Eva s modrým snem
Jana Moravcová
Kniha - román o současných dětech a mládeži.
Trochu jsem se v té knize viděla, měla jsem ve stejném věku šelest na srdci, a taky jsem měla omezení v tělocviku ale pak se to spravili. Lásku k lítání chápu, je to krásně vidět věci s ptaci perspektivy. Příběh byl moc pěkný
Byť jednoduchý příběh je vlastně svižný, čtivý a atraktivní, pokud se trefí do vašeho osobního naladění. Ale hlavně je to příběh, který osloví mladší děti přes své stáří i dnes. Kniha je určitě vhodná pro ty, kteří zažívají podobné situace jako Eva - teď zdánlivě tak důležité dětské sny a pocit, že jsou zcela mařeny vnějšími okolnostmi, v kombinaci s nalezením nečekaných přátelství a nakonec i nějakým řešením všech trablí. Kniha má také krásné perokresbové ilustrace. Vzhledem k tématu ji ocení aktivní děti s pestrými zájmy, které se trochu odlišují od vrstevníků, a nejen děti s láskou k létání.
Nebyla to špatná kniha, ale celá v podstatě o tom, jak se dvanáctiletá holka nemůže smířit s tím, že kvůli zdravotním problémům se nejspíš v budoucnu nebude moci stát pilotkou. Knihy, ve kterých se hrdina stále nimrá ve svých niterních problémech, moc nemusím.
zklamání letectví pro dívky plánování lidé se zdravotním postižením
2004 | Vražda v lázních Luhačovicích |
2005 | Nevěry |
1987 | Klub neomylných i omylných |
1981 | Eva s modrým snem |
1976 | Vzkazy |
Čtrnáctiletá Eva je sportovní hvězdou školy - s přehledem vyhrává veškeré závody, téměř nema konkurenci. Navíc sní o tom, že se jednou stane pilotkou. Ale právě během jednoho školního závodu se vyskytnou první náznaky, že všechno nemusí být v pořádku......... A Eva se najednou musí vyrovnat s nevyhnutelným a zvolit si jiný životní cíl........