Famfrpál v průběhu věků
Kennilworthy Whisp (p)
Pro všechny, kdo mají rádi Harryho a fandí mu v jeho famfrpálových kláních za Nebelvír! Nové vydání příručky získané přímo z bradavické knihovny při Škole čar a kouzel vás seznámí s vývojem létajících košťat, poučíte se, jaké hry se s košťaty hrály ve starověku, jak se objevila Zlatonka, jakými proměnami prošel famfrpál od 14. století a jak vypadá dnes, seznámíte se s významnými famfrpálovými týmy ve Velké Británii a v Irsku. Uvádí ji předmluva ředitele bradavické školy Albuse Brumbála a najdete v ní i reprodukci výpůjčního lístku z bradavické knihovny. Autorem této příručky je expert na slovo vzatý, kromě ní napsal např. knížky Lítá jako šílenec, Potlouky v akci či Studie o strategii obrany při famfrpálu. Jeho příručku vysoce oceňuje jak Albus Brumbál, tak Batylda Bagshotová (autorka Dějin čar a kouzel), ale i Zlatoslav Lockhart a další významné osobnosti kouzelnického světa.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2022 , Albatros (ČR)Originální název:
Quidditch Through the Ages, 2001
Výborné pro všechny fanoušky HP. Skvěle vysvětlena historie famfrpálu. Knihu jsem měla přečtenou za chviličku.
Knížka mě nezklama a i když už nejsem tak velká fanynka série Harryho Pottera jako předtím tak tuto knihu si jednou za čas mohu přečíst.
Přiznám se, že ač miluju Harryho Pottera, tak mě všemi milovaná hra zvaná Famfrpál, moc nezajímala. Brala jsem ji jako součást příběhu a neměla jsem potřebu ji nějak zkoumat.
Když se mi tahle knížka dostala do ruky, řekla jsem si fajn, aspoň budu mít všechny knížky z bradavické knihovny. Proto jsem byla mile překvapena, když jsem ji začala číst. Je psána opravdu krásně, ilustrace jsou taky nádherné. Na to, že nejsem žádný sportovec tak mě to zajímalo.
Ačkoliv, když srovnám s dalšími dvěma knížkami, tak Bajky zůstávají i nadále mou nejoblíbenější.
Knížečka Famfrpál v průběhu věků je fakt útlounká knížečka a máte jí zhltnutou za chviličku. Obsahuje doplňkové informace k nejslavnější a nejoblíbenější hře mezi kouzelníky. Poskytla mi milý náhled na svět Harryho Pottera a pomohla mi ujasnit si další záležitosti kolem tohoho úžasného světa. Přesto se mi z těch knížek, které tento svět doplňují líbila asi nejméně. Mnohem radši mam třeba Bajky Barda Beedleho. Byli tam zajímavé pasáže o historii famfrpálu, o vývoji Zlatonky, ale také se tam našli pasáže, které mě vůbec nebavili. Co rozhodně obdivuji je promyšlený a fascinující svět, který J. K. Rowlingová ztvárnila. Rozhodně by si jí měl aspoň přečíst každý fanoušek světa Harryho Pottera.
Milé rozšíření HP světa. Nejzajímavější mi přišla historie Zlatonky a nápaditost v názvech famfrpálových, jak jsme zvyklí u Rowlingové (a taky překladatelů). :)
Knížka se mi moc líbila a jako doplnění série Harryho Pottera je bezvadná. Moc jsem se u ní bavila. Četla se jedním dechem. Opravdu jsem si připadala, jako studentka Bradavic držící v rukou knížku z jejich knihovny. :)
Není to neskutečný? Ze nám Joanne k dokonale vykreslenému světu HP dala možnost nahlédnout i do učebnic? Moje potterheadské srdce plesá!
Určité pasáže hodně zajímavé, některé naopak docela nudné. Věřím, že nějaký nadšenec HP si knihu užije na 100 %.
Je to klasika pro všechny milovníky HP, ale i mě tak tato kniha moc nebavila, oproti jiným z této série.
Už dlouho mám přečetné všechny knihy týkající se světa Harryho Pottera, až na tuhle. Nejsem sportovní fanoušek a vlastně ani famfrpál mě nijak extra nezaujal. Ale kniha je to hezká a hezky dotváří svět HP. Je zajímavé jak moc si svůj svět Rowlingová promyslela.
Vydařená kniha doplňující Harryho Pottera. Bylo to zábavné čtení, rychle odsýpalo. Bylo zajímavé se o famfrpálu dozvědět něco víc. Nejvíce jsem si z sekce Bradavická knihovna oblíbila Bajky Barda Beedleho, ale ani Famfrpál v průběhu věků za nimi a Fantastickými zvířaty a kde je najít nijak nezaostává.
Nejsem sportovní fanoušek a proto jsem si myslela, že mě kniha o famfrpálu moc nezaujme. Opak byl pravdou. Z Bradavické knihovničky mě zaujala nejvíc.
Místy vtipná kniha se zajímavými příběhy, kterou si nemůže nechat ujít žádný milovník kouzelnického světa. Sport nesleduju, ale ode dneška se ze mě stává fanoušek famfrpálu. Sice nemohu hrát ve škole za Mrzimor (to by nedopadlo dobře), ale budu na každém zápase a budu fandit.
Tohle jsem potřebovala jako sůl...
...vrátit se do mého milovaného světa čar a kouzel.
Ze všech tří doplňujících knih mě tahle zaujala nejmíň. Asi i proto, že mám blíž ke zvířatům a pohádkám, než ke sportu :D
Jinak jsem ale obdivovala, jak spisovatelka vymyslela úplně nový sport nejen se všemi pravidly, ale i historií! Klobouk dolů
Famfrpál mám ráda, ale tato kniha mi přišla příliš zdlouhavá a trochu nudná. Jinak doporučuji, najdete v ní jistě mnoho zajímavých věcí. Kniha se opět hodí jako doplňkové čtení pro čtenáře HP (podobně jako fantastická zvířata). Hodnocení opět nechám na 55% (2.7 hvězdičky)
Harryho Pottera mám ráda, ale přiznám se, že famfrpál mi až tak moc neříká. Ale bylo zajímavé si knihu přečíst.
Skvěle zpracovaná kniha o Famfrpálu, skvělé doplnění k sérii HP, pro skalní fanoušky HP povinnost. :)
Miluju Pottera, ale Famfrpál mně jako jediný moc nebere. Každopádně je to zajímavá kniha s rozšířením světa HP.
kouzla Harry Potter pro děti čarodějové fantasy pro děti příručky fantasy
2014 | Volání Kukačky |
2015 | Hedvábník |
2008 | Harry Potter a relikvie smrti |
2001 | Harry Potter a vězeň z Azkabanu |
2004 | Harry Potter a Fénixův řád |
Tato kniha se mi z kompletu Bradavická knihovna četla nejhůře. 3 hvězdy dávám především za to, jak neuvěřitelné je pro mě pomyšlení na to, že tohle vše je autorčina fantazie. Pro mne neskutečné, nepochopitelné, jak tohle všechno mohla vymyslet... Velká poklona paní autorce.
Věřím, že sportovním nadšencům se bude kniha líbit více než mě ;-)