Foodstyling - Jak ze zdánlivě obyčejných jídel vytvořit skvosty na talíři
Kateřina Fišerová
"Staňte se hvězdou instagramu" Focení jídla se stalo fenoménem posledních let. Na sociálních sítích se mladí i starší předhánějí v tom, kdo ohromí krásnějším záběrem. Jenomže udělat dobrou fotku jídla není jen tak. Pokrm musíte nejdřív uvařit, pak nastylizovat a nakonec vyfotit tak, aby se každému, kdo se na výsledek vaší práce podívá, sbíhaly sliny. Autorka Kateřina Fišerová pozvala do knihy přední české foodstylisty a spolu s nimi se s vámi podělila o ty nejlepší tipy a triky na skvělé fotky vašich gastronomických výtvorů.... celý text
Přidat komentář
Musím říct, že tenhle druh naučné literatury mám ráda a foodstyling mi padl do oka, protože miluju fotky jídel, ale to moje jídlo jak v reálu, tak na fotkách nikdy nevypadá zrovna dvakrát k světu a to trochu zamrzí. Nemůžu říct, že bych v ní našla něco převratného, co už jsem nečetla nebo neviděla někde jinde v článku nebo videu o focení, co jsou dostupná na netu. Ale je fajn, že to tady máte všechno pohromadě a potěšilo mě, že v knize je i pár receptů, které vypadají skvěle a určitě bych je chtěla vyzkoušet. Tuhle knihu mají navíc na triku čeští autoři a podle mě je po grafické stránce zpracovaná naprosto skvěle. Netroufám si tvrdit, že po přečtení budu nějaký super odborník na foodstyling, to bych musela víc vařit a časová kapacita na to úplně není, nicméně pár triků teď budu mít v rukávu na těch pár jídel, které sem tam připravím. Tahle kniha určitě potěší všechny, kteří rádi fotí, pečou a vaří.
Autorovy další knížky
2013 | Matematika pro trojkaře |
2020 | Foodstyling - Jak ze zdánlivě obyčejných jídel vytvořit skvosty na talíři |
Foodstyling na mě působí rozporuplným dojmem. Repertoár ukázek jednotlivých foodstylistů je zajímavý, i když poměrně nevyrovnaný. Doprovodný text k jednotlivým pokrmům je vyloženě tragický. Na druhou stranu jsem v knížce skutečně našla pár zajímavých rad a postupů. Celkový dojem? Rozpačitý,