Famfrpál v průběhu věků

Famfrpál v průběhu věků
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501769/bmid_famfrpal-v-prubehu-veku-cyq-501769.jpg 4 1918 1918

Pro všechny, kdo mají rádi Harryho a fandí mu v jeho famfrpálových kláních za Nebelvír! Nové vydání příručky získané přímo z bradavické knihovny při Škole čar a kouzel vás seznámí s vývojem létajících košťat, poučíte se, jaké hry se s košťaty hrály ve starověku, jak se objevila Zlatonka, jakými proměnami prošel famfrpál od 14. století a jak vypadá dnes, seznámíte se s významnými famfrpálovými týmy ve Velké Británii a v Irsku. Uvádí ji předmluva ředitele bradavické školy Albuse Brumbála a najdete v ní i reprodukci výpůjčního lístku z bradavické knihovny. Autorem této příručky je expert na slovo vzatý, kromě ní napsal např. knížky Lítá jako šílenec, Potlouky v akci či Studie o strategii obrany při famfrpálu. Jeho příručku vysoce oceňuje jak Albus Brumbál, tak Batylda Bagshotová (autorka Dějin čar a kouzel), ale i Zlatoslav Lockhart a další významné osobnosti kouzelnického světa.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)

Quidditch Through the Ages, 2001

Sarhem
31.10.2017 5 z 5

Další rozšíření světa Harryho Pottera, který miluji. Je fajn si přečíst o historii Fámfrpálu a rozšířit si tak obzory, ale žádnou „pokročilou literaturu“ v tom hledat nemůžete. Každopádně, každý milovník Harryho Pottera, by si ji měl už z principu přečíst.

hroneczek
30.10.2017 2 z 5

Rozšíření kouzelnického světa Harry Pottera, kterého miluji. Ale číst o historii a pravidlech Famfrpálu mě až tolik nebralo.

Miro.slav
28.10.2017 5 z 5

To boli časy, keď vznikal ošiaľ ohľadne H. Pottera! Súčasný boom sa s tým predchádzajúcim nedá vôbec porovnať. Možno sa dnes vydalo veľa filmových sprievodcov a kadečoho, no "Metlobal v priebehu vekov" a "Fantastické zvery a ich výskyt" sú záležitosťou hodne minulou. A to je na tom to skvelé. Táto útla knižôčka dala fanúšikom Rokfortu a kúzelných prútikov možnosť nahliadnuť takpovediac do zákulisia a dozvedieť sa niečo nové o histórii, technikách a zaujímavostiach metlobalu.

Beatrisie
23.10.2017 5 z 5

Přečteno asi za 3h :) krásná doplňková četba:)

kikiodvi
13.09.2017 3 z 5

Na poličce u Harryho Pottera nesměla už jen z principu chybět. Vždycky jsem si tu knížku představovala jako tlustou bichli plnou pojmů a historie, ale tak to by asi nikoho nebavilo číst.
Jako zdroj dalších informací o famfrpálu byla dobrá, ráda si jí někdy přečtu znovu, ale žádnou "vysokou" literaturu od ní nečekejte.

Alex.Barunka
29.08.2017 3 z 5

Příjemný doplněk do sbírky Harryho Pottera. Učebnice pojatá do jisté míry s vtipem, ale nečekejte od ní něco víc. Fantastická zvířata jsou na tom o poznání lépe.
Ale co je opravdu skvělé, že výtěžek jde na dobrou věc!

Kluvo
22.08.2017 2 z 5

Este ze sa to dalo precitat za 2 h...

Kate_Hall
04.08.2017 5 z 5

Je to knížka jako Fantastická zvířata a kde je najít, tedy, je to taková učebnice o famfrpálu. Pokud jste milovníkem světa Harryho Pottera a nevadí vám tato forma psaní, knihu si zamilujete. Dozvíte se v ní historii a zajímavosti, díky kterým budete o trochu víc znát Harryho svět. Knížka byla skvělá, nevadila mi ta učebnicová forma, ale každý to má jinak.

