Expanzní sektor

Expanzní sektor
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/541443/mid_expanzni-sektor.jpg 5 11 11

Komanda Omega byla zrazena. Elitním vojákům, zodpovídajícím se pouze císaři, bylo nařízeno vrátit se domů. Jejich zásluhy budou smazány a zapomenuty. Jednotka bude rozpuštěna. Hila Ebanová ale rozkazy neuposlechla. Odhalila spiknutí kliky mocných, kteří mají s Centrálním impériem vlastní plány, vyžadující smrt milionů lidí, včetně mladé dívky, která v Hile vzbuzuje něco, co nikdy předtím nezažila: mateřský cit. K Hile se přidávají i další Omegy, jenže jejich nepřítel má agenty všude. Stopa zavede Hilu do vzdáleného Expanzního sektoru. Na konci tříměsíční cesty ji čeká konfrontace, která rozhodne o budoucnosti Centrálního impéria. Komanda Omega se chystají na svou poslední misi.... celý text

Přidat komentář

nero 13
05.09.2024 5 z 5

I druhý díl prequelu Centrálního Impéria, se mi líbil, kdybych byl příznivcem odznaků, což nejsem, tak bych řekl že tempo bylo nadprůměrné, akce střídala akci a emoce více než uspokojivé, prostě oba díly jsou výborná space opera.
V Expanzním sektoru se mně asi nejvíc líbila ta vsuvka z Jurského parku a jak už napsal Boby17 závěrečná scéna, to byla skvělá tečka.
Pokud jde o úvahu druhého spolu komentujícího, proč to nevyšlo jako jedna kniha, tak chápu nakladatelství a autora že to raději vydali nadvakrát, čistě ekonomicky na tom vydělají více, za jednu knihu by si nemohli říct o ty samé peníze co za dva díly, to by prostě bylo méně prodejné.

Boby17
08.08.2024 5 z 5

Hila Ebanová se neúnavně žene přes hvězdné dálavy, aby zachránila mladou dívku a s ní i další statisíce unesených civilistů. Děj byl svižný a měl spád, takže jsem se konce knihy dobral až moc rychle. A závěrečná scéna byla více než uspokojivá. Pomsta nejlépe chutná za studena. S klidným svědomím dávám všechny hvězdy a už sdílím další osudy hlavní hrdinky s císařem v exilu.


Slezadav
02.08.2024 5 z 5

Expanzní sektor je výborným pokračováním Komand Omega a moc pěkným mostem k sérii Centrálního imperia.
Mohl bych tady zopakovat pralticky vše, co jsem psal k předchozímu dílu. Skvělé tempo, hromada akce, sympatické postavy. Moc se mi zamlouval přístup autora, který ne vždy byl na postavy hodný. Oproti Komandům oceňuji větší podíl akce ve vesmíru. Moc dobré v celé sérii jsou různá originální řešení problémů.
I negativa jsou vesměs podobná, občas příliš mnoho opakování věci, které by čtenář měl už vědět. Na několika místech mi připadalo, že jsou logické díry, ale to mi nebránilo si knihu užít.
Netuším kdo a proč se rozhodl tuto prequelovou sérii vydat ve dvou dílech. Jde totiž o jeden ucelený příběh a ani při sloučení by kniha nebyla nikterak nemožně dlouhá. V hodnocení předchozího dílu jsem půl hvězdy ubral, abych měl rezervu. Teď ji použiju. Stejně jako Komanda Omega hodnotím 4,5, ale tentokrát zaokrouhlím nahoru.