Fantastická zvířata. Grindelwaldovy zločiny: Původní scénář
J. K. Rowling (p)

Fantastická zvířata: Původní scénář série
KOKUSA s pomocí Mloka Scamandera zajala Gellerta Grindelwalda, ale mocný černokněžník opět unikl. Chce shromáždit své stoupence, aby vytvořil skupinu čistokrevných čarodějů, s nimiž by vládl celému světu. Ve snaze překazit mu plány požádá Albus Brumbál Mloka o pomoc. Ten nemá tušení, jaké nebezpečí mu hrozí, a tak souhlasí. Bitva je na spadnutí a hrdinové jsou v napjatém kouzelnickém světě podrobeni těžké zkoušce lásky a loajality.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2019 , Albatros (CZ)Originální název:
Fantastic Beasts. The Crimes of Grindelwald: The Original Screenplay, 2018

KONEČNĚ JE TO TADY! Pro mě nejočekávanější knížka tohohle roku. Ano, je to hlavně kvůli tomu, že doplní mou sbírku všech možných knih, které se nějak vztahují k Harrymu Potterovi. Stejně jako první díl je knížka naprosto identická s filmem. Nutno však podotknout, že je to na jednu stranu trochu jiné čtení a někdy i příjemnější. Film byl naprosto geniální a scénář obsahoval to, co jsem si představoval. JSEM TEDY NAPROSTO SPOKOJENÝ. Navíc velké plus knížky je DESIGN. Je to opravdová nádhera. Doufám, že se za 2 roky dočkáme pokračování, jelikož jsem ve velkém očekávání. :)

Na další zvířata jsem se moc těšila. Především tedy kvůli tomu přenádhernému vzhledu, co si budem... tuto knihu jsem prostě potřebovala mít, aby mi v knihovně ladila s prvním dílem.
Čtení scénářů mě baví, moc, ale tohle tak strašně rychle uteklo, až si teď tak říkám: To toho bylo ve filmu taky tak málo?
Každopádně čtení jsem si užila. Zpracování je BOŽÍ!

Vždy se ráda vrátím do kouzelného světa od Rowlingové. Knížka je kopií filmu. Příběh je čtivý a napínavý. Zaručeně Vás vtáhne do děje a vy nebudete chtít přestat číst :-)

Jsem ráda, že jsem první viděla film. Protože jinak by Mlok byl obyčejný chlap, který má rád zvířata. Jinak scénář a film jsou úplně stejné, ale za přečtení to rozhodně stojí. :-)

Tak jako u prvního dílu, nemohla jsem si nechat tuhle knihu ujít. Od nádherného zpracování zvenčí (ještě propracovanější než první díl) po krásu uvnitř.
Film se mi líbil, přišel mi dospělejší a byl vidět větší postup v ději i postavách. Je dobré si takhle přejít film znovu a pořádně se soustředit na detaily.
2014 | ![]() |
2015 | ![]() |
2008 | ![]() |
2001 | ![]() |
2004 | ![]() |
Jsem nadšená! Miluji návraty do čarovného světa J. K. Rowling a odkrývání jejich tajemství spolu s jejími postavami. Druhý knižní díl Fantastických zvířat má opět nádhernou obálku a ilustrace :) Velmi se těším na pokračování ...