KatChiss
11.07.2017 2 z 5

Na knize se mi líbí nová obálka a krásné ilustrace. Některé pasáže mi přišly zajímavé, ale u většiny textu jsem se nudila. U knihy jsem dokonce usnula. Ale pro fanouška HP je snad povinností si tuto knihu přečíst :)

andreapistkova
06.07.2017 3 z 5

Znát lépe pravidla a historii vymyšleného sportu, než reálného např. hokeje či fotbalu může někomu připadat smutné. Ale mě ne. Prostě se s tím smiřte mudlové.

mmmisulka.r
23.06.2017 4 z 5

Kniha je takovým doplňkovým čtením, které vám přinese spoustu podrobných informací o kouzelnickém sportu, může se zdát, že nejde o nic výživného, ale opak je pravdou.
Více v recenzi v záložkách - Knižní deníček

Zornaddie
08.06.2017 5 z 5

Ballycastelští netopýři! DO TOHO! DO TOHO! DO TOHO!

kalinkacz
20.05.2017 3 z 5

Pro mě osobně asi nejslabší učebnice z oné pomyslné Bradavické trojice... Samozřejmě mě Famfrpál baví, ale asi ne natolik, abych o něm a jeho historii četla 80 stránek... Za co jsem ale rozhodně ráda je ten pocit, že mám všechny učebnice doma! Všechny tři spolu jsou nenahraditelné...

NemmamSlov
02.05.2017 4 z 5

Knizka je skvely doplnok k Harrymu Potterovi, kazdy fanusik tohto sveta by si to mal urcite precitat. Knizka nezabere vela casu. Take relax citanie. :)

Judi007
11.04.2017 5 z 5

Knihu čtu nově a už na začátku mě čtení ani s nejmenším nemrzí. Kniha je úžasná, pokud jste fanoušci Harryho Pottera, tak čtení je pro vás povinné!!

Phoenix16.cz
08.04.2017 4 z 5

Nato, že je to kompletně smyšlené, to překvapivě působí velice realisticky. Jako doprovodná knížka k hlavní sérii funguje velice dobře a rozsahem stránek nemá prostor k vymýšlení zbytečných detailů, který by ve výsledku nudily.

LadyCharlene
09.03.2017 4 z 5

V podstatě není na co si stěžovat. Je tedy fakt, že pokud bych si chtěla všechny informace o družstvech a vývoji hry pamatovat, fakt bych se to musela nadrtit jako normální učivo, ale určitě mě zaujaly pasáže o míčích, zvláště pak o zlatonce, také se mi moc líbil začátek o "vzniku" famrpálu na močálech a další nezapomenutelnou částí byl popis vzniku korporací, které začaly vyrábět košťata určená pro sportovní účely. Po letech jsem se rozhodla tuto knížku koupit a už se těším na dotisk učebnice Fantastická zvířata a kde je najít. Pro fanouška HP to je nezbytností :)

dancadragneel
03.03.2017 5 z 5

Tuto knihu musí prostě vlastnit každý fanoušek Harryho Pottera. I přes mé obavy, že bude kniha únavná jsem si nakonec četbu užila a opět se dozvěděla něco nového z toho kouzelného světa Čar a kouzel. Kéž bych měla své létající koště

Richelle
03.03.2017 5 z 5

Když jsem uviděla tu knihu v knihkupectví, věděla jsem, že ji tam nemůžu nechat. Jako by čekala, až si ji koupím. Najednou jsem se ocitla ve světě čar a kouzel. Knihu jsem si zamilovala! Je psaná tak, aby nejenom zaujala, ale i v některých částech pobavila. A popravdě, kdo by nechtěl vlastnit létající koště???

Bar16
10.02.2017 5 z 5

Velmi mě překvapilo, že je kniha opravdu psaná tak, jako by byla "naučná" - upřímně se musím přiznat, že jsem nečekala, co od takového textu čekat. Každopádně je to skvělá oddechovka a člověk si připadá, že kouzla jsou opravdu všude kolem nás :-)