhy jsou zajímavé, napínavé, dobrodružné i zamilované, kapitoly tak akorát dlouhé, probírají se tam různá témata a mravopoučná poslání, holkám to otevírá svět fantazie a dokáže jim to navodit ten správný pocit sounáležitosti s hlavní hrdinkou. Nevím, jestli autorka plánuje další díly i po (zatím posledním) Proudu času, ale myslím, že budeme zvědavé i na ně.
Další pěkně akční díl ze série Emily vichrné, knížka mne bavila, jsem zvědavá na další díl :)
Emily Vichrná snad nemůže zklamat. Zase další zábavný díl.
Sice jsem si podle názvu a popisku myslela, že to bude něco trošičku jiného, ale ani náhodou jsem nebyla zklamaná. To vůbec.
Na konci je i takový menší plot-twist. Sice není nějaký velkolepý nebo extra dramatický, ale to vůbec nevadí.
Devátý díl jsem ještě nečetla, ale rozhodně si ho přečtu. Zajímá mě, jak dopadne ta situace související s tím plot twistem.
Každopádně, tuhle knížku (a celou sérii Emily Vichrná) rozhodně doporučuju, je to zábavné, dobrodružné a dobře napsané.
Je to super. Nechápu jak dokáže vymýšlet takhle zajímavé příběhy.Které by mě ani ve snu nenapadly.
piráti fantasy pro děti dětský hrdina mořské panny plavba dětská dobrodružství výletní loděAutorovy další knížky
2017 | Emily Vichrná a rybí ocas |
2018 | Emily Vichrná a hrad v mlze |
2017 | Emily Vichrná a příšera z hlubin |
2019 | Emily Vichrná a země půlnočního slunce |
2018 | Emily Vichrná a tajemství mořské sirény |
Druhý nejlepší díl z této série:).