Erilian 3 – Střípky hvězd
Tereza Janišová
![Erilian 3 – Střípky hvězd Erilian 3 – Střípky hvězd](https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485099/erilian-3-stripky-hvezdFJQkv9-2Uk-.jpg?v=1637929249)
Fínka se umí ohánět smyčcem i dýkami a v žilách jí koluje magie, stejně jako její matce Zie a babičce Kiaře. Přichází doba krátkých vlasů a krátkých sukní, v ulicích města Erilian jezdí tramvaje a čarodějové poslouchají jazz. Na dávné časy a legendy se skoro zapomnělo. Nikdo nemá tušení o chystané pomstě, o spolku Maskovaných gentlemanů ani o pěti hvězdách, které se na obloze pomalu ale jistě seskupují do jedinečné liniové konstelace. Závěrečný díl čarodějné trilogie Erilian... celý text
![kuceju kuceju](https://www.databazeknih.cz/img/users/35_/35255/kuceju-y1B.jpg?v=1582632628)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Upřímně, zklamalo mě to. Skoro celou knihu se tam skoro nic pořádnýho nedělo, a konec mě teda fakt zarazil. Tak jsem si říkala, jestli ta kniha náhodou nebyla nedotištěná...
![bookemma bookemma](https://www.databazeknih.cz/img/users/46_/46099/m_bookemma.jpg?v=1737819142)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Opět nádherné čtení. Myslím, že ještě žádná podobná série knih mě nezaujala tak, jako Erilian. Líbí se mi hlavní hrdinky, všechny jsou neobyčejně obyčejné. A samozřejmě také hlavní hrdinové (upřímně, kdo by si nezamiloval Lyraze, Simeona a Edrika?)
![xmetelkova xmetelkova](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Četla jsem všechny tři díly Erilianu a tento mi přišel nejlepší. Trochu mě zklamalo, že to tak rychle skončilo, ale doufám, že bude i další díl. Tuto knihu doporučuji.
![Teressa Teressa](https://www.databazeknih.cz/img/users/38_/38875/38875-8Ol.jpg?v=1397322255)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Osobitý styl autorčina psaní opět nezklamal. Erilian má v sobě něco, co v zahraničních knihách nenajdete.
![Gwendolyn Gwendolyn](https://www.databazeknih.cz/img/users/30_/30208/30208.jpg?v=1381127959)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Opravdu krásné čtení. Všechny tři díly jsou nádherné. Styl psaní je s překládanými knížkami nesrovnatelný. Velmi sympatické postavy. Jen tak dál.:D
2010 | ![]() |
2019 | ![]() |
2012 | ![]() |
2014 | ![]() |
2021 | ![]() |
:D opravdu mě pobavilo vyprávění Fínky, které Titaniku jako z oka vypadlo. Ne opravdu se mi líbí, jak spisovatelka do kouzelného světa zakomponovává historky a kulturu z toho našeho. A čte se to úplně samo.