Encyklopedie starověkého světa - s odkazy na internet
Jane Bingham , Jane Chisholm , Gill Harvey , Lisa Miles , Struan Reid , Fiona Chandler , Sam Taplin
Bohatě ilustrovaná encyklopedie sleduje dramatickou historii ranných civilizací světa, od prvních zemědělců Středního východu až k vzestupu mocných říší Mezopotámie, Egypta, Řecka a Říma. Nádherné fotografie a podrobné rekonstrukce věcí a událostí vytvářejí pestrý obraz života starověku a soubory údajů a dat obsahují časové mapy, informace "kdo je kdo" a mnoho dalších podrobností o bozích, bohyních, mytologii a nedávných archeologických nálezech.... celý text
Literatura naučná Encyklopedie
Vydáno: 2004 , PerfektOriginální název:
The Usborne Internet-Linked Encyclopedia of the Ancient World, 2002
Pre mňa táto kniha podáva veľmi málo informácií o staroveku. A skôr by som ju odporúčal pre deti. Bohužiaľ som ju kúpil cez internet a už len čakám, kedy ju predám alebo dám mojej malej dcerke. Určite skôr odporúčam knihy od Zamarovského alebo aspoň veľmi dobre spracovanú encyklopédiu Velké civilizace od G. Burenhult.
Tato encyklopedie je výborně udělaná, je hodně faktografická, vůbec není strohá a dopuručuji jako milovník historie.
Nakonec jsem jí jen prolistoval a nekoupil. Jak rozsahem, tak obsahem a obrázky mi přišla vhodná spíše pro děti školou povinné.
Nejvíce mne na této knize bavilo, že jsme skutečně mohli nahlédnout do života lidí z té doby. Moc krásná encyklopedie.
Tuto encyklopedii velmi doporučuji. Není strohá, ale naopak se například zabývá životem obyčejných lidí v té době.
Dostal jsem ji ještě na základní škole a úžasně mi rozšířila obzory co se starověkého světa týká.
starověký Řím Mezopotámie starověký Egypt starověké Řecko encyklopedie pro děti starověké civilizace encyklopedie pro mládežAutoři knihy
britská, 1952 Jane Chisholm
britská Gill Harvey
anglická, 1967 Lisa Miles
britská Struan Reid
britská, 1955 Fiona Chandler
britská Sam Taplin
britská
Dostala jsem jí jako malá a moc ráda jsem jí četla.