Fakt smůla
Jeffrey Patrick Kinney
Deník malého poseroutky / Denník odvážneho bojka série
Gregu Heffleymu ujíždí půda pod nohama. Jeho nejlepší kamarád Rowley Jefferson se na něj vybodnul a najít si nové kamarády bude fakt fuška. Aby obrátil štěstí na svou stranu, Greg se rozhodne, že zariskuje a nechá svá rozhodnutí na náhodě. Bude mít kliku, nebo se mu smůla bude lepit na paty až do konce života?
Literatura světová Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: 2021 , VoxiOriginální název:
Hard Luck, 2013
Interpreti: Václav Kopta
Inu, kniha sama o sobě není špatná, každopádně příběh je kostrbatý a docela nepřehledný, obrázek nevystihuje děj… takový průměr, tři hvězdičky.
Mimochodem chtěl bych se omluvit, co jsem tu psal před tím…
Tento díl mě nebavil. Nic se tam nedělo a když tam není Rowley, tak je to prostě nuda no :D
Čím více dílů této série čtu, tím více se mi začíná líbit, přece jen stálo za to to vydržet.
Všechny díly mě moc baví, jen tenhle byl až trochu moc depresivní. Skoro jsem se nezasmála, ačkoliv jsem hltala každé slovo. Greg mi připadal dost sebestředný (jako v každém díle). Každopádně i tak hodnotím kladně.
Jo, tenhle název knihu absolutně vystihuje. Fakt smůla. Samý vzorec, za kterého bych autora nejradši uškrtila. A že je tohle vtipný? Ok, pro osmiletá děcka nejspíš jo, ale mě z těch rádoby vtípku bylo až stydno, jak moc byly trapný. Navíc, je to téměř identický jako pětka. Jak je na ní Greg s tím vejcem. Co je na tom tak podobnýho? Konflikt s Rowleym. Zase. Debilní historky z natáčení. Zase. Den po přečtení si nepamatuju polovinu děje. Zase.
Nevím, no, nejsem cílová skupina, četla jsem to jenom ze zvědavosti, abych udělala radost kamarádčinu synovi a také, abych si udělala aspoň trochu představu o tomto současném fenoménu, jelikož mám doma 7-letou dcerku, ale budu se snažit, aby šla jinou knižní cestou, nemyslím si, že by jí četba Poseroutků byla v něčem přínosná....snad jen v tom negativním slova smyslu, že by si uvědomila, jak se kamarád k druhému kamarádovi určitě chovat nemá, že Gregův přístup k povinnostem opravdu není ten správný atd....po přečtení jsem si pak nadávala, že i těch 50 min, které mi trvalo knihu přečíst bylo zbytečně promrhaných a mohla jsem je využít mnohem užitečnějším způsobem
2009 | Deník malého poseroutky |
2011 | Psí život |
2009 | Rodrick je king |
2016 | Staré dobré časy |
2011 | Ošklivá pravda |
Zas jsem si výborně odpočinula a "pročistila" mozek :-)) Sice je Greg mnohdy na zabití, ale puberta je puberta. Strana 95 je pro mě "best of" :-)))